Skalbimas karštame vandenyje

Pats paprasčiausias būdas vienu dydžiu sumažinti džinsus – išskalbti juos karštame vandenyje. Įmeskite džinsus į skalbimo mašiną ir nustatykite 95 laipsnių temperatūrą. Kai skalbimo ciklas pasibaigs, sustabdykite procesą. Tai reikia padaryti anksčiau nei bus prileista šalto vandens ir prasidės skalavimo ciklas. Dabar paleiskite skalbyklę iš naujo, tik šįkart – be miltelių ar kitokių skalbimo priemonių.

Išskalbtus džinsus išdžiovinkite džiovyklėje, nustatę maksimalią temperatūrą, ant karšto radiatoriaus arba saunos kaitroje.

Skalbti galima ir rankomis. Užkaiskite didelį puodą vandens ir, kai vanduo beveik užvirs, įmerkite į jį džinsus ir palaikykite 10–15 minučių. Skalbimo miltelių berti nereikia, nes jie išblukins gaminio spalvą. Kol džinsai mirksta karštame vandenyje, į kitą puodą arba dubenį pripilkite šalto vandens. Staigiai ištraukite drabužį iš karšto vandens ir pamerkite į šaltą vandenį. Po kelių minučių džinsus ištraukite, išgręžkite ir išdžiovinkite. Po džiovinimo džinsinis audinys dažniausiai labai pasikeičia. Kad jį išlyginti pavyktų kuo paprasčiau, naudokite lygintuvo garų funkciją. Kai džinsus išlyginsite, apsimaukite ir įvertinkite rezultatą.

Beje, ką tik aprašytas būdas turi vieną minusą. Dalykas tas, kad nešiojami džinsai po kurio laiko išsitampo – sugrįžta į pirminę formą, todėl juos skalbti tenka gana dažnai, o tai nėra labai patogu, be to, spartina drabužio dėvėjimąsi.

Džinsų plovimas

Įsiuvimas

Jei džinsai akivaizdžiai per dideli, karštas vanduo nepadės. Tokiu atveju geriau imtis kiek sudėtingesnio, tačiau veiksmingesnio metodo – įsiuvimo.

Įsiūti džinsus galima iš šonų arba iš nugaros. Jei džinsai per platūs per klubus ir taliją, įsiūti geriau iš šonų. Tai padaryti nėra sunku netgi neturint gerų siuvimo įgūdžių. Pirmiausia išardykite šonines siūles ir pažymėkite, kurioje vietoje turi eiti nauja siūlė. Sudaigstykite tą vietą. Dabar pasimatuokite džinsus. Jeigu atrodo, kad jų dydis tinkamas, sudaigstytą vietą susiūkite tvirta siūle ir nukirpkite medžiagos perteklių.

Jei džinsai platoki tik per taliją, geriausia siaurinti iš nugaros – per užpakalinę siūlę. Pirmiausia nuardykite užpakalinę kilpą. Tada perkirpkite diržą ties viduriu ir abu gautus kraštus nukirpkite įstrižai. Tada diržą kruopščiai susiūkite ir prisiūkite kilpą.

Džinsai

Kiti džinsų mažinimo būdai

Džinsus galima siaurinti ir formuojant klostes abiejose užpakalinės dalies pusėse, tam tikru atstumu nuo šoninių siūlių. Kiek siaurinti, t. y. kiek klosčių formuoti, taps aišku besimatuojant. Stenkitės, kad klostės būtų kuo smulkesnės, kitaip kišenės bus atsiknojusios. Minėtina kad šis būdas pasiteisina tik tuo atveju, jei džinsų medžiaga pakankamai plona: su storu audeklu susidoroja toli gražu ne visos siuvimo mašinos.

Šiaip jau patariama neskubėti siaurinti džinsų, ypač jei ką tik juos nusipirkote. Gali būti, kad su laiku jie taps tinkami be jokių specialių jūsų pastangų.

Jei visiškai nemokate siūti ir baiminatės skalbti naujus džinsus karštame vandenyje, galite kreiptis į bet kurį siuvimo saloną. Jame dirbantys meistrai sumažins džinsus tiek, kiek reikia, be to, viską atliks profesionaliai ir kokybiškai. Namų sąlygomis tokį rezultatą pasiekti sunku, nors, aišku, galima. Bet kuriuo atveju, turite visišką laisvę rinktis patį tinkamiausią džinsų mažinimo būdą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)