Mados istorikas suminėjo, į ką privalo atkreipti dėmesį moterys, visada trokštančios atrodyti jaunatviškos, pasitempusios ir patrauklios.

Kaip tik tokių klausimų per surengtą internetinę konsultaciją stiliaus guru sulaukė daugiausia. Gausiai moteriškai auditorijai A. Vasiljevo pamokymai pasirodė nepaprastai naudingi, o įvykęs pašnekesys – ypač nuoširdus.

Mados ekspertas prisipažino, kad dabar, kai tenka laikytis saviizoliacijos, labai pasigenda betarpiško bendravimo, tačiau paragino visus neįsileisti liūdesio ir prisiminti, kad rūpintis išvaizda privalu neatsižvelgiant į jokias aplinkybes.

Jei vadovausitės toliau pateiktais mados guru patarimais, tai padaryti bus gerokai paprasčiau nei savarankiškai.

Aleksandras Vasiljevas

1. Nedalykite savęs perpus


Garsi JAV kostiumų dailininkė Edith Head sykį yra pasakiusi, kad pagrindinis priesakas, kurį bet kuri moteris turėtų laikyti tabu formuodama individualų įvaizdį, – tai dalyti save perpus. Taip sakydama ji kalbėjo apie kontrastingų viršutinės ir apatinės aprangos dalių pasirinkimą. Figūros vaizdui dalijimas perpus gali turėti lemiamą poveikį, nes ji tada atrodo kaip du atskiri fragmentai.

Garderobo elementus privalote derinti sukurdamos kuo mažiau horizontalių ir kuo daugiau vertikalių linijų. Lygiai taip pat svarbu papildyti įvaizdį įstrižai einančiomis linijomis: jos puikiai pasitarnauja modeliuojant siluetą.

2. Rinkitės matinius audinius


Audinius reikia rinktis ypač apdairiai. Blizgūs audiniai visada daro poveikį odos vaizdui ir pastaroji būtinai pralaimi. Rizikuoti neverta – geriau rinktis matinius audinius.

Kalbant apie modelius, derėtų pasakyti, kad prigludęs siluetas – ne visada geras sprendimas. Laisvai krintantys drabužiai palieka kur kas daugiau erdvės fantazijai ir drąsiems eksperimentams.

3. Atraskite savo spalvų paletę


Drabužių spalva atlieka programinį vaidmenį. Stenkitės rinktis ne tas spalvas, kurios ateina į madą, o tas, kurios jums labiausiai tinka. Kaip išsiaiškinti, kas tinka? Žinoma, pirmiausia reikia atsižvelgti į natūralius odos, palukų ir akių atspalvius. Jei natūralios jūsų spalvos (akių, plaukų) jūsų nežavi, vadinasi, arba neturite skonio, arba savęs nemylite, tačiau jei trokštate atrodyti puikiai, privalote pamilti save – kitaip nieko nebus.

Išsiaiškinusios asmeninį koloritą, pasistenkite nuo jo nenukrypti formuodamos garderobą. Nepamirškite, kad kiekviena spalva turi net po 20–30 variacijų, besiskiriančių sava temperatūra, gyliu ir kt. Kiekviena moteris pajėgi surasti optimaliausius sprendimus.

Kaip derinti spalvas? Šito galite pasimokyti studijuodamos meno kūrinius. Dabar jų laisvai galima prisižiūrėti internetu: juk daugelis pasaulio muziejų veikia ir virtualiuoju režimu.

4. Tinkamai sudėliokite akcentus


Kiekviena moteris privalo pamąstyti apie tai, kas teikia daugiausia pranašumų jos figūrai arba amžiui. Vienos galbūt gali didžiuotis liauna talija, kitos – iškiliu biustu arba dailiais riešais. Atminkite, kad slėpti savo kozirių nevalia.

Vis dėlto noras didžiuotis turi būti pamatuotas, atsižvelgiant į amžių. Su laikų problemų moterims dažniausiai ima kelti keliai, alkūnės arba rankų dalis nuo peties iki alkūnės. Taigi, reikia rinktis tokius drabužius, kurie šias sritis pridengtų, kitaip jos gali pakenkti bendram įspūdžiui.

Nenoriu pasakyti, kad 90-ies sulaukusioms damoms tampa užginti trumpesni sijonai arba gilesnės iškirptės. Jokiu būdu ne! Bet su tokiais drabužiais neverta žengti toliau savo virtuvės, sodybos ar kitų privačių valdų.

5. Pamirškite jaunystės laikus


Kai renkatės aprangą, makiažą arba šukuoseną, sprendimų šiukštu neturi lemti jaunystės laikų mada. Pagalvokite, kaip gi atrodo, kai pagyvenusi moteris, tikra gražuolė 7-ajame dešimtmetyje, niekaip neatsisako trapecijos formos suknučių ir perlamutrinių lūpdažių? Jai, be abejo, atrodo, kad tai, kas tiko kadaise, turi tikti visą gyvenimą.

Toks mąstymas išties paplitęs. Kaip tik todėl 9-ojo dešimtmečio stileivos lig pat šių dienų nešioja šukuosenas „sprogimas makaronų fabrike“ ir dažo plaukus baklažano spalva, o paskutinio dešimtmečio modistės niekaip negali atsisveikinti su ant galvos styrančia „palme“.

Tokioms damoms ypač rekomenduoju bent sykį apsilankyti pas šiuolaikinį stilistą. Gali būti, kad su pokyčiais susitaikysite ne iš karto, bet patyrusios susižavėjimo kupinų žvilgsnių poveikį, neabejotinai suvoksite jų svarbą. Tad nebijokite eksperimentuoti ir kuo dažniau tai darykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)