Tikriausiai, ne kartą esate girdėję apie sluoksniavimą – tai idealus būdas vilkėti mėgstamus drabužius net ir atšalus orams.

Renkantis kasdienius derinius, sluoksniuoti reikėtų pradėti nuo ploniausio, arčiausiai kūno esančio rūbo. Tai būtų medvilninės palaidinės trumpomis ar ilgomis rankovėmis – pageidautina, kūno spalvos, kad jų nesimatytų po viršutiniais sluoksniais. Jei norite šiek tiek daugiau šilumos, kaip apatinį rūbą rinkitės termo drabužį, sulaikysiantį jūsų kūno šilumą. Ant termo rūbo vilkitės marškinius, palaidines ar marškinėlius.

Sekantis drabužių sluoksnis – natūralaus audinio, pavyzdžiui, kašmyro ar vilnos megztiniai, švarkai, suknelės. Jie puikiai atlieka savo paskirtį, be to, atrodo elegantiškai ir tvarkingai.

Paskutinis ir svarbiausias sluoksnis, suteiksiantis jums daugiausiai šilumos, tai viršutinis rūbas, saugantis nuo vėjo, sniego ir lietaus. Paltus patartina rinktis laisvesnius, nevaržančius judesių, pagamintus iš natūralių audinių. Nesikuklinkite ir investuokite į geros kokybės, klasikinį viršutinį drabužį – tinkamai prižiūrimi jie tarnauja ne vienerius metus, be to, yra lengvai derinami.

Jei nesate klasikos mėgėja, šį sezoną kaip niekad „trendina“ pūstos pūkinės striukės – jos lengvos, atsparios drėgmei ir labai šiltos.

Nepamirškime aksesuarų, juk jie ne tik tarnauja kaip papildomas įvaizdžio akcentas, bet ir šildo. Kepurės, skrybėlės, beretės apsaugo mūsų ausis nuo žvarbaus vėjo ir tuo pačiu – užbaigia eilutę.

Galva, veidas yra labiausiai atidengta mūsų kūno dalis, per kurią netenkame daugiausiai šilumos, tad jei nenorite sušalti, kepures mūvėti privalu. Vis dėlto, jei kepurės ar skrybėlės – ne jūsų tipo aksesuarai, visada yra masyvūs šalikai, kurie pasitarnaus užklupus netikėtam lietui, dengs kaklą, pečius ir pasitarnaus kaip dar vienas viršutinis sluoksnis.

Batus rinkitės aukštesne pakulne, nes kuo aukščiau pakylame nuo žemės, tuo šiltesnės išlieka mūsų pėdos. Juk paprasta, tiesa?

Jei turite galimybę ir nesijaučiate nekomfortiškai, norint išlaikyti kojas visada šiltas, rekomenduojama avėti puse dydžio didesnę avalynę. Tokiu atveju galima mūvėti storas vilnos, kašmyro kojines arba įsidėti vidpadį. Šiemet mada mums ypač dėkinga, nes batų stora pakulne gausu kiekvienoje parduotuvėje. Atkreipkite dėmesį į žygio batus – jie modernūs, lengvai derinami ir šį sezoną ypač madingi.

Kol orai nepasiekė minusinės temperatūros, vis dar skubėkite puoštis maxi ilgio suknelėmis ir sijonais, po apačia vilkitės termo rūbus, 200 ar daugiau denų turinčias pėdkelnes, kelius siekiančius ilgaaulius. Nepamirškite ilgo palto, skrybėlės ar kepurės ir taip šalčius pasitiksite kaip niekad stilingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)