Apie audinius, kurių verčiau vengti, skaitykite čia.

Medvilnė. Ji netrukdo odai kvėpuoti, sugeria prakaitą, vasarą saugo nuo karščio, o žiemą – nuo šalčio. Ji patvari, nesukelia alergijų. Medvilnė – viena geriausių ir komfortiškiausių medžiagų odai.

Merino vilna. Tai natūrali medžiaga, sugerianti pakaitą, kuri laikui bėgant nepraranda formos, neišsitampo. Merino vilnos audiniai švelnūs, lengvi, natūraliai saugo nuo ultravioletinių spindulių. Puiki alternatyva – Alpakos vilnos audiniai.

Kašmyras. Tai labai brangi ir vertinga medžiaga. Gaminant švelnią tarsi šilkas ir šiltą medžiagą nenaudojama jokių sunkiųjų chemikalų. Kašmyro medžiagą labai maloni odai.

Kanapių pluoštas. Kanapių pluoštą žmonės naudojo tūkstančius metų, jis tvirtas, patvarus. Tai – puikiausia natūrali medžiaga, jei reikia formą laikančios, nesitampančios medžiagos. Kuo ilgiau dėvite kanapių pluoštą, tuo minkštesnis jis darosi.

Šilkas. Šilkas ne tik gražus, švelnus, prabangus, bet ir daugeliu aspektų naudingas sveikatai – stabdo senėjimą, padeda sergant astma, egzema, turi antigrybelinių ypatybių, saugo nuo alergijų, gerina miego kokybę.

Bambukas. Bambuko pluoštas – įdomi, nauja alternatyva tradicinėms natūralioms medžiagoms. Medžiagos iš bambuko švelnios, minkštos, hipoalergeniškos, leidžiančios odai kvėpuoti, turinčios termoreguliacinę funkciją. Bambuko pluoštas net geriau už medvilnę sugeria prakaitą, drėgmę, kaip ir Merino vilna, saugo nuo ultravioletinių spindulių. Jis taip pat suyra, yra suskaidomas mikroorganizmų.

Linas. Linas – labai patogi ir patvari medžiaga. Liną lengva skalbi, jis tinkamas visiems sezonams. Kaip ir kitos natūralios medžiagos, linas turi hipoalergeninių ypatybių, su juo jaučiamės išties komfortiškai, jis netrukdo odai kvėpuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)