Raukšlių iškirptėje dažniausiai atsiranda todėl, kad miegant ant šono, viena krūtis pasvyra ant kitos. Negana to, su metams organizme mažėjant kolageno, dėl saulės poveikio oda praranda elastingumą, stangrumą, ir iškirptės raukšlės darosi vis gilesnės.

Londono estetikos ir plastikos chirurgijos klinikos „Beyond Med Centre“ įkūrėjas gydytojas Basharas Bizrahas aiškino: „Kolagenas ir elastinas prilaiko odą, suteikia jai švytėjimo, stangrumo. Deja, senstant organizmas gamina vis mažiau odą prilaikančių medžiagų. Įtakos turi ir su gyvenimo būdu susiję veiksniai – ilgas buvimas saulėje, rūkymas, stresas.“

Toms, kurios nesižavi botokso injekcijomis į iškirptę, yra ir kitokių būdų pristabdyti iškirptės raukšlių formavimąsi.

Gydytojo B. Bizraho patarimai moterims

Silikoniniai įdėklai

Šių įdėklų paskirtis panaši, kaip ir pagalvėlių krūtims, jie dedami į iškirptę, kad pristabdytų raukšlių susidarymą dėl senėjimo, odai suglebus dėl didelio svorio sumažėjimo, miegant ant šono.

Yra ir dar vienas moksliškai pagrįstas privalumas – silikonas sulaiko drėgmę ant odos, t. y. sukuria ant odos atitinkamą mikroklimatą, todėl drėgmė laikosi ir drėkina iškirptės zoną.

Be to, silikoniniai įdėklai gerina kraujo pritekėjimą į odą, taigi skatinama kolageno gamybą ir pristabdomas raukšlių formavimasis.

Drabužiai, krūtinė, speneliai

Apsauginiai kremai nuo saulės, odos priežiūra

Ultravioletiniai saulės spinduliai skatina žalingų laisvųjų radikalų formavimąsi, o laisvieji radikalai naikina elastino skaidulas, dėl to formuojasi raukšlės ar net susergama odos vėžiu.

Iškirptę būtina kasdien tepti apsauginiu kremu nuo saulės.

Ryte galima patepti apsauginiu kremu nuo saulės, o vakare – serumu arba kremu su retinoliu (vitaminu A). Retinolis skatina kolageno ir elastino gamybą, taigi oda ilgiau išlieka jaunatviška.

Pagalvėlės krūtims, liemenėlės miegojimui

Miegant ant šono formuojasi iškirptės raukšlės, nes viršutinės krūtis spaudžia apatinę. Dabar galima rasti įvairių miegojimui skirtų pagalvėlių krūtims, liemenėlių miegojimui, kurios miegant atskiria krūtis ir taip stabdo raukšlių atsiradimą. Pagalvėlės ir liemenėlės netgi gali palyginti esamas raukšleles.

Kanapių aliejus

Kanapių aliejus spaudžiamas iš kanapių sėklų, tai absoliučiai legalus produktas. Šiame aliejuje daug antioksidantų, todėl jis rekomenduojamas kaip priemonė nuo raukšlių, juo galite tepti veidą, kaklą, iškirptės zoną.

Kanapių aliejus stabdo laisvųjų radikalų poveikį, skaistina odą, švelnina raudonas dėmes.

Alijošiaus želė

Alijošiaus želė gaminama iš alijošių, tai nebrangi, natūrali ir veiksminga kovos su raukšlėmis priemonė.

Alijošiaus želė skatina kolageno ir elastino gamybą, ji – puiki prevencinė priemonė nuo raukšlių. Be to, ji – stiprus antioksidantas, padedantis odai išsaugoti drėgmę, kad ji neišgaruotų.

Vampyriškas metodas

Atsiranda vis daugiau moterų, kurios leidžia savo kraują į krūtinės sritį, kad iškirptės zona gražiau atrodytų. Tai vadinama Trombocitais praturtintos plazmos terapija (PRP). PRP naudojami savi kraujo kūneliai – trombocitai, jie skatina odą atsinaujinti. Šiuo metodu ne tik jauninama oda, bet ir gydoma nuo plaukų slinkimo.

Vanduo

Turbūt nereikia minėti, kad vienas iš svarbiausių dalykų, norint turėti gražią odą – gerti užtektinai vandens. Vanduo iš vidaus drėkina odą. Sveikatos apsaugos specialistai pataria moterims per dieną išgerti 8 stiklines vandens.

Procedūros su mikroadatėlėmis

Šios procedūros metu oda liečiama voleliu su smulkutėmis adatėlėmis. Procedūra skatina odą atsinaujinti, veiksmingai gydo randelius nuo aknės, lygina raukšleles. Ją giria Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow ir Jennifer Aniston ir kitos grsenybės.

Tiesa, įsidėmėkite – šią procedūrą turi atlikti kvalifikuoti kosmetologai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)