Daugelis klienčių teiraujasi, kaip atrasti savo stilių, kokio stiliaus drabužiai joms tinka. Tačiau stilius nėra vien tik suknelė, tai derinio visuma. Naudojant įvairias detales bei aksesuarus, tą pačią suknelę galime paversti skirtingu stiliumi derinyje.

Stilius yra neatsiejamas nuo įvaizdžio, kurį galima apibrėžti taip: įvaizdis = asmenybė + mada + vaidmuo. Žodis „vaidmuo“ nusako tai, kad, pavyzdžiui, dieną esate dalykiška moteris, o vakare, eidama į pasimatymą, seksuali vilioklė.

Žiūrite filmus, stebite spektaklius, kuriuose aktoriai vaidina tam tikrus vaidmenis, kuriais jūs įtikite. Kodėl? Nes kiekvienas vaidmuo yra kruopščiai apgalvotas. Aktorius gauna ne tik kostiumą, bet ir personažui būdingus elgsenos, manierų, balso tembro aprašymus, kuriuos jis privalo atlikti scenoje. Taip ir realiame gyvenime – mes vaidiname skirtingus vaidmenis, pavyzdžiui, verslininkės, mamos, žmonos ir pan. Kiekviena iš šių rolių reikalauja atitinkamos atributikos.

Tinkamai parenkant drabužius, kiekviena moteris gali atrasti individualų stilių, išreiškiantį jos asmenybę. Todėl padėsime atskleisti, koks stilius geriausiai nusako jūsų asmenybę bei pateiksime visus praktinio tobulėjimo įrankius.

Asta Nevedomskytė

Pirmas žingsnis, norint sukurti asmeninį stilių, yra pokyčių motyvacijos išsiaiškinimas. Svarbu žinoti, kokiu tikslu norime susikurti naują ar pakeisti esamą stilių. Ar tai paaukštinimas darbe, grįžimas į „darbo rinką“ po motinystės atostogų, o gal mylimojo paieškos? Kiekvienoje situacijoje garderobo bazė bus orientuota į skirtingo stiliaus detales.

Kiekviena mūsų turime unikalų grožio supratimą bei suvokimą, kaip jis turi atskleisti mūsų asmenybę. Tad palyginkite esamą stilių su tuo, kokiu jį norėtumėte matyti. Štai klausimai į kuriuos atsakiusi, susidėliosite pirminę naujojo stiliaus viziją:

Kaip apibūdintumėte šiuo metu esamą stilių? Ar jis atitinka jūsų charakterį bei veiklą?

Koks, jūsų nuomone, turėtų būti naujas stilius?

Kokį jūsų įvaizdį turi išvysti pasaulis?

Pasirinkite 4 žodžius, kurie geriausiai apibūdina jus ir tai, koks turi būti jūsų stilius:

Pasirinkite 4 žodžius, kurie jums atrodo artimiausi:

Peržvelkite pasirinktus žodžius ir surašykite juos ant atskirų lipnių lapelių. Užklijuokite lapelius savo miegamajame, o galbūt drabužinėje, ant veidrodžio, kad kasdien matytumėte.

Kaskart apsivilkus pasirinktą drabužių derinį, pažvelkite į veidrodį ir į užrašytus žodžius bei atsakykite į klausimą, ar pasirinktas drabužių variantas leidžia pasijausti taip, kaip užrašėte ant lapelio?

Šis žaidimas veikia kaip minčių treniruoklis. Surašyti žodžiai kasdien primins, kokia norite būti ir koks jūsų tikslas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)