Pamačius Caroline de Maigret Paryžiaus mados savaitės metu, per Stellos McCartney kolekcijos pristatymą norėjosi atsidusti – ji atrodė tokia rami, pasitikinti savimi, stilinga. Mūvėjo džinsus, vilkėjo marškinius ir paltą – visi drabužiai buvo tamsiai mėlynos spalvos. Staiga šiuos kasdienius gatvės drabužius ji pavertė stilingais, na o visoje jos aprangoje nebuvo nieko nereikalingo.

C. de Maigret mėgsta būti be makiažo, palaidais ilgas plaukais. Jai patinka džinsas, vadinamoji maskuojamoji spalva, ilgaauliai batai, iš mylimojo pasiskolinti marškinėliai, klasikiniai marškiniai po įvairiais megztiniais, trumpais švarkeliais ar „Chanel“ švarkais.

Kaip atrodyti paryžiete, kad ir kur būtum

„Mano drabužiai primena uniformą, – pasakoja ji. – Žmonėms gali atrodyti, kad tai – nerūpestingas stilius, bet iš tiesų mums, paryžietėms, prireikia ne vienerius metus mokytis, kol perprantame tokį stilių.“

Nieko stebėtino, kad prancūzišką stilių įsimylėjęs australų prekės ženklas „Blue Illusion“ taip norėjo sudaryti su ja sutartį žiemos kolekcijai. Kaip S. de Maigret trumpai apibūdintų prancūzių stilių?

„Mūsų stilius pasižymi savotiška laisve... Tai svarbu, bet gyvenime yra daugiau dalykų. Manau, akivaizdu, kad mums svarbūs ir kiti dalykai. Be to, mes atsisakėme perfekcionizmo. Prancūzių stilius atkartojamas – svarbiau žaisti su tuo, ką turi, nei kažko vaikytis.

Nereikia būti snobu ir bijoti daug kartų apsivilkti tuos pačius drabužius, juk tai ir rodo, kas esi“, – sako ir ji ir vardina savo garderobo pagrindą: džinsai (įvairiausių spalvų, modelių), švarkeliai, marškiniai, turi batai, bateliai plonais kulniukais, šilkinės suknelės, odinės striukės, britų prekės ženklo „Churches“ raštuotos odos batai, klasikinė „Chanel 2.55“ rankinė.

Svarbu perprasti, kas tinka jūsų figūrai, odos spalvai ir atitinka būdą. Pavyzdžiui, aš žinau, kad man visada tinka balta palaidinė, taigi ryte nereikia galvoti. Atrandate pagrindinius drabužius, prie jų priderinate kelis daiktus, kurie teikia jums laimės arba džiaugsmo.

Praėjusį sezoną tai buvo leopardo kailio rašto „Haider Ackermann“ paltas, ilga mėlyno šilko suknelė iš Albero Elbazo kolekcijos, kurtos „Lanvin“, nes norėjau turėti naujausią Albero suknelę. Tai nesenstantis drabužis, labai ilga suknelė, galiu apsivilkti ją į vestuves ar į iškilmingą renginį, ji ganėtinai klasikinė, kad galėčiau daugybę kartų ją apsivilkti“, – pasakojo C. De Maigret.

Pagrindiniai C. de Maigret stiliaus patarimai:

1. Švarkeliai suteikia žaismingumo. Paraitokite rankoves, pastatykite apykaklę, susikiškite rankas į kišenes – daugybė mažų gudrybių.

2. Išsirinkite vieną ryškų drabužį ir atsverkite jį klasikiniais daiktais. Bet tik vieną drabužį, antraipjausitės lyg su kauke.“

3. Stenkitės vienu metu nevilkėti daugiau nei trijų drabužių.

4. Kai pažvelgiate į save veidrodyje, nežiūrėdami į veidą, matote drabužius – lyg žiūrėtumėte į žurnalo puslapį. Nelieka emocijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)