„Baltai rengtis galima tik šiltuoju metų laiku“. Balta spalva atgaivina, tinka visiems odos atspalviams ir visada atrodo tvarkingai – tad kodėl turime apsiriboti keliais mėnesiais per metus, kad galėtume dėvėti šios spalvos drabužius? Nėra tokio sezono, kuriuo netiktų balta spalva!

„Rankinės spalvą reikia derinti su batų spalva“. Ši taisyklė daugiau ar mažiau suprantama – praeitame amžiuje merginos išties stengėsi rinktis rankinę, derančią prie batų, bet ilgainiui ši taisyklė beviltiškai paseno. Šiandien tos, kurios ją taiko, yra nykstanti rūšis.

„Negalima viename įvaizdyje derinti skirtingais raštais margintų drabužių“. Žinoma, derinti du vienspalvius drabužius daug paprasčiau, nei gėlėtą palaidinę suderinti su su taškuotu sijonu, bet čia ir yra skonio jausmo ir mados įgūdžių esmė.

„Aukštoms merginoms nederėtų avėti aukštakulnių“. Kas taip pasakė? Aukštakulniai aukštoms merginoms puikiai tinka, jie pailgina ir taip ilgas jų kojas. Tik jūs pati turite nuspręsti, avėti juos ar ne.

„Žemo ūgio merginoms nederėtų nešioti ilgų suknelių“. Dar viena taisyklė, kultivuojanti neegzistuojančius kompleksus. Realybėje ilgos suknelės, atvirkščiai, gali vizualiai pridėti kelis centimetrus. Svarbiausia – tinkamas pasiuvimas ir audinys.

„Jei nenorite atrodyti apkūni, nedėvėkite horizontaliais dryžiais margintų drabužių“. Tai netiesa, arba bent jau ne visai tiesa. Apsirenkite dryžuotą megztinį, o ant jo – švarką, ir palikite jį atsegtą. Tai ne tik jūsų nestorins, bet ir atvirkščiai, atrodysite vizualiai lieknesnė.

„Kiekviena mergina privalo turėti ... klasikinį lietpaltį / juodą suknelę / smėlio spalvos laivelius (reikiamą pabraukite)“. Iš tiesų jūs niekam nieko neprivalote. Nešiokite tai, kas jums patinka – nėra nieko geriau, nei išsiskirti iš pilkos masės.

„Jei susikišote marškinius į kelnes ar džinsus, būtinas diržas“. Tai dar viena pasenusi taisyklė, kurią seniai laikas pamiršti. Diržą reikia įsiverti tik jei jis tinka prie bendro įvaizdžio, o ne todėl, kad marškiniai sukišti į kelnes.

„Viename įvaizdyje negalima derinti aukso ir sidabro atspalvio daiktų“. Renkantis papuošalus aukso ir sidabro derinimas jau seniai nebėra tabu.

„Mėlyna spalva nesiderina su juoda“. Šiuo atveju svarbiausia prie juodos derinti tinkamą mėlynos atspalvį – gilų, sodrų ir ramų. Aplinkiniams neturėtų susidaryti įspūdis, kad norėjote apsirengti juodai, bet neatidžiai apžiūrėjote drabužį, tad mėlyna neturi būti per tamsi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)