Ar verta investuoti į rankinę?

Nesvarbu, ar ketinate išleisti 10 tūkst. (ar net daugiau) „Hermès Birkin“ rankinei, ar kelis šimtus eurų per petį užsimetamam krepšiui, rankinė – tai vyšnia ant stiliaus torto. „Rankinė – pats svarbiausias aksesuaras. Ji gali lengvai pagerinti jūsų stilių, ji visada tinka, be to, ji praktiška, nes joje visada guli patys svarbiausi jūsų daiktai“, – teigia naudotų dizainerių kurtų prekių pardavimo įmonės atstovė Mandi Meng.

Jei svarstote, ar pirkti dizainerių kurtą rankinę, svarbu užduoti sau du klausimus: ar ji jums patinka ir ar ją naudosite. Jei į abu klausimus atsakėte „taip“, metas šiek tiek paišlaidauti.

Kokią rankinę pirkti geriau – naują ar jau nešiotą?

Paprastai naujos rankinės – lyg nauji automobiliai. Vos išėjus iš parduotuvės, jos ima netekti vertės. Nors nusipirkti naują ir madingą rankinę visada malonu, dažnu atveju geriau pirmiausia paieškoti dėvėtos.

„Pirkti nešiotą rankinę – puikus būdas patekti į prabangos prekių rinką tiems, kas negali sau leisti jos nusipirkti už visą kainą, – teigia naudotas dizainerių kurtas rankines parduodančios internetinės įmonės „Rebag“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Charlesas Gorra. – Naudotos rankinės vertė arba išliks tokia pati, už kokią pirkote, arba dėl didelės paklausos pakils.“ Jei rankinės gamintos nedideliais kiekiais arba jų modelis retas ar nebegaminamas, brangesnės gali tapti net ir dėvėtos rankinės.

Tad kurioms rankinėms verta išleisti daugiau ir kurios iš jų nepraras vertės? Pasak „Rebag“ atstovų, geriausia investuoti į „Hermès“, „Chanel“, „Gucci“, „Louis Vuitton“ ir „Fendi“ rankines (būtent tokia tvarka). Prabangūs prekės ženklai savo rankinėms taiko aukštus standartus, todėl medžiagos ir gamyba – aukščiausios klasės.

Ieškoti dėvėtų rankinių gali būti labai smagu, be to, dažnai toks būdas praktiškesnis visiems, ne tik tiems, kas perka pirmą kartą. „Dievinu jausmą, kuris apima radus man patinkančią puikios būklės rankinę už gerą kainą, – teigia įmonės „Brit + Co“ vyriausioji stiliaus redaktorė ir 40 dizainerių kurtų rankinių kolekcijos savininkė Zoey Washington. – Paprastai perku tiesiai iš siuntėjų. Niekada nemoku mažmeninės kainos, nes antkainiai – nežmoniški.“

Kaip išsirinkti prekės ženklą?

Galima rasti įvairiausių puikių rankinių už visokiausias kainas, todėl išsirinkti tinkamą prekės ženklą ir modelį – labai sunku. Svarbiausia nuspręsti, ar norite klasikinės rankinės, kurią galėsite turėti ir nešioti amžinai, ar dabar madingo aksesuaro. Nors nežinome, kokių rankinių vertė kils, tikrai žinome, kad garsiausiųjų prekės ženklų gaminiai visada išliks stilingi. Atsižvelkite į perpardavimo vertę, dizainą ir universalumą. Ar dažnai nešiosite šią rankinę?

Kurie dizaineriai laikomi „klasikiniais“? O kurie – keistais ir originaliais? „Dažniausiai perku „Chanel“ arba „Céline“ rankines, nes žinau, kad prireikus galėčiau jas parduoti, – teigia Z. Washington. – Man labiau patinka kasdienės, minimalistinės rankinės. Su kasdieniais drabužiais nešiodama tokią rankinę visada jaučiuosi išskirtinė.“ Jei ieškote garantuotos investicijos, pirkti vieną iš anksčiau minėtų rankinių – geras pasirinkimas, prilygintinas investicijai į meno kūrinį.

„Paprastai renkuosi seniai šioje srityje dirbančius prekės ženklus, – teigia rankinių kolekcionierė ir buvusi žurnalo „Marie Claire“ aksesuarų skyriaus redaktorė Heather Whittenburg. – Tokie prekės ženklai, ypač „Hermès“, nepaprastai daug dėmesio skiria detalėms, todėl nenuostabu, kad jų rankinės tokios brangios.“

Kiek galima išleisti rankinei?

Nuspręsti, kokia kaina tinkama, kiekvienas galime skirtingai. Net ir dizainerių kurtas rankines pardavinėjančių įmonių darbuotojai nusibrėžia tam tikras ribas. „Daugiau kaip 2 500 dolerių kainuojanti rankinė man per brangi, – teigia „Kate Spade New York“ viešųjų ryšių viceprezidentė Lalena Luba. – Tokios rankinės greičiausiai nepirkčiau.“

Jeigu nusipirkusi rankinę turėsite kreditinės kortelės skolų, vėluosite sumokėti nuomą, nerimausite arba gailėsitės, vadinasi, išleidote per daug. Galite paprašyti parduotuvės, kad palaikytų rankinę, kol už ją sumokėsite visą kainą, arba kiekvieną dieną atsidėti pinigų į specialiai rankinėms skirtą sąskaitą. Pasvarstykite, kur galėtumėte išleisti mažiau ir atkreipkite dėmesį, kiek kasdien išleidžiate nebūtiniems dalykams.

„Viskas priklauso nuo jūsų biudžeto, – teigia M. Meng. – Nemanau, kad dėl to reikėtų įvaryti save į bankrotą, bet pati daugybę kartų kai kurioms sritims išleidau mažiau, kad galėčiau nusipirkti tobulą rankinę.“

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)