Visų pirma, išsiaiškinkime, koks jūsų figūros tipas:

• Jei pečiai platesni už klubus, reiškia, jūsų figūra yra apversto trikampio formos.

• Jei liemuo ir pečiai yra siauresni už klubus, reiškia, jūsų figūra yra kriaušės formos.

• Jei pečiai, liemuo ir klubai yra panašaus pločio, reiškia, jūsų figūra stačiakampio formos.

• Jei liemuo platesnis už pečius ir klubus – jūsų figūra obuolio formos.

• Jei pečiai ir klubai panašaus pločio, o liemuo už juos siauresnis, reiškia, jūsų figūra smėlio laikrodžio formos.

Mados ekspertų teigimu, rankinę reikia rinktis priešingą savo figūros tipui. Išsiaiškinkime, ką tai reiškia.

1. Apversto trikampio tipo figūra

Kad figūra įgytų pusiausvyrą, dėmesį sutelkite į klubų zoną. Svarbiausia atkreipti dėmesį į rankinės rankenų ilgį ir plotį. Kadangi jums nereikia išryškinti krūtinės, nesirinkite nei labai mažų, nei labai didelių rankinių su plačiomis rankenomis. Galite išbandyti per petį nešiojamą rankinę, diržą-rankinę, rankinę su ilgu dirželiu ir delninę.

2. Stačiakampio tipo figūra

Jums reikia kompensuoti aštrių formų figūrą išlinkimais, minkštomis apvaliomis formomis, todėl svarbiausia yra rankinės dizainas ir medžiaga, iš kurios ji pagaminta. Rankinės diržas turi būti tokio ilgio, kad ji kabėtų maždaug ties klubais. Tvirta, griežta geometrinė forma jums netinka, verčiau rinkitės didelę rankinę iš minkštos odos – boho stiliaus, pirkinių krepšio formos arba didelio minkšto portfelio formos.

3. Kriaušės tipo figūra

Jums reikėtų siekti nukreipti dėmesį nuo klubų, o sutelkti jį pečių ir krūtinės srityje. Svarbiausia šiuo atveju yra rankinės rankenų ar dirželio ilgis – rankinė neturėtų būti žemiau liemens linijos. Galite rinktis ant peties nešiojamą rankinę, kibiro formos rankinę, jei patinka – diržą-rankinę, kurią galite nešioti kryžmai ant krūtinės.

Minimalistinė rankinė

4. Obuolio tipo figūra

Jums reikia suteikti pusiausvyrą savo siluetui, todėl itin svarbus rankinės dydis ir dizainas. Venkite mažų, beformių rankinių trumpa rankena. Rinkitės dideles rankines. Jums labiausiai tinka kietos odos stačiakampė rankinė ir rankinė su trumpa rankena (nekabinama ant peties).

5. Smėlio laikrodžio tipo figūra

Nors tokiai figūrai tinka beveik viskas, reikėtų vengti rankinių, kurios uždengia jūsų subalansuotą figūrą. Rinkitės lygios tekstūros, aiškių raštų rankines ir derinkite jas prie paprasto kirpimo drabužių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)