Sezoniškumas

Kiekvieną sezoną, o jei neturite tiek laiko ar galimybių, bent 2 kartus per metus pasidarykite spintos reviziją. Vieną artėjant šiltajam sezonui, kitą – šaltajam.

Rudens pradžioje atrinkite vasarines sukneles, šortus, maudymosi kostiumėlius, vasarines skrybėles, basutes ir kitus šaltuoju sezonu netinkančius dėvėti rūbus bei saugiai sudėkite i dėžes, maišus, juos padėkite į mažiau naudojamus ar neišnaudotus namų kampus. Tai gali būti ranka nepasiekiama spintos dalis, po lova, palėpė ir panašiai.

Lygiai tą patį padarykite pavasarį. Išimkite iš spintos šiltas striukes, paltus, žieminius batus, šaltojo sezono aksesuarus, tokius kaip kepurės, šalikai ar pirštinės. Taip atlaisvinsite spintą nuo tuo metu nenaudojamų rūbų.

Būtinai paskirkite keletą valandų į metus spintos revizijai. Taip atliksite drabužinės „detoksikaciją“, atsiras daugiau vietos, bus patogiau rasti rūbus joje, dėliotis derinius ir palaikyti tvarką.

Rūbų atrinkimas

Kai darote spintos reviziją, nepamirškite atrinkti jau nebenešiojamų ar nusidėvėjusių rūbų. Tai darykite paskirstydami drabužius į tris krūveles. Vienoje bus nusidėvėję, nestilingi, jums netinkami rūbai, kitoje – nešiojimui tinkami drabužiai, o trečioje tie, kurie yra dar tinkami, tačiau ilgą laiką nedėvėti.

Jei keletą mėnesių nebuvote užsidėję vieno ar kito rūbo, atrinkite juos ir sudėkite į vieną krūvelę ar atskirą spintos dalį. Duokite jiems dar vieną šansą ir jei juo „nepasinaudosite“ kelių savaičių bėgyje, tuomet be gailesčio parduokite, atiduokite ar paaukokite. Už parduotus rūbus galėsite įsigyti naujų, o jei padovanosite – užsidirbsite papildomų „karmos taškų“.

Sistemos įsivedimas

Dar vienas labai svarbus aspektas – sistemos įsivedimas. Tik čia, deja, nėra vienos taisyklės, kuri tiktų visiems. Visi esame skirtingi, todėl turime susikurti sau priimtiniausią ir palankiausią sistemą. O kad tai padarytume, turime pabandyti bent keletą variantų ir tada žiūrėti, kas pasiteisino, ką reikėtų tobulinti, ką pakeisti.

Spintos vidines dalis dėliokite apgalvotai. Daugeliui pasiteisina sprendimas daryti kuo daugiau kabinamų sekcijų ir visai atsisakyti atvirų lentynų lankstomiems drabužiams. Lankstomi rūbai greičiausiai susiverčia. Ypač užimtiems ir skubantiems žmonėms tokios atviros lentynos be durų nepatartinos – laiko kaskart tvarkyti nėra, o matoma netvarka pradeda erzinti. Tokiu atveju rinkitės kuo daugiau kabinamų sekcijų, o lankstomiems drabužiams geriausia išeitis erdvūs stalčiai.

Kad dar labiau pasilengvintumėte sau dalią organizuojant spintos turinį, viską nuosekliai ir tinkamai susirūšiuokite. Į pagalbą pasitelkite dėžutes apatiniam trikotažui, aksesuarams ar bižuterijai. Koks variantas jums patogesnis? Prisitaikykite pagal savo būdą ir poreikius. Vieniems patinka diržus ar skareles sukti ir dėti į dėžutes, kitiems kabinti ant specialios pakabos. Kad vaizdas spintoje būtų tvarkingas – dėžutes rinkitės vienodas ar bent jau panašių atspalvių.

Pakabas rinkitės vienodo modelio. Taip spinta atrodys daug tvarkingiau. Kokio tipo pakabas pasirinksite priklausys nuo jūsų poreikių. Jei įsigysite medines, žiūrėkite, kad butų su specialia guma ar grioveliais, kurie apsaugotų rūbus nuo slydimo. Jei taupote vietą spintoje ir renkatės plonesnes, pirkite aksomines. Jos ne tik gražiai atrodo, bet ir neleidžia rūbui kristi nuo pakabos.

Drabužių klasifikavimas

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus aspektas yra rūbų išdėliojimas pagal spalvas ir rūšis. Čia. vėlgi, atraskite sau priimtiniausią sistemą. Aš išskirčiau dvi pagrindines.

Pirmoji, kai klasifikuojame ir pagal rūbo rūšį, ir pagal spalvą. Kabiname palaidines nuo šviesiausios iki tamsiausios, tada švarkus, megztinius, kelnes ir taip viską tuo pačiu principu. Tačiau ši sistema nėra tokia spalviškai nuosekli kaip antroji.

Kitas variantas – rūšiavimas pagal spalvas. Vienoje spintos sekcijoje sukabinkite visus viršutinės dalies drabužius. Juos išdėstykite nuo šviesiausio iki tamsiausio neskirstant į rūšis. Kitoje – apatinės dalies rūbus lygiai tokiu pačiu principu. Estetikos mėgėjams šis būdas ypač patiks. Be galo malonu atsidaryti spintą ir joje rasti idealiai tvarkingai atrodančią spalvinę gamą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)