Kad netektų per ilgai užsibūti prie veidrodžio apmaudžiai svarstant, koks diržas – tinkamiausias, peržvelkite toliau pateiktas rekomendacijas.

Esate smulki? Jūsų diržas – plonas ir vienspalvis

Galbūt nustebsite, bet diržas gali vizualiai pailginti siluetą, o ne padalyti figūrą į dvi dalis. Jei trokštate tokio efekto, rinkitės plonytį dirželį, kurio atspalvis sutampa su suknelės, kombinezono arba kelnių paaukštinta talija spalva. Dar svarbu atminti, kad diržas turi būti sujuostas tiesiai per taliją – ne žemiau ir ne aukščiau.

Esate aukšta? Jūsų diržas – platus

Turint omeny, kaip svarbu išlaikyti tinkamas proporcijas, aukštaūgėms rekomenduojami platūs diržai. Tokiu diržu galima susijuosti taliją. Diržas gali kaboti ir ties klubais, tik tokiu atveju geriau rinktis siauresnį variantą (4–6 centimetrų).

Esate „smėlio laikrodis“? Jūsų diržas – platus ir aukštai sujuostas

Norit subalansuoti figūrą su išraiškingais linkiais, būtina tinkamoje vietoje susijuosti diržą. Smėlio laikrodį primenančios figūros savininkės turėtų rinktis vidutinio platumo arba platų diržą. Idealiausia jo vieta – šiek tiek virš talijos. Šioje vietoje sujuostas diržas pabrėš figūros pranašumus ir nesirems į klubus. Diržas puikiai atrodys ir ant suknelės, ir ant kostiumo. Ko tikrai vengti? Ties klubais kabančių sagčių, nes jos vizualiai išplatins apatinę kūno dalį.

Esate berniukiškos figūros? Jūsų diržas – ypač plonas

Apmaudu, nes figūra – visai nemoteriška? Būgštauti neverta – klubų iliuziją padės sukurti diržas. Rinkitės patį ploniausią. Labai tiks iš odos juostelių susukta virvutė arba grandinės tipo diržas. Susijuoskite juo laisvai krentančią palaidinę arba suknelę. Diržas turi būti ties pilvo apačia. Puiku, jei juo sujuosta palaidinė atrodys tarsi išsitašiusi.

Esate „plius“ dydžio? Jūsų diržas – kontrastingos spalvos, nesuveržtas

Jei galvojate, kad dėl turtingų formų esate pasmerkta rinktis elastinius diržus, po kuriais būtų galima paslėpti išsišokusį pilvuką, tikrai klystate. Plonas dirželis tikrai gali padaryti stebuklus – išryškinti pranašumus, o ne atkreipti dėmesį į trūkumus. Ypač patartina rinktis drabužio fone išryškėjantį, kontrastingos spalvos variantą. Nesistenkite diržo pernelyg susiveržti: jis turi būti užsegtas laisvai – taip, kad būtų patogu.

Jūsų liemuo trumpas? Jūsų diržas – kaip V arba grandinėlė

Norint sukurti ilgesnio liemens iliuziją, reikia, kad diržas kreiptų žvilgsnį žemyn. Rinkitės tokį, kurį susegus susidarytų raidę V primenanti kreivė. Puiku, jei diržą sudaro dvi grandinėlės – viena priglundanti prie talijos, kita – ilgesnė. Pastaroji, laisvai karodama, taip pat primins raidę V ir nukreips žvilgsnį į apačią.

Jūsų liemuo ilgas? Jūsų diržas – su masyvia sagtimi

Jūsų figūros tipas tiesiog pavydėtinai bičiuliaujasi su masyviomis sagtimis. Naudokitės šia aplinkybe ir paverskite sagtį ryškiu įvaizdžio akcentu. Nesvarbu, ar dėvite švarkelio ir sijono kostiumą, ar paprasčiausią suknelę, diržą susijuoskite kuo aukščiau, kitaip jis dar labiau išilgins liemens sritį, o to visai nereikia.

Straipsnyje panaudotos Shutterstock nuotraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)