Šiais laikais, kai mada tokia nenuspėjama ir taisyklės dažniau laužomos, nei kuriamos, turime visas galimybes atrodyti stilingai, nesvarbu mums dvidešimt ar šešiasdešimt metų.

Noriu pasidalinti keliomis gudrybėmis vyresnio amžiaus moterims, kurios privers aplinkinius nepagailėti jums komplimentų.

Nebijokite ryškių spalvų – jos jūsų įvaizdžiui suteiks jaunatviškumo ir žaismingumo. Ryškios spalvos ypatingai išryškina ir pagyvina odą, taip atrodysite ne tik jaunesnė, bet ir žvalesnė. Jei stinga drąsos ir drabužinėje turite daugiau tamsių spalvų, įtraukite Į savo garderobą ryškesnės spalvos batelius, tai puikus akcentas, kuris akimirksniu išbaigs visą derinį.

Atidenkite pečius – metams bėgant oda dekoltė zonoje keičiasi. Tad jei mėgstate marškinėlius ir palaidines gilesne iškirptė, bet nesijaučiate patogiai jas vilkėdama, pakeiskite jas į „off shoulder“ ar asimetriškas palaidines ir visą dėmesį skirkite pečių linijai. Toks pasirinkimas bus netikėtas, o jūsų kuriamas įvaizdis itin moteriškas ir elegantiškas.

Įsigykite patogius, bet stilingus batus – pamirškite mitą, jog graži avalynė dažniausiai yra labai nepatogi ir nepraktiška. Batai yra mūsų vizitinė kortelė, tai puikus aksesuaras, kurio pagalba galime keisti savo įvaizdį iš dieninio į vakarinį ir atvirkščiai.

Sportinio tipo bateliai paskutiniu metu užkariavo visų moterų širdis. Jie patogūs, stilingi ir yra avimi ne tik sporto salėje, bet ir laisvalaikiu.

Jei aukštakulnių nenešiojate, bet nežinote kuo juos pakeisti, pabandykite įsigyti „kitten heel“ batelius, jų kulniukas siekia vos 3,5 centimetrus. Derinkite juos prie suknelių, sijonų, kelnių ar džinsų, visi įmanomi variantai yra tinkami ir atrodo ypač stilingai.

Aksesuarai. Nenuvertinkite jų! Šilkinės skaros, skrybėlės, akiniai, diržai yra geriausi jūsų draugai. Jie turi stebuklingą galią net ir patį paprasčiausią įvaizdį paversti moderniu ir išskirtiniu. Investuokite Į geros kokybės aksesuarus, rinkitės natūralius audinius bei tauriuosius metalus, tokiu būdu ne tik nešvaistysite pinigų, bet kursite savitą ir unikalų stilių aksesuarų pagalba.

Tinkamas apatinis trikotažas – tai tarsi antra oda. Rinkitės tik jūsų dydžio, pakeliančią ir prilaikančią liemenėlę, ji turi atlikti visas jai skirtas funkcijas, būti patogi ir neįsirėžti į odą. Metams bėgant keičiasi ir mūsų kūnas, nesvarbu, kiek laiko praleidžiame sporto salėje ar kaip sveikai valgome. Jei jaučiate diskomfortą ir slepiate pilvuką po palaidais drabužiais, įsigykite formuojančius apatinius. Jie be didelio vargo sudėlios visus taškus ant i.

Nesibodėkite „trendų“, tačiau atsirinkite, kas tinka būtent jums ir pabrėžia jūsų charakterį. Tokie madingi dalykai kaip sportiniai batai ar oversized tipo švarkai tinka įvairaus amžiaus moterims ir išlieka aktualūs eilę metų. Jie yra lengvai derinami ir atrodo puikiai tiek derinami kartu, tiek nešiojant atskirai.

Šukuosena. Dažniausiai daroma klaida, tai netinkamai parinkti spalvų tonai, per tamsūs ar per šviesūs plaukų atspalviai gali pridėti papildomų 10 metų, ko, greičiausiai, jūs taip stengiatės išvengti.

Jei jūsų plaukai natūraliai baltos/žilos spalvos, nedažykite jų. Tebūnie tai bus jūsų išskirtinė detalė, žili plaukai paskutinius metus yra laikomi vieni stilingiausių, tad nėra prasmės jų slėpti. Jei negalite priprasti prie nubalusių plaukų ir visgi norite suteikti jiems kitą spalvą, atsižvelkite i savo odos toną ir tokiu būdu plaukų stilistai galės parinkti būtent jums idealiai tinkančią plaukų spalvą.

Makiažas – visų pirmą, prižiūrėkite ir drėkinkite odą, ne tik veido, bet ir kaklo srityje. Išpuoselėta oda yra jūsų jaunystės paslaptis. Rinkdamosi makiažo priemones, pasitarkite su specialistais ir įsigykite jums spalviškai tinkančią kreminę pudrą, akių šešėlius bei lūpų dažus. Venkite ryškiai mėlynų, žalių, violetinių akių šešėlių, tokius palikite 80-uosiuose. Natūralus žemės tonai tinka praktiškai visoms moterims. Neapkraukite akių per daug sunkiu makiažu, geriau paryškinkite lūpas ir nepamirškite šypsotis.

Nesivaikykite vienadienių „trendų“, išlaisvinkite savo asmenybę bei rūbų pagalba parodykite savo charakterį. Kaip kartą yra sakiusi Lauren Hutton, „mada yra tai, ką jums keturis kartus per metus siūlo dizaineriai. O stilius yra tai, ką jūs išsirenkate“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)