Kas kiek laiko reikėtų pirkti naują apatinį trikotažą?

Norint išsiaiškinti, kiek laiko tarnaus turimos liemenėlės ir apatiniai, reikia atsižvelgti į kelis veiksnius. Dažniausiai laikomasi taisyklės (be to, toks standartas taikomas visoje pramonėje), kad apatinį trikotažą reikėtų atnaujinti kartą per pusmetį arba metus. Tačiau taip pat reikėtų pagalvoti, kiek pagrindinių porų ir stilių turite savo spintoje. Jei po vieną porą kelnaičių nusiperkate gana dažnai, nepamirškite karts nuo karto išmesti senų. O išmetant liemenėles reikėtų pagalvoti, kurias iš jų dėvite nuolatos.

Reikėtų turėti bent tris liemenėles: vieną skalbti, vieną dėvėti ir vieną pasidėti atsargai. Reikėtų nepamiršti ir specialių liemenėlių – pavyzdžiui, liemenėlių be petnešėlių arba sportinių liemenėlių.

Kaip žinoti, kad atėjo laikas nusipirkti naujų apatinių drabužių?

Aiškiausias ženklas, kad reikia naujų apatinių – jei senieji išsitampė ir nubluko. Jei jaučiate, kad apatiniai nebesilaiko ant klubų ir slankioja po drabužiais, metas juos išmesti. Kada išmesti liemenėlę, suprasti sunkiau, ypač dėl to, kad moterys dažnai nešioja netinkamą dydį. Paprašykite pagalbos ir įsitikinkite, kad nešiojate tinkamo dydžio liemenėlę. Liemenėlės dydis gali kisti net priaugus ar numetus vos du kilogramus.“

Nauja ir gerai tinkanti liemenėlė turėtų būti dėvima užsegus laisviausią sagtį. Laikui bėgant medžiaga tamposi, todėl reikia ją labiau įtempti ir užsegti tolimesnes sagtis. Jei liemenėlę nešiojate ant paskutinės sagties, petnešėlės atrodo išsitampiusios, pakraščiai laisvesni arba matosi yranti medžiaga ar kyšančios vielutės – metas pirkti naują. Jeigu jaučiate, kad liemenėlė nebepalaiko krūtinės taip, kaip anksčiau, laikas su ja atsisveikinti.

Kaip rūpintis apatiniu trikotažu?

Labiausiai jums padės apatinio trikotažo skalbimo maišai ir lėto skalbimo nustatymas. Atrodo, kad dėl kasdienių medvilninių apatinių vargintis neverta, tačiau jeigu norite, kad šie tarnautų ilgiau, skalbkite juos skalbimo maišelyje, pasirinkite lėtą nustatymą ir naudokite vėsų arba šiltą vandenį. O jei norite išskalbti labai prašmatnius apatinius, naudokite ploviklį švelniems audiniams ir skalbkite rankomis kambario temperatūros vandenyje.

Patariama apatinius pateliūskuoti, leisti jiems išmirkti 45 minutes, o tada švelniai išskalauti. „Geriausia apatinius džiovinti ore, paguldžius ant rankšluosčio, kad sugertų likusį vandenį, – pataria ji. – Taip prailginsite jų tarnavimo laiką ir užtikrinsite, kad nėriniai ir kita medžiaga neprarastų formos.“ Liemenėles taip pat visada skalbkite rankomis, ypač tada, kai šios turi vielutes.

Skalbimo mašinos sukimasis gali iškraipyti vielutes (net po vieno skalbimo!), o skalbimo milteliai – sugadinti švelnius audinius. Jei liemenėles be vielučių vis dėlto skalbsite skalbimo mašinoje, nepamirškite užsegti sagučių, sudėti liemenėlių į skalbimo maišą ir pasirinkti lėtą, jautriems audiniams skirtą skalbimo programą. Venkite džiovyklių, o džiovindamos liemenėles paguldykite, nes pakabinus gali išsitampyti petnešėlės ir centras.

Liemenėles reikia ne tik tinkamai skalbti ir džiovinti, bet ir dažnai keisti. „Dauguma moterų kartais turi tik vieną ar dvi liemenėles, kurias dėvi kasdien, – teigia ji. – Kai randate patogią liemenėlę, nusipirkite kelias poras ir jas keiskite. Taip liemenėlės formos nepraras daug ilgiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)