Tai pasakytina ir apie Catherine, Kembridžo kunigaikštienę, vieno iš labiausiai tikėtinų sosto įpėdinių sutuoktinę. Šiandien ši moteris laikoma idealiu elegancijos pavyzdžiu, tačiau juo tapo ne iš karto. Toliau minimos keleta taisyklių, kurių per laiką ją išmokė patirtis.

Pasitikėti savimi – rizikinga: geriau kreiptis į specialistą

2016-aisiais Kembridžo kunigaikštienė dalyvavo žurnalo „Vogue“ surengtoje fotosesijoje. Tada ji pati, be stilistų pagalbos, susikūrė paprastos prerijų kaubojės įvaizdį ir taip pozavo leidinio viršeliui. Deja, Kate Middleton nuotrauka buvo sukritikuota: jos išvaizdą žmonės vertino kaip pernelyg paprastą, todėl nederančią kunigaikštienei. K. Middleton netruko suvokti, kad yra atvejų, kai geriau nerizikuoti ir kreiptis patarimo į stilistą.

2019-ųjų balandį pasaulį apskriejo žinia, kad K. Middleton asistentė Natasha Archer išėjo motinystės atostogų ir nauja kunigaikštienės stiliste tapo Virginia Chadwyck. Su pastarąja būsima kunigaikštienė susipažino dar būdama studentė: merginos kartu mokėsi meno istorijos Škotijos Šv. Andriejaus universitete. Stilistės pasiūlytos šviežios idėjos K. Middleton įvaizdį pavertė labiau šiuolaikišku ir įspūdingu.


Madingus gaminius dera rinktis apdairiai

Kembridžo kunigaikštienė atstovauja britų monarchijai. Ji – būsima karaliaus žmona, todėl, kitaip nei, tarkim, Meghan Markle (jos vyras princas Harry yra tik šeštas eilėje į sostą), jokiu būdu negali aklai vaikytis mados ir perimti naujausių jos tendencijų.

K. Middleton įvaizdis turi atitikti tradicijas ir negali būti padiktuotas tik kuriam laikui įsivyraujančių madų. Taisyklės leidžia panaudoti tik kai kuriuos madingus elementus. Štai kodėl kartais kunigaikštienė pasirodo vilkėdama suknelę atvirais pečiais arba segėdama plisuotą sijoną. Bet su leopardo kailio raštais margintomis tamprėmis, odine striuke arba plačiu bleizeriu jos tikrai nepamatysime.

Su nudėvėtais daiktais būtina laiku atsisveikinti

Tada, kai dar tik pratinosi prie naujojo savo titulo, K. Middleton buvo įnikusi avėti iš pažiūros gerokai padėvėtus zomšinius batelius. Apšiurę batai ir drabužiai nepuošia nė vieno – ką jau kalbėti apie asmenį, priklausantį karališkajai šeimai.

Sijono ilgis turi būti toks, kad teiktų elegancijos

Tik tapusi kunigaikštiene, K. Middleton ir toliau rengėsi gana trumpomis suknelėmis bei sijonais, dėl kurių kartais sulaukdavo karalienės nepritarimo. Vėliau savo požiūrį į drabužių ilgį kunigaikštienė pakeitė. Kai ėmė rinktis midi, jos įvaizdis įgavo elegancijos, be to, nepriekaištingai atitiko konservatyvų, karališkajai šeimai tinkamą drabužių stilių. Svarbu ir tai, kad vilkint vidutinio ilgio apdarą netenka baimintis keblių situacijų, į kurias galima patekti segint per trumpą sijoną.

Vėjuotą dieną geriau susilaikyti nuo plazdančių, lengvų suknelių ir sijonų

Niekas nepaneigs, kad kunigaikštienė – puikių, ilgų kojų savininkė. Vis dėlto „Marilyn Monroe efektas“ ir karališkosios šeimos aprangos kodas – niekaip nesuderinami. Dėl šios priežasties K. Middleton sijonų palankose paprastai įsiuvamos svorio suteikiančios detalės, kad vėjas niekaip nepakenktų karališkosios šeimos atstovės reputacijai.

Jei drabužis neatitinka aprangos kodo, jį būtina pakoreguoti

Podiumui tinka kuo įvairiausi modeliai, tačiau karališkajai britų šeimai – toli gražu ne visi, todėl kai kuriuos dizainerių kurtus drabužius tenka koreguoti, kad jie atitiktų taisykles. Kembridžo kunigaikštienei talkinantys asistentai kartais pakeičia sijono ilgį, rankovių formą, iškirptės gylį arba peršviečiamo audinio įsiuvus.

Kate Middleton

Paltas gali atstoti suknelę

Gyvenant tokio klimato šalyse kaip Jungtinė Karalystė itin svarbią vietą garderobe užima paltas. Kadangi K. Middleton yra ne eilinė pilietė, o kilminga dama, jai tenka galvoti ne tik apie šilumą, bet ir apie estetinį vaizdą. Šiuos du reikalavimus idealiai atitinka suknelę primenantis paltas: jis suteikia komfortą ir pabrėžia moteriškumą. Beje, šį triuką verta prisiminti visoms, gyvenančioms šaltų žiemų kraštuose.

Verta rinktis ryškių spalvų drabužius (jei šalia nėra karalienės)

Šią pamoką K. Middleton išmoko iš karalienės Elžbietos II, besivadovaujančios principu, kad monarcho drabužiai turi būti ryškūs – tai būdas išsiskirti iš minios. Vadinasi, ir K. Middleton, kaip būsima karaliaus žmona, privalo pratintis prie ryškių spalvų. Kai dar nebuvo ištekėjusi už princo Williamo, K. Middleton pirmenybę teikdavo subtilių, blankių spalvų aprangai, tačiau po vedybų savo garderobą papildė keletu ryškių drabužių.

Tačiau per iškilmes, kuruose dalyvauja karalienė, K. Middleton paprastai renkasi pastelinių arba tamsių spalvų apdarus. Laikantis protokolo, atrodyti ryškiau nei karalienė yra tiesiog draudžiama.

Eksperimentai su skrybėlėmis dažnai pasiteisina

Elegantiškos skrybėlės – tai dar viena duoklė griežtoms britų tradicijoms ir karališkajam protokolui. Vis dėlto K. Middleton sugebėjo į šią tradiciją pažvelgti taip, kad ji pasitarnautų kaip priemonė unikaliam žavesiui atskleisti. Su elegantiškomis skrybėlėmis kunigaikštienė atrodo tiesiog neprilygstamai. Kartais vietoj skrybėlės K. Middleton renkasi platų galvos raištį iš šilko arba aksomo.

Kembridžo kunigaikštienė davė pradžią net naujai tendencijai: tai jos dėka galvos raiščiai ėmė figūruoti naujausiose drabužių kolekcijose ir palaipsniui išpopuliarėjo. Vadinasi, net demonstruojant konservatyvų stilių galima daryti įtaką vyraujančiai madai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją