Nerimauti, ar pataikysite į tinkamą orą su šia tendencija, nereikėtų. „Kliošines“ ir platėjančias kelnes galima nešioti įvairiomis progomis ir įvairiu oru. Kodėl? Todėl, kad ši tendencija nebus „pririšta“ prie vienos medžiagos. Šiltesniems, sausesniems orams rinkitės megztas ar lengvos medvilnės, satino kelnes. O šaltesniems orams ieškokite kostiumo medžiagos ar netikros odos kelnių. Apskritai, kelnių medžiaga turi nemažos reikšmės progai ar vietai, į kurią ruošiatės eiti.


Jeigu einate į darbą ar kitą oficialią aplinką, vertėtų pamiršti megztą tekstūrą. Vietoj jos rinkitės tvirtas medžiagas: medvilnę, kostiuminę ir netgi neplėšytą džinsą. Daugiau sau leisti galite rinkdama derinį laisvalaikiui, neoficialiam renginiui (gimtadieniui, mergvakariui, filmo pristatymui, apsilankymui bare ar restorane ir pan.). Tokioms progoms galite ieškoti odinių, plėšyto džinso, šilkinių ir kitų medžiagų kelnių. Trumpai tariant, tiks tos kelnės, kurios nelaiko formos.


Taip pat ieškokite megztų, lengvai krintančių „kliošinių“ ar platėjančių kelnių. Turėkite omenyje, kad jos gali išryškinti figūros trūkumus: ne voro ilgumo ir plonumo kojas, „meilės rankenėles“ ir viską, ką norite paslėpti. Todėl reikėtų rinktis apdariai: jeigu norite pabrėžti siluetą, jo linkius, rinkitės „kliošines“, o norėdamos jį kiek užmaskuoti – ieškokite aukšto liemens nuo pat viršaus platėjančių kelnių.

Kurdamos derinį vadovaukitės paprasčiausia logika. Ši tendencija palanki savo gebėjimu prisitaikyti prie įvairių situacijų. Jeigu esate „oversized“ stiliaus mėgėja, kai rūbai atrodo šiek tiek dideli, rinkitės nuo viršaus platėjančias arba „kliošines“ kelnes, o viršutinėje kūno dalyje derinkite „oversized“ kirpimo švarką, marškinius arba lietpaltį. Tai sukurs modernios miestietės įvaizdį, įkvėptą Paryžiaus ir Milano gatvių. Beje, tai neturėtų nieko nustebinti – į madą atėjus plačioms kelnėms, savaime suprantama, paskui jas „atėjo“ ir visiškai „oversized“ derinio opcija.


Jeigu norite kiek išraiškingesnio, labiau prie kūno prigludusio ir siluetą prabrėžiančio derinio, „kliošinėms“ ar platėjančioms kelnėms „į draugiją“ ieškokite aptempto megztinio plačiomis rankovėmis, megztuko polo ar aukštu kaklu arba paprasčiausių aptemptų marškinėlių.

Prie platėjančių kelnių derinkite arba aukštakulnius, kurie pailgins ir pagrakštins figūrą, arba sportbačius. Pastarieji tiks tik neformaliam deriniui. Tokiam deriniui ieškokite maksi arba mikrorankinės: maža rankinė taps puikia atsvara masyviems kirpimams, o didelė – papildys „oversized“ derinį.


Kalbant apie spalvas – leiskite sau ir išsiskirti ir likti komforto zonoje. Jeigu norėsite drąsaus, ryškaus sprendimo, rinkitės šių metų spalvą – mėlyną. Eksperimentuokite su įvairiais jos atspalviais, ypač mėtų. Pasiilgusios klasikos ar minimalizmo ieškokite neutralių atspalvių (kūno, pilkos, smėlio, baltos) arba klasikinių raštų (langelių, dryželių).