1. Pakito kūno linijos

Galbūt pastambėjote arba sulieknėjote? Gal ėmėte sportuoti ir išryškėjo raumenų reljefas? O gal figūra pasikeitė dėl prasidėjusių sveikatos problemų? Kūno linijoms įtakos turi kuo įvairiausios aplinkybės, ir jeigu kūnas nėra toks, kaip anksčiau, seni drabužiai nebetinka. Tai reiškia tiktai viena: atėjo metas paklaidžioti po parduotuves ir įsigyti tinkamos aprangos.

2. Daiktai beviltiškai paseno

Madai būdingi savi kaprizai ir nuolatinis kismas. Deja, netgi vadinamieji baziniai modeliai su laiku pasikeičia. Aktualumą praranda tam tikri audiniai, raštai, apykaklių arba kišenių formos. Jeigu į tai neatsižvelgsite, jūsų drabužiai tiesiog šaukte šauks, kad buvo įsigyti senų senovėje. Jei esate vintažinio arba bohemiško stiliaus gerbėja, seniai pirkti daiktai, aišku, įgauna vis didesnę vertę. Tačiau jei jūsų požiūris tradicinis, juos turite vertinti kaip nebetinkamus ir įsigyti naujų.

3. Pasikeitė jūsų gyvenimo būdas

Taip nutinka, tarkim, po penkerių motinystės atostogose praleistų metų arba jeigu anksčiau darbuodavotės iš namų, bet pakeitėte darbą ir dabar tenka vaikščioti į biurą, kuriame galioja griežtos aprangos kodo taisyklės. Nenuostabu, kad tokiu atveju dalykinių kostiumėlių, palaidinių, sijonų ir švarkų jūsų spintoje nė su žiburiu nerasi.

Visgi improvizuoti iš to, ką turite, tikrai neverta. Skolintis iš draugių – taip pat ne išeitis. Vienintelis teisingas sprendimas – keisti garderobą. Savo darbo vietoje privalote atrodyti harmoningai. Juk kūrybinių profesijų atstovai retai pasirodo vilkintys dalykinėmis uniformomis, na, o buhalteriai arba vadovaujamus postus užimantys asmenys nevaikšto į darbą suplėšytais džinsais.

4. Drabužiai nebeatspindi jūsų pasaulėžiūros

Bėgant metams visi neišvengiamai keičiamės, todėl kinta ir mūsų įpročiai, pažiūros, vertinimai ir netgi skonis. Na, o drabužiai, kuriuos dėvime, dažnai yra vidinio mūsų pasaulio išraiška. Jeigu su spintoje nugulusiais drabužiais nesijaučiate komfortiškai, jeigu jie neteikia pasitikėjimo savimi, trikdo ar net darko jūsų įvaizdį, skubiai kulniuokite į parduotuvę. Išleisti pinigai ir sugaištas laikas yra visiškas niekis, palyginti su puikia savijauta, kurią padės užsitikrinti įsigyti drabužiai.

5. Drabužiai atrodo nereprezentatyviai

Su laiku daiktai praranda prekinę išvaizdą, bet tai nutinka ne staiga, todėl, diena iš dienos vilkėdami konkrečius drabužius, dažnai mes nė nepastebime, kad jie keičiasi, todėl galime iki skylių sudėvėti juodą megztinį, nuo begalės skalbimų jau seniai tapusį pilku. Taigi, būtina atlikti griežtą ir, svarbiausia, sąžiningą reviziją. Radote daiktų su neišimamomis dėmėmis, nepataisomais defektais, tokių, kurie prarado formą, išsitampė arba išbluko? Be gailesčio juos išmeskite.

6. Daiktai guli nenaudojami

Pažvelkite tiesai į akis: galbūt už milžiniškus pinigus įsigytas megztinis jums visiškai nemielas ir kaip tik todėl jau gerus penketą metų kabo nenešiojamas? Drabužiais, kurie tik užima spintoje vietą ir renka dulkes, geriau atsikratyti. Elkitės sąžiningai ir atminkite, kad daiktų gailėti tikrai nereikia. Drabužį, kurio bent porą metų nebuvote apsirengusi, reikia išmesti, padovanoti, pristatyti labdarai, galų gale, parduoti. Taip spintoje atsiras vietos naujiems daiktams, kurių privalote įsigyti.

7. Garderobo ilgai nepapildėte jokiu nauju pirkiniu

Kai kurios moterys ypač mėgsta klaidžioti po parduotuves ir rinktis daiktas. Bent kartais tokį malonumą gali sau leisti bet kuri. Ar ne puiku, jeigu sulaukusi kvietimo į pasimatymą žinosite, kad spintoje – ką tik įsigytas nuostabus drabužis, nespėjęs nei įkyrėti, nei išeiti iš mados? Net ir su vienu nauju daiktu galima sukurti įvairiausių derinių. Tad jei ko nors labai norisi, tiesiog imkite ir nusipirkite.

8. Drabužiai nedera tarpusavyje

Puiku, jeigu iš turimų daiktų pavyksta suformuoti kapsules, t. y. harmoningai atrodančius to paties stiliaus drabužių komplektus, atveriančius galimybes begalei derinių. Bet kaipgi paprastai elgiamės? Čiumpame parduotuvėje patikusį daiktą ir tik sugrįžusios namo apmaudžiai suvokiame, kad jis prie nieko nedera, todėl teks įsigyti dar kažką, su kuo jį būtų galima nešioti. Ir šitaip – amžinai! Kaip tik todėl spinta, atrodo, lūžta nuo drabužių, bet apsivilkti nėra kuo. Pažįstate tą jausmą?

Ir pabaigai: jei bent viena iš aprašytų situacijų yra it ištraukta iš jūsų kasdienybės, šopingo terapija tikrai neprošal.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)