Vienas iš esminių minimalizmo principų – mažiau daiktų. Taip, atėjus naujam sezonui nepulkite į parduotuves įsigyti madingiausių drabužių. Jūsų tikslas – rinktis iš mados neišeinančius daiktus, kuriuos nešiosite ne vienerius metus.Minimalistinį garderobą sudaro neutralių spalvų paletė (juoda, balta, tamsiai mėlyna ir rusva spalvos). Kuo mažiau spalvų ir raštų, tuo lengviau tarpusavyje derinti drabužius, kurti komplektus, iš anksto per daug neplanuojant. Ryte greičiau apsirengsite ir sutaupysite laiko.

Drabužiams reikės kur kas mažiau vietos. Juk tai puiku ir praktiška, tiesa?

Minimalistinis garderobas suteiks galimybę sutaupyti laiko ryte. Kitas būdas sutaupyti laiko – fotografuoti patikusius ansamblius. Jei pamatėte akiai mielą variantą, nufotografuokite. Kas kartą, kai sau patinkate, irgi nusifotografuokite visu ūgiu. Kai tik pritrūksite įkvėpimo, galėsite pasidairyti po galeriją savo išmaniajame telefone.


Keli patarimai, kaip pereiti prie minimalistinio garderobo:

a) Išmeskite iš spintos nereikalingus drabužius

Visų pirma reikia peržiūrėti spintos turinį. Išimkite iš spintos absoliučiai visus drabužius ir sudėkite ant lovos. Vėliau suskirstykite juos į tris krūvas: tuos, kuriuos pasiliksite, tuos, kuriuos išmesite, tuos, kuriuos atiduosite. Pasilikite visus klasikinius, iš mados neišeinančius drabužius (apie juos parašyta žemiau), atsisakykite tų, kurie šiuo metų baisiai madingi.

b) Pasidairykite minimalistinio stiliaus pavyzdžių

Jei minimalizmo žaidime esate naujokė, pradžia veikiausiai bus nelengva. Bet čia jums padės instagramas. Šiame socialiniame tinklalapyje pasisemsite įkvėpimo, taip pat pamatysite, kokie prekės ženklai gamina minimalistinio stiliaus drabužių.

c) Įsigykite reikalingiausių drabužių

Dabar, kai pasisėmėte idėjų apie minimalizmą, pats metas įsigyti naujų drabužių.

13 bazinių minimalistinio garderobo drabužių:

1. Balti marškiniai

Galbūt ne iš karto pavyks rasti baltus marškinius su trikampe ar apvalia apykakle, apgludusius arba laisvokus, bet verta pasistengti – šis drabužis visada pravers. Balti marškiniai tiks prie mėgstamų džinsų, gražiai atrodys po švarku.

2. Tamsiai mėlynas švarkas

Jei manote, kad švarkus dėvi tik lyderiai, apsirinkate. Šis drabužis dera prie daug ko. Juodas švarkas atrodo solidžiau, bet tamsiai mėlynas griežto kirpimo švarkas rodo, kad jūs ne tik rimta specialistė, bet ir nusimanote apie stilių.

3. Vos platėjantis vidutinio ilgio sijonas

Žavus, rafinuotas tokio sijono siluetas dažnai pravers, ypač jei jis – neutralios spalvos. Pavasarį ir vasarą galėsite eiti nuogomis kojomis, rudenį ir žiemą apsimausite pėdkelnes. Turėsite puikią, elegantišką suknelės alternatyvą.

4. Tamsiai mėlyni džinsai

Kaip vizualiai pailginti kojas? Tamsiai mėlyni džinsai atliks šią funkciją, tiks prie bet kokių sandalų vasarą, o vėsesniu oru – prie aukštakulnių batelių.

5. Balta susagstoma palaidinė

Laisva susagstoma palaidinė yra patogi, lengva, žavi, be to, ji atrodo tarsi pasiskolinta iš vaikino. Galite pasiraitoti rankoves ir prasegti pora viršutinių sagų – įdomiau atrodys.

6. Rusvas lietpaltis

Toks lietpaltis niekada neišeis iš mados. Be to, jis tinka praktiškai prie bet kokio stiliaus.

7. Juodos kelnės iki kulkšnies

Su tokiomis kelnėmis galite eiti ir į darbą, ir į vakarėlį. Žinoma, tai priklauso nuo palaidinės, aksesuarų. Įsidėmėkite – šios kelnės turi pabrėžti juosmenį, bet nebūti labai siauros, o jų ilgis – virš kulkšnies.

8. Šilkinė palaidinė

Šilkinė palaidinė iš po švarkelio arba vilkima tik ant marškinių atrodys žaviai (prie vos platėjančio sijono), seksualiai (prie siauro sijono) arba įdomiai (prie plačių kelnių).

9. Džinsinis švarkelis

Džinsinis švarkelis nešiojamas ištisus metus. Vasarą vėsesniu oru užsivilkite jį ant suknelės, o rudenį galite pasivilkti po paltu.

10. Dryžuota palaidinė ilgomis rankovėmis

Juk ne veltui šitiek straipsnių parašyta apie tai, kaip rengtis tarsi prancūzėms. Jos garsėja savita elegancija. Lengviausias būdas nukopijuoti prancūzių stilių? Įsigyti dryžuotą palaidinę ilgomis rankovėmis. Ji tiks prie džinsų.

11. Balti džinsai

Balti tiesūs džinsai tinka prie daugelio drabužių. Įsivaizduokite, kaip prabangiai atrodys prie pilko kašmyro megztinio.

12. Trumpa juoda suknelė

Tokią suknelę galima įvairiausiomis progomis. Ji gana kukli ir paprasta, taigi keiskite įvaizdį, pasitelkusios įvairius aksesuarus, batelius ir pan.

13. Megztinis apvaliu kaklu

Baltas megztinis apvaliu kaklu tiks prie džinsų arba prie vos platėjančio sijono. Su tokiu megztuku nesušalsite vėsiu oru biure ar pučiant vėjui vakare mieste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)