Sukneles, palaidines, marškinėlius, kelnes galima gražiai sulanksčius guldyti į vakuumo maišą – išsiurbę orą, sutaupysite vietos drabužinėje.

Avalynė. Prieš padėdami batus į dėžutę, kiekvieną porą kruopščiai išvalykite ir panaudokite specialias priežiūros priemones – priklausomai nuo medžiagos, iš kurios pagaminti jūsų batai ar bateliai. Prieš pakuodami batus į dėžutę ar maišelius, įsitikinkite, kad batai sausi, o priemonė yra visiškai įsigėrusi.

Itin kruopščios priežiūros reikia odinei avalynei. Ilgus batus geriausia prikimšti laikraščių, kad aulas nesusiglamžytų ir neprarastų formos. Jei turite galimybę, minkštos odos rudeninius ar pavasarinius ilgaaulius batus (ypač jei aulas iškarpytas) laikykite... pakabintus ant pakabos su spaustukais – taip aulai išliks nesusiraukšlėję. Jei vietos jūsų spintoje katastrofiškai trūksta, sudėkite batus, pagal galimybę labai nesuspaudę, į kartoninę dėžutę ar bent jau suvyniokite į medžiaginį maišelį.

Rudeninis paltukas, lietpaltis. Prieš atsisveikindami su mėgstamu paltu, išvalykite jį drabužių šepečiu. Jei paltas pernelyg purvinas, geriausia atiduoti į drabužių valyklą. Palto skalbti nevalia, o štai lietpaltį lengvai galima išskalbti namuose – svarbiausia, paskaitykite visas priežiūros rekomendacijas. Išskalbus reikia išlyginti ir pakabinti ant pakabos.

Lyginti paltą (jei nuo dėvėjimo jis susiglamžė) – tikras menas. Svarbiausia čia yra eiliškumas. Lyginti pradedama iš išvirkščios pusės, nebūtina lyginti per medžiagą. Pradedama nuo kišenių, tuomet garinimo režimu pereinama per rankoves, sausu režimu – tol, kol rankovės išdžius. Taip pat ir su pečiais. Tuomet – atvartai ir palto nugarėlė. Paskiausiai lyginama atvartų išvirkštinė dalis. Lietpaltį geriausia lyginti vertikaliai, garinimo režimu. Jei neturite reikiamo lygintuvo, lyginkite per drėgną audinį.

Paltus ir lietpalčius reikia laikyti pakabintus ant pakabos stambiais kraštais, kad būtų išlaikyta petukų forma. Galima juos pakuoti ir įmautėse. Parduotuvėse galima rasti polietileno įmaučių su užtrauktukais, tačiau idealiu atveju geriausia naudoti lino ar medvilnės įmautes (ypač odiniams drabužiams, kuriems reikia vėdinimo). Tokias lengva pasisiūti ir patiems, pirmiau išmatavus jūsų aprangos ilgį ir plotį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją