Naujausioje „Stiliaus DNR“ laidoje kartu su stiliste Asta Nevedomskyte sprendėme, kaip išsirinkti mūsų figūrai tinkamus džinsus, kokie „trendina“ šį sezoną ir kodėl džinsų kišenėms reikia skirti didesnį dėmesį nei galvojote iki šiol.

„Džinsai yra universaliausia spintos dalis, jų pagalba galime sukurti įvairius derinius, tinkančius tiek laisvalaikiui, tiek biurui, tiek vakarėliui“, – sako A. Nevedomskytė.

– Tai kiek gi džinsų mums reikėtų turėti?

– Iš tiesų, kiek džinsų turėti – priklauso nuo pačio žmogaus ir jo profesijos. Tarkime, jei moteris įpareigota darbe dėvėti dalykinio stiliaus drabužius, jai laisvalaikiui tikrai nereikės daugybės porų džinsų. Kadaise turėjau vos vieną porą džinsų – tiek man užteko laisvalaikiui, o štai dabar turiu daugiau nei dešimt porų.

– Atrodytų, išsirinkti džinsus – ne aukštoji matematika, tačiau dažnai matuojiesi vieną modelį, žiūrėk, netinka, nepatinka, kitą – per trumpi, treti per siauri... Kaip rasti tinkamus?

– Iš tiesų, išsirinkti džinsus ar kelnes yra sunkiausia. Ypač, jei norite priderinti prie figūros pagal ilgį ir modelį. Be abejo, vienas svarbiausių dalykų, kuriuos turite padaryti – matuotis, jokiu būdu nepirkti aklai. Taip pat nereikėtų džinsų rinktis tik pagal figūros tipą, nes figūros tipas yra viena, bet mūsų ūgiai, proporcijos yra visai kas kita. Vienų galūnės ilgesnės, o torsas trumpesnis, kitų – atvirkščiai.

– Ar tiesa, kad džinsų užpakalinės kišenės gali arba tinkamai paformuoti, arba sudarkyti vaizdą?

– Teisingai, užsidedant džinsus turime atkreipti dėmesį į galines kišenes. Jeigu kišenės yra per žemai arba yra per didelės, mūsų užpakalis atrodys arba didesnis nei yra iš tikrųjų, arba dar blogiau – atrodys tarsi nukaręs. Geriausias variantas, kai galinės kišenės yra kiek aukščiau, tai sudarys „push up“ vaizdą, vizualiai atrodysime lieknesnės.

– Kokia kaina džinsams yra tinkama?

– Tarkime, aš neinvestuoju į džinsus didelių sumų, nes man patinka nuolat keisti džinsus. Vasarą dažnai dėviu baltus, o investuoti į baltą spalvą nėra protinga. Išskalbus baltus džinsus, nesvarbu ar jie kainuoja 20, ar 100 eurų, spalva vis vien papilkės. Jei žmogus dėvi tik vienus ar kelias poras džinsų, taip, galbūt jis norės investuoti į brangesnius, geros kokybės arba išskirtinio modelio džinsus. Vis dėlto, aš rekomenduoju didelės sumos neišleisti, nes keliai su laiku bet kokiu atveju „išsimuš“, spalva taip pat gali nusiplauti. Geriau jau pirkite brangesnius batus ar rankinę.

– Kiek daugiausiai esi mokėjusi už džinsus?

– 20-30 eurų man yra riba.

– Kaip prižiūrėti džinsus, kad jie tarnautų ne vieną sezoną?

– Džinsai nereikalauja ypatingos priežiūros, juos reikėtų skalbti išvertus, kad neliktų skalbimo miltelių dėmių. Jei atsirado nedidelių dėmelių, galime jas pašalinti su drėgna servetėle. Svarbu nespausti ir netrinti, nes stipriai trinant galima net nutrinti audinio spalvą. Dar viena dažna problema, kai „išsimuša“ keliai. Tokiu atveju metame džinsus į skalbyklę ir problemos kaip nebūta.

– O kaip vertini drabužių valymą valyklose?

– Nešant daiktus į valyklą reikia pagalvoti, kiek investavome į daiktą ir kiek investuosime į jo valymą. Ar verta tą daryti, jei džinsai viso labo kainavo 20 eurų, o valykloje už drabužio valymą mokėsime dar papildomų 10 eurų? Galbūt verta nusipirkti naują drabužį? Jei tai unikalūs džinsai, palaidinė, kelnės, švarkeliai – taip, verta nešti į valyklą, bet jei tai „basic“ tipo drabužis, kurį galime nusipirkti bet kurioje greitosios mados parduotuvėse, manau, neverta.

– Kokias džinsų tendencijas turime šį sezoną?

– Tendencijos kiekvienais metais vis pinasi, ateina naujos ir grįžta senos mados. Visada madingi ir aktualūs išliks klasikiniai tiesaus kirpimo džinsai (šviesiai mėlynos arba tamsiai mėlynos spalvos). Jei norite pirkti tik vieną porą – verta pirkti klasiką.

Taip pat sugrįžta 60-ųjų atspindys – platėjantys džinsai, kurie, derinami su aukštakulniais, itin aktualūs moterims, norinčioms sukurti vizualiai lieknesnį siluetą. Be to, juos labai mėgsta boho-chic stiliaus gerbėjos.

Vieni populiariausių šį sezoną – „baggy“ džinsai, suteikiantys apimties ties klubais ir siaurėjantys į klešnių galą. Aktualūs išlieka princesės Dianos itin mėgti „mom“ tipo džinsai.

Taip pat madingi trumpinti tiesaus kirpimo džinsai su neapdirbtais, atspurusiais galais. Jų ilgis turėtų būti derinamas pagal figūrą, nes trumpinti džinsai gali būti nedėkingi stambesnes blauzdas turinčioms moterims. Pirkite tokius, kurie baigiasi ties liekniausia blauzdos vieta.

Na, ir „skinny“ džinsai. Daugelis sako, kad tai – antitrendas, tačiau lyg antra oda priglundančius džinsus rasite kiekviename prekybos centre, jie ir po metų, dvejų ar penkerių nepaliks prekybos centrų lentynų.

– Ar „skinny“ džinsai yra tinkami apkūnesnėms moterims?

– Tikrai nemanau, kad šių džinsų reikia vengti apvalių formų moterims, visų svarbiausia, kokius batus ir viršutinę drabužių dalį pasirinksime. Jei probleminė sritis – ties klubais, reikėtų prie džinsų derinti prailgintą švarką arba tuniką, kurie vizualiai paslėps stambiausią kūno dalį.

– Kaip turėtume derinti džinsus ir batus?

– Su vienais džinsais galima sudaryti daug skirtingų derinių: laisvalaikiui derinkite, pavyzdžiui, su odine striuke, džemperiu, kedais arba grubiais aulinukais, jei einate į biurą – su marškiniais, švarku, avėkite žemakulnius arba aukštakulnius batelius, batus-kojines. Užsidėkite palaidinę, švarkelį, derinkite su blizgiais aukštakulniais ir delninuke – toks variantas tiks ir į vakarėlį.

Visą pokalbis ir patarimai„Stiliaus DNR“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)