Kaipgi tai padaryti? Atsakymą į šį koja kojon su mada žengiančių moterų dažnai užduodamą klausimą mėgina pateikti įvaizdžio stilistė iš Maskvos Elen Volova. Žinodamos vos vieną kitą triuką tikrai atnaujinsite savo garderobą be jokių ypatingų pastangų.

1. Deriniai su tuo, kas madinga

Vienas iš efektyviausių nebemadingų drabužių gelbėjimo būdų – sumanus jų derinimas su tuo, kas šiuo metu ant bangos. Taip elgiantis pavyksta sukurti šiuolaikišką ir ryškų įvaizdį iš seniau įsigytų, patinkančių daiktų. Taigi, drąsiai traukite iš spintos, pavyzdžiui, priglundančius džinsus ir mūvėkite juos prie batų storu, grubiu padu ir laisvos palaidinės. Šia taisykle kurdami kasdienį įvaizdį dažnai vadovaujasi tokie modeliai kaip Kaia Gerber ir Hailey Bieber.

Kaip prikelti naujam gyvenimui iš mados išėjusius drabužius

2. Antrinis panaudojimas

Antrinis drabužių panaudojimas ir perdirbimas pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo ne tik tarp jaunų dizainerių, bet ir tarp eilinių vartotojų. Į senų daiktų prikėlimą naujam gyvenimui dabar žvelgiama kaip į pažangų, ekologišką ir kūrybišką sprendimą. Svarbiausia šiuo atveju – nebijoti eksperimentuoti ir duoti valią fantazijai ieškant originalių idėjų. Vadovaujantis kūrybinio perdirbimo strategija iš vintažinių palaidinių arba marškinių neretai pavyksta sukurti unikalių gaminių, be to, vienetinių egzempliorių. Leidžiantis į savarankiškas idėjų paieškas, įkvėpimo pavyks pasisemti iš aibės „Youtube“, „Instagram“ ir kitose internetinėse platformose dizainerių viešinamo turinio ir teikiamų patarimų, kaip kūrybiškai perdirbti pamėgtus, bet jau, deja, nebemadingus drabužius.

3. Perdirbimas

Jei pirmiau aptarti morališkai pasenusių daiktų atnaujinimo būdai jūsų atveju nepritaikomi, galbūt pavyks pasinaudoti dar vienu patarimu. Daugelis žinomų firmų ir mados namų neabejingi nūnai aktualioms darnaus vystymosi idėjoms ir vykdo atitinkamas programas, todėl savo klientams siūlo pristatyti drabužius perdirbti, o mainais įteikia nuolaidų kuponą naujiems pirkiniams. Taigi, nebemadingus drabužius ir tekstilės gaminius galima pristatyti į įvairias „H&M“ parduotuves, o avalynę – „Vagabond“. Daiktus, kurių jau neprireiks, galima paaukoti labdarai, padovanoti sunkioje situacijoje atsidūrusiems žmonėms ir nepasiturinčioms šeimoms. Galų gale, nustojusius aktualumo drabužius visada galima pamėginti parduoti.

Kaip prikelti naujam gyvenimui iš mados išėjusius drabužius

Sakoma, jog visa, kas nauja, tėra seniai pamiršta sena, todėl nepabijokite eksperimentuoti ir ryžkitės suteikti antrą, o gal ir trečią šansą nebemadingiems drabužiams, batams bei aksesuarams. Nepamirškite duotų patarimų ir įgyvendinkite drąsias idėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)