„Apatinis trikotažas gali iš esmės pakeisti tai, kaip jūs atrodote. Ypač, jei moteris vyresnio amžiaus arba turi didesnę krūtinę. Išsirinkti liemenėlę, kaip ir kitus drabužius, iš tiesų nelengva“, – teigia apatinio trikotažo ekspertė ir priduria, kad verta turėti dvi, tris kokybiškas, brangesnes liemenėles nei prisipirkti daug, bet pigių ir netinkamų. O atsišviežinti apatinių stalčių, esą, būtina bent kartą per metus ar pusantrų.

V. Tylienės teigimu, maždaug 80 proc. moterų dėvi netinkamo dydžio liemenėlę. „Didžiausia klaida – per didelė apimtis ir per mažas kaušelis, dėl to krūtinė neatrodo gražiai. Manau, kad yra moterų, kurios tikrai gali išsirinkti sau tinkamą liemenėlę, bet nuomonė ir pagalba iš šalies daug ką pakeičia.

Kaip gi mes perkame liemenėles? Pasiimame gražų modelį, užsivelkame, pažiūrime į veidrodį – tinka! Parsinešame namo, užsivelkame su suknele... kažkas negerai. Kodėl taip atsitinka? Nes matuojantis liemenėlę nevilkime drabužių, o juk nešiosime liemenėlę po jais. Kitas dalykas – kai matuojamės, nematome, kaip liemenėlė atrodys daugiau judant, vaikštant“, – kalbėjo ekspertė.

Kristina Solomnikova, Vaiva Tylienė

Neteisingą liemenėlės dydį, anot ekspertės, gali pasufleruoti nugaros juosta. Jei užkišus už juostos du pirštus, ši laisvai tamposi, vadinasi, apimtis jums yra per didelė. Kas atsitinka, jei liemenėlės apimtis per didelė? Norint pasikelti krūtinę – trūkt už petnešėlių, o šios, vietoje to, kad keltų krūtinę, ima kelti nugaros juostą.

„Apie 80-90 proc. krūtinės svorio turi laikyti nugaros juosta. Jei juosta gerai laiko, pakėlus petnešėles, kelsis ir krūtinė. Lengviausias būdas sužinoti savo apimtį – matuotis, tačiau skirtingų gamintojų liemenėlių apimtys gali skirtis. Vieno gamintojo liemenėlės apimtis gali tikti 70 cm, o kito – jau 80 cm“, – kalbėjo V. Tylienė.

Antras svarbus niuansas, anot apatinio trikotažo ekspertės, yra kaušelio dydis. „Moterys, kurių krūtinė didelė, ateina ir sako „man reikia liemenėlės be lankelių, nes jie įsirėžia į odą. Jei įsirėžia, iškart aišku – netinkamas kaušelio dydis. Lankelis turi gražiai priglusti po krūtinės apačia. Jei moteris rankas pakelia, o iš kaušelio apačios lenda krūtinė – kaušelis per mažas“, – teigė ekspertė.

Kalbant apie petnešėles, jos suteikia tik papildomą palaikymą, tačiau jokiais būdais neturėtų įsirėžti į pečių liniją. Už petnešėlės turėtumėte laisvai užkišti vieną pirštą.

Dar vienas patarimas iš ekspertės lūpų – perkant liemenėlę turėtumėte atsižvelgti į užsegimą, segti ant pirmųjų kabliukų. Įvertinkite tai, kad liemenėlės su elastanu su laiku išsitampo, ilgainiui norėsite segti vis ant tolesnių.

Vaiva Tylienė

Paklausta, kokios apatinio trikotažo spalvos yra aktualiausios visais laikais ir nepriklausomai nuo tendencijų, V. Tylienė pirmu numeriu įvardijo kūno spalvos apatinius.

Pavyzdžiui, kūno spalvos liemenėlė yra ypač tinkama dėvėti po baltomis palaidinėmis ir marškiniais. Balta liemenėlė, priešingai nei įprasta manyti, po marškiniais matysis ypač ryškiais. V. Tylienė, neseniai grįžusi iš parodos Paryžiuje, sako, jog dabar gamintojai ima kurti įvairių kūno spalvų modelius, kad moterys galėtų jas maksimaliai prisiderinti prie savo odos tono.

Na, o pabaigai – keli praktiški apatinio trikotažo priežiūros patarimai. Geriausia apatinį trikotažą skalbti rankomis. Ši intymi garderobo detalė taip pat bijo karščio, nes nuo karščio audinys praranda elastingumą. Minkštikliai taip pat nėra geriausias pasirinkimas. Pavyzdžiui, baltą palaidinę minkštikliai pilkins ir niekuo, anot ekspertės, prieš tai buvusio baltumo jau nebeatstatysite.

Visą pokalbį apie apatinį trikotažą, tinkamą kelnaičių pasirinkimą bei stebuklus darančius formuojančius apatinius išgirsite laidoje „Stiliaus DNR“:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)