Šaltasis sezonas kupinas senų, vintažinių užuominų. Šio sezono paletė labai įvairi – čia savo atspalvį atras ir išsišokėliai, ir subtilumo mėgėjai. O geriausia yra tai, kad aksesuarų toli ieškoti nereikės – nemaža dalis aksesuarų tendencijų yra grįžusios iš praeities, tad gerai paieškoję jų galite aptikti net savo drabužinėje.

Aksesuarai – pati nenuobodžiausia mados dalis. Ji yra ryški ir skirtingai nei paprasti drabužiai – marškiniai ar megztiniai – visada pastebima. Todėl svarbu nepersistengti. Kita vertus, aksesuarų gali būti daugybė ir čia, priklausomai nuo progos, negalioja taisyklė „mažiau yra daugiau“. Daugybė dizainerių, ypač mados taisyklių padauža iš Gucci Alessandro Michele, aksesuarais, kone, piktnaudžiauja, tačiau niekada neperžengia gero skonio ribos. Aksesuarų derinimo protokolą svarbu arba jausti natūraliai, arba gerai išmokti. Todėl, jeigu derindami aksesuarus savimi nepasitikite, geriau rinkitės tik klasikines arba išskirtinai šio sezono aksesuarų tendencijas ir jas saikingai derinkite kartu.

Rankinės

Ypatingą vietą aksesuarų gretose užims cross-body rankinės su dirželiu per petį. Nors jos kuriam laikui jau buvo stojusios į klasikos gretas, šiemet visgi grįžta į must have sąrašus.

Ši rankinė grįžta tiesiai iš 8-ojo dešimtmečio eros ir atsineša eleganciją. 1975-aisiais tai buvo Prancūzijos buržuazių stiliaus ir turto ženklas. Jos garsėjo išpuoselėtu stiliumi ir nenešiojo rankinių rankose. Būtent todėl šis nedidelis aksesuaras nesutrukdys atrodyti subtiliai ir šiandien, jis tiks ir kasdieniams deriniams, ir puošnesnei šventei.

Priklausomai nuo spalvos, detalių ir dydžio, jas galite derinti visomis progomis. Pavyzdžiui, kasdienai bet kokios spalvos odinė cross-body puikiai tiks derinant eleganciją su minimalizmu. Mūvėkite džinsus ir padidintą švarką ar elegantiškus marškinius, rankinės spalvą galite derinti prie diržo. Venkite pernelyg didelių, deformuotų detalių, nes šios rankinės atėjo puošti elegancijos, gero, išlaikyto skonio. O ruošdamiesi į šventę ar vakarienę, rinkitės lengvų medžiagų drabužius, pavyzdžiui, sukneles – jos puikiai atsvers šių rankinių grubumą.


Diržai

Diržus kilstelėsime kiek aukščiau ir dėvėsime juos ant juosmens. Turbūt nesunku suprasti, kad šis ruduo tendencijos įkvėpimo ieškojo XX amžiaus pabaigoje. Ši diržų tendencija primena supermodelių erą, kai nė vienas derinys neapsieidavo be ryškaus bitės liemens.

Šiandien į favoritų sąrašą stojo platūs, detalių gausūs diržai. Ši tendencija nėra įnoringa – svarbu žinoti vieną taisyklę: platus diržas turi skirti plačius audinius arba padidintas formas. Pavyzdžiui, diržą juoskitės tuomet, kai dėvite oversized suknelę, paltą ar megztinį, ilgus, plačius marškinius arba švarką. Jis puikiai tiks sluoksniuojant drabužius. Taip pat diržu juoskitės norėdamos sukurti arba pabrėžti smėlio laikrodžio siluetą. Čia puikiai tiks viršutinės dalies rūbai padidintais pečiais ir plataus kirpimo kelnės ar sijonas.


Papuošalai

Visai neseniai podiumų akcentu tapę grandinių papuošalai vėl grįžta. Šįkart – itin pasyvios ir puoštos įvairiomis detalėmis. Jeigu atrodo, kad grandinė negali būti subtili ir elegantiška, pagalvokite dar kartą. Šis aksesuaras itin universalus ir lengvai pritaikomas. Rinkitės metalą, kuris labiausiai tiks jūsų odos atspalviui. Tai gali būti ir dažytas įvairiomis spalvomis metalas, pavyzdžiui, baltas ar matinis juodas. Parduotuvių lentynose rasite ir masyvių keraminių grandinių, kurios gali tapti pagrindiniu derinio akcentu, todėl šiuo atveju vertėtų įvertinti savo garderobo spalvas ir pasirinkti sau artimiausią variantą.

Derindamos grandines atsižvelkite į savo viršutinės dalies drabužio iškirptę. Jeigu dėvite apskritą – galite rinktis dideles apvalias grandines, jų gali būti kelios. O jeigu dėvite V formos iškirptę, ieškokite tokių, kurios būtų su pakabučiu ar kita kabančia detale – tai užpildys visą iškirptę ir puikiai atitiks formą.

Taip pat šį sezoną iš proto ves pilni papuošalų rinkiniai. Jie gali būti itin dideli, pilni detalių ir ryškūs. Į šį rinkinį įeina auskarai, pakabutis ir... plaukų gumytė. Papuošalų derinimą prie plaukų gumytės atnešė Coco Chanel, Franco Moschino bei Paco Rabanne ir to neįmanoma nepamėgti.


Perdėtas, hiperbolizuotas glamūras dar niekada nebuvo toks skoningas. Čia bus sunku suklysti dėl papuošalų dydžio ir skaičiaus, tačiau privalu prisiminti, kad visi papuošalai turi būti tos pačios spalvos ir su tomis pačiomis detalėmis. Tai gali būti juokingai dideli metalai, delno dydžio plokštelės, grandinėlių voratinklis – svarbu, kad jie derėtų tarpusavyje. Derindami aksesuarus galite neskirti per daug dėmesio iškirptės formai – kaklas gali būti stipriai apkrautas ir vis tiek atrodys skoningai. Šiuo atveju labiausiai derinkite papuošalų spalvas su aprangos detalėmis.