Stilistė, projekto „Stiliaus klasė“ įkūrėja Viktorija Koročina teigia, kad aklas madų vaikymasis prie gero nepriveda, tačiau norint kurti stilingą įvaizdį, atsižvelgti į pagrindinius mados štrichus verta.

Mados žinovė DELFI Stiliui pasakojo, kokias drabužių spalvas jau netrukus išvysime parduotuvių vitrinose, kurios jų lengvai pritaikomos garderobe, o kurios – pretenzingiausios.

Štai 12 populiariausių ateinančių sezonų spalvų:

4 bazinės neutralios spalvos, kurios bus madingos rudenį ir žiemą:

– Ar paprastas pirkėjas turėtų atsižvelgti į „Pantone“ instituto diktuojamą spalvinę gamą, o gal tai aktualiau mados ir pasaulio atstovams?

– Visiems savo klientams kartoju, kad spalva neturi būti pirmame plane. Įvaizdį sudaro daug sudedamųjų elementų ir orientuotis tik į madingiausias spalvas būtų klaidingas sprendimas.

Kiekvienam pirkėjui siūlau rinktis tik tai, kas jį puošia ir neužgožia įgimto grožio. Visos mados tendencijos, tarp jų ir sezoninė spalvų paletė, visų pirma, yra žaidimas kiekvienam iš mūsų, galimybė paįvairinti savo kasdienybę ir padaryti įvaizdį spalvingesnį. Tuo tarpu mados industrijai tai papildomas uždarbis ir marketingo strategija.

– Kokios rudens sezono spalvos yra lengviausiai pritaikomos, o kokios - pretenzingiausios?

– Lengviausiai pritaikomos bazinės neutralios spalvos, jos yra ramesnės, su jomis lengviau dirbti. Visada sunkiau kurti įvaizdžius su ryškesnėmis spalvomis. Aktyvesnes spalvas lengvai galima pritaikyti savo įvaizdyje naudojant mažomis „dozėmis“, pavyzdžiui, aksesuaruose.

– Kaip priderinti rudens sezono spalvas savo garderobe? Kokios dera tarpusavyje?

– Spalvų paletė yra parenkama labai išmintingai, taip, kad visos spalvos derėtų tarpusavyje. Parduotuvės vizualistai taip pat pasirūpina tuo, kad salėje jos būtų išdėstytos šalia. Norint priderinti rudens sezono spalvas savo garderobe, visų pirma, ieškokite bendrų spalvinių charakteristikų – spalvos temperatūra, sodrumas, švytėjimas.

Visada rekomenduoju pasiimti jums patinkantį drabužį su savimi vykstant apsipirkti ir ieškoti jam spalviškai tinkančios poros parduotuvėje.


– Kaip sužinoti, kuri rudens sezono spalva labiausiai tinka prie mūsų spalvinio tipo?

– Lengviausias būdas patikrinti ar spalva jums tinka, apsivilkus drabužį turite patikti sau. Apsivilkus tinkamos spalvos drabužį kiekvieno iš mūsų akys tarsi suspindi, oda pradeda švytėti, raukšlelės tarsi pranyksta ir atsiranda įvaizdžio harmonija.

Daugelio moterų klaida yra tikėtis, kad nusipirkus ryškesnę suknelę sulauksite daugiau dėmesio! Yra toks posakis „ne suknelė turi vilkėti moterį, o moteris suknelę“. Jeigu matote, kad drabužio spalva išeina į pirmą planą, t.y., yra ryškesnė už jūsų išvaizdos bruožus, palikite ją ten, kur radote.

Taip pat, jums netinkančios spalvos visada pabrėžia Jūsų amžių, atrodote neišsimiegoję, pavargę arba sergantys. Jeigu sunku apsispręsti pačiam, visada yra galimybė kreiptis į specialistą.

– Ar rekomenduotumėte įsigyti spalvinę gamą atitinkančių drabužių, ar mažiau sudėtingą būdą – aksesuarus?

– Visada rekomenduoju domėtis naujausiomis tendencijos, kaip ir įvykiais pasaulyje, o ką pirkti – kiekvieno iš mūsų reikalas. Tačiau tikrai galiu pasakyti, kad nerekomenduoju investuoti didelių pinigų į momentinį dalyką – sezonines tendencijas.

Dabar mes turime puikias galimybes nusipirkti madingos spalvos suknelę ar marškinius masinio segmento parduotuvėse. Tai nereikalaus didelių investicijų ir vis tiek laikysite ranką ant mados pulso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)