Kašmyras. Turbūt sutiksite, kad vienas svarbiausių kriterijų spaudžiant šaltukui- šiluma. O ją mums gali padovanoti tinkami audiniai. Vienas iš tokių yra kašmyras. Kašmyro gaminiai yra labai švelnūs, minkšti ir malonūs prisilietus bei nešiojant. Kašmyro kepurės, šalikai ar pirštinės šildo bent dvigubai daugiau negu tokio pat storio aksesuarai iš avių vilnos.

Tad nepagailėkite investuoti į kašmyro vilnos gaminius, nes jie ne tik puikiai šildys, bet tinkamai prižiūrimi tarnaus ilgus metus. Parduotuvėse rasite ypač didelį pasirinkimą „beanie“ tipo kašmyrinių kepurių, didelių šalikų bei kašmyrinių pirštinių.

Beisbolo kepurės. Dar vienas ypač madingas galvos apdangalas yra beisbolo kepuraitė. Galbūt jūs nustebsite, bet tokio tipo kepurės dėvimos ne vien apsaugai nuo saulės. Beisbolo kepuraitė puikiai atrodo prie sportinio stiliaus, pūstų striukių. Ir visų nuostabai ypač stilingai žiūrisi kontrastinguose deriniuose. Sportinis stilius + klasika. Ar būtumėte kada pagalvoję, kaip ji puikiai gali derėti su aukštakulniais, klasikiniais švarkais ar paltais?

Skrybėlės. Šiai dienai madistės neapsieina ir be „fedora“ tipo skrybėlių. Jei mėgstate išsiskirti minioje, jūsų spintoje privalomos bent kelios skrybėlaitės. Siūlyčiau nepagailėti lėšų ir investuoti į geros kokybės, standžią skrybėlę. Tokia tarnaus jums eilę metų, suteiks deriniams stilingumo, kokybės ir išskirtinumo.

Beretės. Rudenį ar šiltesnę žiemą galite puoštis beretėmis. Jos gal ir nešildys jūsų ausyčių šimtu procentu, tačiau atrodysite labai žaismingai ar elegantiškai, priklausomai kokį įvaizdį bandysite sukurti. Beretės šiais laikais jau nebekelia asociacijų su vyresniąja karta. Su jomis galima sukurti ypač stilingų, jaunatviškų bei romantiškų įvaizdžių. Derinkite jas su lietpalčiu, aukštakulniais norint sukurti Paryžiaus dvasią ir romantišką nuotaiką, arba su baikerio tipo odine striuke bei kerzais, norint išgauti jaunatvišką ir kiek netikėtą įspūdį.

Šiais laikais, kai mada tampa tokia universali, laisva ir mažiau apribota, „fedora“ skrybėles dėkitės netikėčiausiuose amplua. Puikiai žaidžia tiek su sportinio tipo batais, tiek su aukštakulniais. Tiek su džinsais, tiek su klasikinėmis kelnėmis.

Kepurės su snapeliu. Laimos Vaikulės taip pamėgtos a la policininko kepurės jau nebėra mados viršūnėse, bet kas nesivaikote jų ir gebate sukurti išskirtinį įvaizdį, drąsiai puoškitės. Jos labai gražiai žiūrisi su militaristinio ar griežtesnių linijų rūbais. Tačiau neretai ir į romantinį derinį įneša sumaišties gerąja prasme ir padeda atsiskleisti jam iš netikėtos pusės.

Šalikai. Dar vienas nepamainomas aksesuaras šaltuoju sezonu yra šalikas. Puoškitės itin masyviais, tokie ne tik priduos šilumos, bet ir puikiai akomponuos kuriant stilingus derinius. Didelį šaliką galite rišti ant kaklo, naudoti kaip skraistę, perjuosti dirželiu. Pajunkite fantaziją ir panaudokite juos kitaip nei esate įpratę. Spalviškai rinkitės nuo vienspalvių monochrominiuose deriniuose, iki languotų, spalvotų, akcentinių norint įvesti žaismingumo.

Pirštinės. Populiariausios ir dažniausiai dėvimos yra odinės pirštinės. Įsigykite bent porą geros kokybės odinių pirštinių. Jei norite, kad tarnautų ilgai ir tinkamai atstovautų jus ir jūsų stilių, rinkitės klasikinių spalvų, be daugybės papildomų detalių. Tokias nesunkiai kasdien priderinsite prie bet kokio derinio. Jūsų rankas puikiai šildys jau minėtos kašmyrinės. Galite drąsiai jas derinti prie kepurės ir šaliko. Galite, bet nebūtina.

Jaukaus šaltojo laikotarpio ir atminkite, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Nesušalkite!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)