Tad kokias idėjas stilingai vasarai siūlo Lietuvos dizaineriai, ruošdamiesi savo naujienas pristatyti „Designer Space Pop-Up“ Palangoje?

Universalumas, universalumas ir ... dar kartą universalumas!

Subtilios prabangos kūrėjas Egidijus Rainys šią vasarą siūlo apie prabangą šiek tiek... pamiršti. „Vasarą svarbiausia – modelio universalumas ir ryškios, sodrios spalvos, juk – atostogos!“ – įsitikinęs dizaineris. Moterims kūrėjas rekomenduoja rinktis sukneles, kurios tinka tiek kasdienai, tiek išeigai – tai patogu kelionėse ir aktyviai veikiant. Todėl dizaineris siūlo laisvesnio silueto, lengvai prižiūrimų audinių sukneles.

Universalų – sportinį stilių rekomenduoja ir dizaineris Marius Vepšta. Jo teigimu, į miesto stileivų spintas šią vasarą vėl grįžta vienas klasikinių vyriškos mados elementų – bomberis. Vėsesnį vasaros vakarą, priderinus išvaizdžius sportbačius, galima drąsiai žingsniuoti gatvės podiumu! Dizainerio nuomone, nereikėtų pamiršti ir neoninių spalvų. Jos per ryškios dėvėti kiekvieną dieną, bet dėvint – neliksit nepastebėti. Todėl šią spalvos tendenciją dizaineris siūlo rinktis kaip garderobo akcentą.

Between LAB dizainerės Miglė Janušaitė ir Julija Frodina teigia, jog ypač vasarą, kai karšta ir vaikštome daugiau, nėra nieko blogiau už labai gražius, bet nepatogius batus. Joks grožis neatsvers sugadintos nuotaikos ir nutrintų kojų, tad rinkdamiesi avalynę pirmiausia atkreipkite dėmesį, ar ji tinka ne tik jūsų širdžiai, bet ir kojai.

Dizaineris Seržas Gandžumianas įsitikinęs, kad dabartinės mados tendencijos atliepia ir bendrą situaciją mūsų aplinkoje, tačiau kaip visuomet, svarbu savitumas. „Akivaizdu, kad daugelis dabar įvestų trumpalaikių priemonių taps įprasta gyvenime dalimi. Dabar, kaip niekad svarbu išsaugoti savitumą, atsigręžti į save , neplaukti pasroviui. Tai – ne tik dėvėjimas, tai asmeninė pozicija“, – teigia dizaineris.

Jos Didenybė – skarelė!

Ieškančioms naujų stiliaus idėjų dizainerės Miglė Janušaitė ir Julija Frodina pataria atrasti naujus derinius su skarele. „Jei paplūdimyje vėjuota, pabandykite po šiaudine skrybėlaite rišti ryškiaspalvę skarą – taip turėsite ne tik naują įvaizdį, bet ir vėjas skrybėlės taip lengvai nuo galvos nenupūs,“ – sako kūrėjos.

Dizainerė Monika Stauskytė įsitikinusi, jog skarelės gali būti rišamos labai įvairiai – į plaukus, rankinę, netgi ant rankos. Skarelė ant kaklo – labiau šaltojo sezono akcentas, vasarą dažniausiai norime kuo atviresnių drabužių, tad skarelei galima surasti naujų užrišimo būdų – jie suteiks jūsų stiliui individualumo.

Drąsūs ir minimalistiniai papuošalai

Prie atviresnio aprangos kodo vasarą turėtume dažniau pagalvoti apie išraiškingesnius papuošalus. Jaunosios kartos dizaineris Mantvydas Lasinskas siūlo nebijoti maksimaliai didelio papuošalo, išsiskiriančio ryškia spalva, netradicine forma – jis tikrai padės geriau išryškinti jūsų asmeninį stilių.

Tuo tarpu juvelyrė Adelė Dagytė siūlo, jog aksesuaras gali tarsi susilieti su dėvinčiojo įvaizdžiu, jautriai jį papildydamas. Minimalizmas su išjaustu subtilumu visuomet yra puikus pasirinkimas vasarą – jis puikiai dera su lengvu drabužių stiliumi ir pajūriui skirtu garderobu.

Juvelyrika – kaip kvepalai, kiekvienas turime pajausti ir pamilti iš pirmo žvilgsnio ar prisijaukinti, eksperimentuoti, rinkdamiesi sau ir neįprastą aksesuarą.

Daugiau idėjų stilingai vasarai dizaineriai pasiruošę pristatyti Palangoje, „Designer Space“ POP-UP metu liepos 24-25 d. klube Ramybė (Vytauto g. 35, Palanga).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)