1. Pagrindinis ir galingiausias ateinančio rudens sezono trendas – masyvi platforma. Avalynė panaši į kareiviškus batus su sunkiu amortizuojančiu padu. Tokie prekiniai ženklai kaip R13, „Prada“, „Miu Miu“ išleido savo modelius į podiumą avinčius būtent tokią avalynę. Kaip derinti? Toks masyvus ir dantytas padas ypatingai gerai dera su lengvomis skrendančiomis suknelėmis.

2. Trendas Nr.2 – aukštakulniai su platforma. Šios avalynės grubumas tarsi padaro moters blauzdą dar trapesnę ir moteriškesnę. Pastarasis modelis asocijuojasi su 70-tų metų stiliumi. Tai puikus išsigelbėjimas žemo ūgio merginoms, paslėpus tokius aulinukus po plačiais džinsais ar kelnėmis, galima lengvai pridėti ūgiui papildomų centimetrų.

3. Karalienės Viktorijos laikų avalynė. Raišteliai einantys per visą bato ilgį ir patvarus kulniukas suteikia avalynei istorinio dvelksmo. Geriausias būdas derinti juos prie kombinezonų ar trumpesnių kelnių – jokiais būdais neuždengiant pačio bato. Siekiant sukurti moteriškesnį įvaizdį puikiai atrodys tokia avalynė prie midi ilgio sijonų, ypač asimetriško kirpimo. Tokius modelius šiandien pristato šie gerai žinomi prekiniai ženklai: „Rejina Pyo“, „Zara“, „Celine“.

4. Rudenį į mados pasaulį sugrįžta retro stiliaus bateliai, vadinamieji Mary Jane. Išskirtinė jų detalė – aplink kulkšnį segamas dirželis ir užapvalintas priekis. Pastarasis modelis labai pamėgtas prekinio ženklo „Dolce&Gabbana“ bei „Miu Miu“, nepriklausomai nuo vyraujančių trendų, jie nuolat demonstruoja šiuos modelius savo kolekcijose. Tokia avalynė asocijuojasi su vaikiškumu, todėl patartina ją avėti prie vyriško tipo trumpintų džinsų – taip sukursite eklektišką – skirtingų stilių junginį. Norėdamos suteikti įvaizdžiui daugiau moteriškumo derinkite šiuos batelius prie suknelės ar sijono.

5. Penktasis trendas – ilgaauliai batai. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad priglundantys prie kojos ilgaauliai batfortai kuriam laikui paliko mados olimpą. Šį sezoną aktualu rinktis platesnį ir laisvesnį ilgą bato aulą, jis gali tarsi nuslysti nuo jūsų blauzdų, taip suformuodamas nerūpestingas klostes. Avėkite tokią avalynę prie kelnių, sukištų į bato aulą, o jeigu labiau patinka sijonai – mini arba midi ilgis puikiai prie jų tiks.


6. Kitas egzotiškas trendas – tai kvadratinis avalinės priekis. Šio trendo autorius yra prekinis ženklas „Bottega Veneta“. Šiandien mada puola į kraštutinumus – arba perdėtai smailėjantis bato priekis, arba griežtai nukirstas. Būkite atsargios – toks modelis suteikia ekstravagancijos ir šiek tiek vulgarumo.

7. Visos, įsigijusios kaubojiško tipo batus praėjusį sezoną, drąsiai gali avėti juos iš šiemet. „Alberta Ferreti“, „Louis Vuitton“, „Versace“ pademonstravo įdomius ir neįprastus modelius rudens sezono kolekcijose. Kaip juos integruoti į savo garderobą? Lengviausias būdas šiandien – derinti grubią ir sunkią kaubojišką avalynę prie lengvų smulkaus rašto gėlėtų suknelių. Taip pat tokia avalynė puikiai dera prie šortų, mini sijonų ir „oversize“ tipo švarkų.

8. Aukštakulniai su V formos iškirpte. Visi mados blogeriai bei dirbantys šioje industrijoje jau turi aukštakulnius su smailėjančia iškirpte. Prekiniai ženklai taip pat jaučia simpatiją šiam modeliui, todėl rasti ir įsigyti pastarąją avalynę šiandien nėra problema. Tokį trendą gali „prisijaukinti“ kiekviena moteris, jis taikytinas tiek oficialiame, tiek laisvalaikio stiliuje. Ramesnės spalvos visada tinka keliaujant į darbą, o ryškesnės suteiks žaismingumo kasdieniam įvaizdžiui. Maža to, atkreipiu dėmesį – pastaroji iškirptė ne tik atrodo stilingai, bet padaro moters kulkšnį dailesnę ir laibesnę.

9. „Prada“, „Bottega Veneta“, „Valentino“, „Givenchy“ demonstravo savo kolekcijose neįprastus, karališko stiliaus loferius ant kulno. Tokią avalynę galima avėti kaip bazinę, formuojant casual arba smart casual stilių. Taip pat labai deramai ir prabangiai jie atrodo prie oficialių klasikinių kostiumų.

10. Ir dar vienas trendas – reptilijos. Krokodilai, pitonai ir gyvatės nepalieka mūsų ramybėje. Krokodilo odos imitacijos avalynė visada atrodo prabangiai, tačiau labai svarbu, kad ji būtų aukštos kokybės. Jeigu kalbame apie gyvatės odą, rinkitės neutralias spalvas – karamelinę, smėlinę, baltą, pilkšvą. Pats laukinis raštas atrodo labai agresyviai, todėl bus teisinga jį „nukenksminti“ ramesnėmis bazinėmis spalvomis, paliekant avalynei didesnį vaidmenį įvaizdyje.