Pagrindinė problema putlia krūtine apdovanotoms merginoms ir moterims – teisingai pasirinkti viršutinę garderobo dalį. Vienas netinkamas žingsnis ir jūs per liemenį atrodysite pernelyg apkūni.

Suknelės

Renkantis dalykinę ar kokteilinę suknelę, atkreipkite dėmesį į modelius su lengvais paraukimais. Sveikintina vilkėti suknelę su įdomiai akcentuota apykakle – tai padės nukreipti dėmesį nuo jūsų krūtinės. Optimaliausias tokios suknelės ilgis – iki kelių.

Universalus variantas – klasikinės suknelės – marškiniai, skirtos kiekvienai dienai. Prasekite viršutines sagutes taip, kad gautųsi V formos iškirptė. Toks paprastas triukas padės vizualiai pailginti siluetą.

Viršutiniai drabužiai

Viena didžiausių problemų didelę krūtinę turinčioms moterims – viršutiniai drabužiai. Paltus rinkitės maksimaliai paprastus, tiesaus kirpimo. Paltas be apykaklės (tokį rasite beveik kiekvienoje kolekcijoje) – variantas be pralaimėjimų. Jums taip pat tiks susiaučiami paltai. Rinkitės modelius be apykaklių arba turinčius nedidelę apykaklę.

Priimtinas variantas – vertikalūs raštai ar papildomi dekoro elementai (pvz., segė). Venkite dvieilių paltų ir švarkų – jie vizualiai platins jūsų figūrą.

Striukes rinkitės su aiškiai pabrėžtu liemeniu. Tokie modeliai puikiai derės ir prie kelnių, ir prie sijonų.

Palaidinės ir megztiniai

Renkantis palaidinę ar marškinėlius, pirmenybę teikite paprastiems modeliams. Drabužiai su paplatintais pečiais (kurie dažnai sutinkami „oversized“ modeliuose) – ne jums.

Atkreipkite dėmesį į modelius, kurių ilgis siekia klubus, o rankovės yra trijų ketvirčių – tokios palaidinės jūsų siluetui vizualiai suteiks lieknumo. Ne ką blogiau atrodys ir modeliai su vertikaliomis siūlėmis ir įsiuvais priekyje bei gale – tai užtikrina, kad drabužis idealiai apguls jūsų figūrą. Susiaučiami megztukai ir palaidinės taip pat yra jūsų sąjungininkai.

V formos iškirptė ir raukiniai skersai krūtinės taip pat sukurs gracingą siluetą.

Pirkdamos megztinius, pirmenybę teikite modeliams su V ir U formos iškirptėmis, tačiau pamirškite pečius atidengiančias, laivelio formos iškirptes. Sveikintinos gali būti ir asimetriškos iškirptės, padedančios pakeisti akcentus.

Kalbant apie susagstomus megztinius, geriau rinktis įliemenuotus modelius, su vertikaliu raštu centre (pvz., per visą megztinio ilgį einančiomis pynėmis).

Sijonai ir kelnės

Ne ką mažiau svarbu teisingai pasirinkti ir sijoną bei kelnes. Didelę krūtinę turinčioms moterims labiausiai tinka tiesaus kirpimo sijonai. Idealiausias variantas – pieštuko formos sijonai su klasikiniu arba šiek tiek paaukštintu juosmeniu. Sijonas gali būti su skeltukais, bet ne itin giliais.

Taip pat galima rinktis sijonus su trikampiais įdurais (dėkingas variantas plačius klubus turinčioms moterims) ir trapecijos formos sijonus (padės subalansuoti siluetą).

Kelnes pirkite tiesaus kirpimo – tai suteiks jūsų išorei pusiausvyros. Jums tiks ir klasikinio ilgio, prigludusios kelnės, džinsai. Jie puikiai dera su visais drabužiais ir tinkamos mūvėti tiek biure, tiek šventiškesnėmis progomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)