Juoda spalva

„Juoda spalva lieknina“, – kaipmat išrėš bet kuri moteris, tačiau teisi bus tik iš dalies. Svarbi ne tik drabužio spalva, bet ir medžiagos, iš kurios jis pasiūtas, rūšis bei faktūra.

„Juoda maža suknelė tiesiog privalo būti kiekvienos moters garderobe“, – yra pareiškusi Coco Chanel.

Ji, žinoma, tūkstantį kartų teisi. Vis dėlto netgi juoda spalva kelia tam tikrų pavojų. Elegantiška suknelė tikrai gali pabrėžti jūsų privalumus, tačiau plati tunika tiktai padidins apimtis. Juodą suknelę būtina papildyti kokiu nors ryškiu akcentu. Tai gali būti bateliai arba bižuterija, makiažas arba madinga skrybėlaitė, skarelė arba delninė. Skaisčiai raudona, akinamai balta, prabangiai auksinė arba sidabrinė yra spalvos, kurias pasirinkusi niekada neprašausite.

Žemės spalvos

Vadinamieji žemės tonai tinka toli gražu ne visoms. Rudą ir samanų spalvas derėtų rinktis itin apdairiai, nes jos paprastai suteikia veidui pilką atspalvį, taigi, ir metų prideda. Norint išvengti šio efekto, galima užsimesti rusvą arba persikų spalvos šalikėlį. Tačiau užvis geriausia žemės spalvų apskritai nesirinkti.

Neoninės spalvos

Neoninės spalvos tinka tik kūdikiams ir darželinukams ir tai jas patariama rinktis tik tada, jei norite, kad vaikas išsiskirtų iš bendraamžių ir, vos užmetusi akį, jį pamatytumėte mažylių būryje. Šiuo teiginiu turite patikėti be jokių išlygų. Pasijauninti tiek, kad atrodytumėte kaip vaikas, tikriausiai nenorite, jau nekalbant apie tai, kad to padaryti vis tiek neišeis. Net atvirkščiai: brandaus amžiaus damą neoninės spalvos tik dar labiau pasendina. Tokios spalvos drabužis yra akivaizdi užuomina, kad likote užstrigusi 9-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje.

Gero įvaizdžio pavyzdžiai:

Tamsios spalvos

Apie juodą ir rudą spalvas jau pakalbėjome. Tačiau jomis tamsių tonų paletė neapsiriboja. Joje dar yra tamsiai raudona ir tamsiai vyšninė, taip pat tamsiai žalia, tamsiai mėlyna, tamsiai violetinė, tamsiai pilka... Vardyti galima be galo, tačiau taisyklė paprasta: tamsūs atspalviai sendina, o šviesūs – jaunina. Aišku, sumaniai juos derinant pavyksta išgauti šiuolaikišką, stilingą ir privalumus išryškinantį įvaizdį. Tarkim, prie tamsaus kelius vos dengiančio arba ilgo sijono galima rinktis šviesią palaidinę arba nertinį. Taip besielgdamos vienu šūviu nušausite du zuikius: atrodysite lieknesnė ir jaunatviškesnė.

Viskas vienos spalvos

Vienos spalvos rankinė, bateliai ir bižuterija gali pasendinti net 8–10 metų. Privalote atsiminti, kad šie daiktai turi derėti su drabužiais, bet ne tarpusavyje. Blogiau gali būti tik tuo atveju, jei ir drabužių spalva bus lygiai tokia pat. Ta spalva gali būti net ir skaisčiai raudona, geltona arba mėlyna, tačiau jeigu nebus jokios kitos, vis tiek atrodysite neišraiškingai, blankiai. Įvaizdį būtina papildyti akcentais. Jei dominuojanti spalva ryški, rinkitės ramių spalvų akcentus, ir atvirkščiai.

Tunika

Rusų estrados primadona Ala Pugačiova kitados įvedė tunikų dėvėjimo madą. Tačiau pasidomėkite, kaip ji pati rengiasi dabar: garderobe figūruoja taliją paryškinančios suknelės ir mini sijonai. Su šiais drabužiais dainininkė atrodo tiesiog puikiai. Dalykas tas, kad dėvėti tunikas gali sau leisti tik supermodelio figūrą turinčios jaunos merginos, mat tunikos didina kūno apimtis ir sukuria turtingesnių formų įspūdį. Deja, visoms kitoms šis rūbas tik prideda kilogramų ir metų. Argi jums šito reikia? Beje, plius dydžio moterims dėvėti tunikas kategoriškai nerekomenduojama. Kur kas geriau rinktis po krūtine surauktas sukneles: jos lieknina, išryškina krūtinę ir maskuoja stambokus klubus.

Tai, kas tinka vakarui

Aksomas aktualus bet kuriuos sezonu. Tai minkštas, odą glostantis audinys. Kaipgi įmanoma jo atsisakyti? Bėda tik ta, kad daugelis aksomą renkasi ne vien iškilmingomis progomis, bet ir eilinėmis dienomis. Privalote įsikalti sau į galvas, kad aksomas – ypač kaprizinga medžiaga, tinkanti išskirtinai vakarui prie ryškaus proginio makiažo. Dieną jis, kaip ir nėriniai, atlasas arba liureksas, atrodo vulgariai ir neskoningai. Nepamirškite, kad aksomas vizualiai didina kūno apimtis, o tai reiškia, kad nerizikuodamos atrodyti pilnesnės jį rinktis gali tik lieknos damos.

Uždara apykaklė

Megztiniai aukštu kaklu tinka tik gulbės kaklo savininkėms, daugelis iš kurių gali pasipuikuoti dar ir grakščiomis kūno linijomis. O apskritai drabužiai aukšta arba uždara apykakle kaklą dar labiau sutrumpina, be to, prideda metų, ypač jei moteris apkūnesnė. Jei jūsų kaklas ganėtinai trumpas, derėtų rinktis V formos iškirptę. Ji pabrėžia krūtinę ir vizualiai pailgina kaklą.

Kostiumėliai

Jei jūsų spinta užgrūsta kelnių arba sijono ir švarko kostiumais, iš vienodos medžiagos pasiūtų drabužių deriniais, galite be jokios širdgėlos su jais atsisveikinti. Juos apsivilkti galėtumėte nebent eidamos į darbą, jei biure privalu paisyti griežto aprangos kodo. Bet net ir tokiu atveju rekomenduojama derinti drabužius iš skirtingų komplektų. Taip nenusižengsite griežtoms biuro stiliaus taisyklėms, bet atrodysite unikaliai ir patraukliai. Prie švarko puikiai dera ir elementariausi balti marškinėliai, ir originali palaidinė. Vis dėlto jei rinksitės pastarąjį variantą, rizikuojate persūdyti, todėl jauskite saiką, kitaip galite atrodyti komiškai.

Uniseksas

Moteris turi išlikti moteriška. Jei trokštate, kad jumis žavėtųsi, tiek moterims, tiek vyrams tinkamos aprangos geriau nesirinkite. Vyriško tipo drabužiai, o ypač – platūs, negailestingai sendina. Žinoma, galite rinktis džinsus ir vyriškus marškinius, tačiau nesusisagstykite jų aklinai, o kraštus koketiškai susiriškite po krūtine – taip tik pabrėšite savo moteriškumą. Išlikti moteriškoms ir žavingoms veiksmingai padeda sumaniai parinkta bižuterija arba aksesuarai, pradedant diržais bei skarelėmis ir baigiant auskarais bei segėmis.

Išskirtini stiliaus pojūtį demonstruojanti Natalie Joos – sektinas pavyzdys vyresnio amžiaus damoms:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)