1. Valykite batus su antibakterinėmis servetėlėmis

Odinius batus galima plauti rankomis, tik reikia tai daryti labai atsargiai. Nuplaukite padus, tada kiekvieną įtrūkimą, raukšlelę išvalykite antibakterine servetėle – taip dezinfekuosite batus prieš atnaujinimo procedūrą. Beje, jau vien pavalius antibakterine servetėle batai atrodo kur kas gražiau.

2. Batus pašviesinsite pavalę su soda

Soda – iš tiesų veiksminga priemonė. 2 šauktus sodos sumaišykite su šaukštu vandens. Šiuo mišiniu patrinkite batus su minkštu šepetėliu ir palikite pusvalandžiui.

3. Prikimškite batus tualetinio popieriaus, kad išdžiūtų

Išplovus batus norisi juos išdžiovinti taip, kad neliktų gelsvų dėmių. Į batų vidų galima prikimšti laikraščių arba tualetinio popieriaus. Be to, su minkštu popieriumi lengviau suteikti batams tinkamą formą.

4. Dėmes ant verstos odos batų patrinkite trintuku

5. Batus išbalinsite sodos ir acto mišiniu

Baltų sportinių batelių padas nuo nešvarumų ir dulkių pagelsta. Jei dantų pasta nepadeda, imkitės sunkesnės artilerijos. Sumaišykite šaukštą karšto vandens šaukštą sodos ir šaukštą acto. Šiuo mišiniu nutrinkite sportinių batelių padus su minkštu šepetėliu ir palikite 15–30 min.

6. Juodi dryžiai nuo odinių batų nusivalo su nagų valikliu

Šis metodas išties veiksmingas, tik elkitės atsargiai, kad nenutrintumėte spalvos. Nagų valikliu sudrėkinkite vatos diskelį ir švelniai prispauskite prie kiekvieno juodo dryžiuko, jokiu būdu netrinkite.

7. Alyvuogių ar kokosų aliejus pamaitins batų odą

Po visų valymų suvilgykite minkštą skepetaitę ar vatos diskelį aliejumi. Aš naudojau kokosų aliejų. Trinkite švelniais sukamaisiais judesiais – batai tiesiog spindės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)