Bet ar daugelis iš jūsų susimąstėte, kad tai anoks išradimas ar nukrypimas nuo normų. Mada tiesiog apsisuko ratu atnešdama mums 80-ųjų dvasią.

Ir ne veltui daugelis iš mūsų dabar ieškome aukso ne po žeme, o tėvų, senelių, vyrų spintose ar dėvėtų rūbų parduotuvėse. Už dyką arba labai pigiai galime atrodyti kaip nužengusios nuo 80-ųjų podiumo. Žavu, originalu, su vintažiniu prieskoniu ir, svarbiausia, – tvaru. Tokia mada ne tik mus nukelia į praeitį, bet tuo pačiu leidžia bent maža dalele prisidėti prie gamtos tausojimo, besaikio vartotojiškumo ir tradicijų išsaugojimo.

Kokia ta 80-ųjų mada ir kokios ryškiausios to meto žvaigždės?

Patinka jums tai ar ne, bet 80-ųjų mada grįžo su trenksmu. Begalės aksesuarų, pradedant nuo kaklo, rankų ir baigiant talija. Platūs švarkų, paltų ar suknelių pečiai, oda, aukštintas kelnių juosmuo, laisvesnio tipo džinsai. Ypač ryškus akcentas- diržas, kuriuo pabrėžiama liemens sritis. Dar vienas neatsiejamas 80-ųjų rūbas- lietpaltis. Visa tai ir dar daugiau mes drąsiai miksuojame šių dienų deriniuose.

Tokios žvaigždės kaip Madonna, Jessica Parker, Janet Jackson, Demi Moore, Linda Evangelista galėtų pretenduoti į to meto stiliaus ikonų titulą. O šių laikų instagramo blogerės ir stiliaus divos atrodo lyg nužengusios iš to laikmečio.


Kaip 80-ųjų mada gali prisidėti prie gamtos tausojimo ir tradicijų puoselėjimo?

Drabužių pramonė išskiria daugiau šiltnamio efektą sukuriančių dujų per metus nei visi tarptautiniai skrydžiai ir laivyba kartu sudėjus. Galėtume vardinti daugybę padarinių, kurie daro didžiulę žalą gamtai bei žmonėms. Kad ribotume besaikį vartojimą, kodėl nepabandžius bent maža dalele prisidėti prie tvarios mados?

Perparduokime nenešiojamus rūbus, dažniau apsilankykime vintažinėse ar padėvėtų rūbų parduotuvėse. Prikelkime naujam gyvenimui senelių, tėvų drabužius. Tai gali tapti ne tik gražiu bei stilingu gestu, taip gali gimti tradicija perduoti širdžiai mielą rūbą ar aksesuarą iš kartos į kartą.

O ar bandėte kada įsisukti į savo vyro, draugo ar tėčio spintą? Taip taip. Būtent ten galite rasti minėto tipo švarkų, marškinių. Svarbiausią dėmesį stilizuojant juos, kreipkite į detales. Juoskite švarką diržu.

Bandykite, eksperimentuokite, bet prieš tai būtinai su vyru sudarykite jo rūbų dėvėjimo grafiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)