Tarp jų – garsaus stilisto padėjėja, labai mėgstanti dėvėti bet kokius ryškiai rožinės spalvos drabužius ir derinti dizainerių kurtas rankines su savo pačios sugalvotomis įvairių rausvai raudonų atspalvių suknelėmis. Taip pat ir renginių planuotoja, bet kokiu metų laiku drąsiai dėvinti plačią fetrinę skrybėlę. Ir juvelyrinių dirbinių įmonės pardavimų skyriaus vadovė, kuri perka visus rastus drabužius su debesėliais, nes debesėliai ją džiugina.

Šios stilingos asmenybės nevarvina seilių vartydamos naujausią „Vogue“ numerį, kad nuspręstų, kokį drabužį pirkti, tačiau nedėvi ir tamprių bei sodo batų. Atrodo, kad jos klausosi vidinio balso ir geba puikiai suprasti, kaip savo asmenybę išreikšti per drabužius. Jos nesivaiko madų, bet renkasi drabužius, kuriuos vilkėdamos jaučiasi puikiai.

Šis gebėjimas vadinamas „intuityviu apsirengimu“. Jis panašus į „intuityvų valgymą“ – t. y., ilgai gyvuojantį judėjimą prieš dietas. Šį judėjimą išgarsino „The New York Times“ pasirodęs straipsnis, kuriame kritikuojamas naujosios kartos susižavėjimas sveiku maistu.

Maitintis pasikliaujant nuojauta reikia ne tik norint numesti svorio. Šis valgymo būdas paremtas idėja, kad reikia pasitikėti savo kūnu ir leisti jam rinktis tokį maistą, koks padeda gerai jaustis, o ne atitikti visuomenės arba aplinkos nustatytus standartus.

O rengiantis pagal nuojautą reikėtų nepasiduoti reklamos įtakai ir neklausyti nei mamos, nei partnerio, nei geriausios draugės komentarų. Tačiau reikia skirti šiek tiek laiko išsiaiškinti, ką reiškia rengtis taip, kaip norite. Taigi, ar pasiruošusios išbandyti naują apsirengimo būdą? Štai penki patarimai, padėsiantys susidaryti savo intuityvios aprangos planą.

Pamirškite madas

Nežinau, ar vis dar yra žmonių, kuriems reikia šitai pakartoti, tačiau supraskite – ne visos mados skirtos jums. Ir tai nieko blogo.

Yra populiarių drabužių (pavyzdžiui, vidutinio ilgio leopardo kailio rašto sijonas), kuriuos išvydę visi tarsi netenka proto. Tačiau kai šie drabužiai tampa tokie populiarūs, kad galima imti žaisti „surask sijoną“, juos dėvėdamos netenkame išskirtinumo jausmo.

Taigi kitą kartą išvydusios mielą rauktą palaidinę „Zara“ tinklapyje arba radusios savo mėgstamiausios „Instagram“ žvaigždės žinutėje reklamuojamą ant plonos juostelės vos besilaikantį apsijuosiamą sijoną, užuot spaudusios „dėti į krepšelį“, gerai pagalvokite. Tada užduokite sau šiuos klausimus:

Ar po kelių mėnesių dėvėdama šį drabužį jausiuosi gerai?

Ar jis tikrai „mano“ stiliaus?

Jei į vieną iš šių klausimų atsakėte neigiamai, geriau drabužio nepirkite.

Rinkitės jus pagražinančius drabužius

Kai kurios moterys turi didelę krūtinę ir niekada negalės vilkėti suknelės atvira nugara. O jei aukštaūgės apsimaus pašto ženklo dydžio sijoną, savo apatinius demonstruos visam pasauliui.

Jei suprasite savo kūno poreikius (pavyzdžiui, kad jums reikia tvirtos liemenėlės arba daugiau nei per dešimt centimetrų kojas dengiančio sijono), tikrai rasite jums tinkančių ir labai jus gražinančių drabužių.

Jei turite užtektinai pinigų bei laiko ir galite pasisamdyti puikiai jums drabužius pritaikantį siuvėją, taip ir padarykite. Tačiau jei pas siuvėją nebuvote nuo tada, kai taisė jūsų vestuvinę suknelę, nesijaudinkite. Tiesiog pasidairykite drabužių, kurie jums tinka ir netaisyti. Apsipirkinėkite parduotuvės skyriuje, pritaikytame jūsų kūno tipui, pavyzdžiui, smulkioms arba aukštoms moterims.

Nekreipkite dėmesio į dydžius

Ar kada teko matuotis džinsus ir staiga suvokti, kad apsivilkote 30 dydį, o ne jums įprastą 29, tačiau didesni džinsai tinka taip pat gerai, kaip ir senieji, 29 dydžio? Nesijaudinkite – kartais taip nutinka visiems.

Tačiau nepamirškite vieno dalyko. Skaičius ant etiketės tėra tik skaičius. Pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose drabužių dydžiai visiškai nereguliuojami, taigi jie skiriasi priklausomai nuo kilmės šalies ir juos pagaminusio dizainerio. Be to, ne paslaptis, kad dydžiai keičiami: bėgant laikui jie mažinami, kad jaustumėmės lieknesni. Pasak žurnalo „Time“, 1958-ųjų metų 12 dydis toks pat, kaip šiuolaikinis 6.

O jei vis tiek jaudinatės dėl drabužių dydžio, galite (ir net turite teisę) etiketes nuo drabužių nukirpti. Jei vis dar tiksliai atsimenate, kokio dydžio džinsus pirkote prieš mėnesį – sveikiname, jūsų atmintis puiki. O jei ne, drąsiai pirkite tuos džinsus, kuriuos vilkint jūsų užpakaliukas atrodo geriausiai.

Atsižvelkite į savo aplinką (kai reikia)

Pasikalbėti su viršininku greičiausiai neitumėte vilkėdama treningais (nebent dirbate sporto salėje), o valgydama priešpiečius nesipuoštumėte vakarine suknele (nebent priešpiečių tema – „Pusryčiai pas Tifani“). Atsižvelgti į aplinką svarbu, todėl prieš apsivilkdama mėgstamiausią drabužį (kurio tikrai niekada neišmesite) gerai pagalvokite ir apie kontekstą.

Tačiau taip pat pasvarstykite, kuo vilkėdama gerai jausitės toje situacijoje. Jei eidama į darbą norite apsiauti kasdieniškus, bet labai patogius batelius žemu kulniuku, taip ir padarykite. Jei laukia ilgas skrydis (arba ketinate skristi naktį) ir norite apsivilkti patogias medvilnines kelnes, nesukite galvos, ką apie jūsų aprangą pagalvos kiti keleiviai.

Jei ryte eidama pro duris jaučiatės gerai ir pasitikite savimi, nusipelnote taip pat gerai jaustis visą likusią dieną.

Jauskitės be galo patogiai

Štai kas svarbiausia – turite gerai jaustis ne tik savo kūne, bet ir savo drabužiuose. Rengtis reikia kiekvieną dieną, todėl nestovėkite prieš rūbų spintą graužiama nerimo, o pabandykite apsirengimą paversti džiaugsminga akimirka.

Jūs tikrai turite drabužių, kuriuos išsirinkote todėl, kad su jais jaučiatės gerai. Jie pabrėžia jūsų apvalumus ir puikiai tinka prie jūsų gyvenimo stiliaus. Tad vilkitės juos, o jei norite visam laikui atsisveikinti su aukštakulniais, taip ir padarykite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)