„Klasikiniai garderobo elementai – geriausia investicija išpardavimų metu“, – sako mados žinovas ir dalijasi 6 pagrindiniais drabužiais ir aksesuarais, kuriuos verta įsigyti šiuo metu vykstančių išpardavimų metu.

„Nepriekaištingos kokybės natūralios odos odinės striukės – brangus pirkinys, todėl išpardavimų metu galima sutaupyti keliasdešimt ar net kelis šimtus eurų, priklausomai nuo pradinės striukės vertės. Verta paminėti ir tai, kad odinė striukė yra ilgaamžis pirkinys.

Tai universalus drabužis, nepavaldus tendencijoms ir sezoniškumui. Vėsų vasaros vakarą odinę striukę galima užsimesti ant palaidinės, o žiemą, jei nesinori vilkėti palto, puikiai tiks dėvėti po storo audinio liemene“, – kalbėjo J. Šatas.

Stilistas pataria įsigyti klasikinio modelio juodos spalvos striukę, vengti papildomų detalių. „Esant poreikiui, visuomet galėsite įsisegti vieną kitą kniedę“, – kalbėjo mados žinovas.

Jei nepageidaujate pirkti odinės striukės, galite pirkti odos pakaitalus – jie kiek pigesni, tačiau ne tokie ilgaamžiai.

„Švarkai – drabužis, kurį galima derinti prie įvairaus stiliaus drabužių, taip formuojant skirtingus įvaizdžius. Pavyzdžiui, vilkėti tiek prie džinsų ir marškinėlių, tiek prie klasikinių kelnių ir marškinių.

Jei nenorite sukti galvos dėl modelio, rinkitės prailginto tipo švarką – jis tik visiems figūros tipams.

Jei norite universalaus ir prie visų drabužių tinkančio varianto, rinkitės juodos spalvos švarką. Taip pat galite įsigyti languoto audinio švarką (pilką, rusvą) – jis tiks tiek laisvalaikiui, tiek darbui biure.

Švarkas iš PC „Europa“

„Tai vienas iš spintos kapsulės elementų. Klasikinis kupranugario spalvos lietpaltis niekada neišeis iš mados ir bus aktualus tiek rudenį, tiek pavasarį, o Lietuvoje – ir vėsią vasaros dieną“, – teigė stilistas.

Stilistas pataria rinktis laiko patikrintą, ikoniško „Burberry“ tipo lietpalčio modelį. Tinkamas ilgis – iki kelių arba žemiau kelių. Taip išvengsite garderobo dilemos, kai po apačia dėvimi drabužiai išlenda už lietpalčio kraštų.

Jei norite gaivaus ir jaunatviško įvaizdžio, rinkitės šviesios (kreminės, kupranugario, rusvos) spalvos lietpaltį. Jei norite išskirtinių detalių, vietoje įprasto lietpalčio diržo galite įsiverti ryškesnį arba kitokio audinio diržą.

4. Kokybiška rankinė

„Kokybė renkantis rankinę griežia pirmu smuiku – jei leidžia finansinės galimybės ir nesikerta vertybės, verta investuoti į natūralios odos rankinę.

Viena brangesnė, kokybiška rankinė tarnaus ilgiau ir galutiniame rezultate atsieis pigiau (nepamirškite, tikrąją drabužių ir aksesuarų vertę nusako ir tai, kaip dažnai juos nešiojame) nei kas pusmetį pirkti vis naują pigesnę rankinę", – teigė stilistas.

Dydį J. Šatas rekomenduoja rinktis pagal savo poreikius. Jei į rankinę turi sutilpti ir kompiuteris, ir darbo knyga, ir piniginė, ir kosmetinė, verta įsigyti vidutinio dydžio arba didelę rankinę. Jei esate įpratusi nešiotis tik piniginę ir raktus, užteks ir nedidelio dydžio rankinuko. Kam kasdien nešioti didžiulę, tačiau apytuštę rankinę?

Iš mados niekada neišeis šios spalvos: juoda, tamsiai bordo, tamsiai žalia, pilka ir tamsiai mėlyna.

Rankinė iš PC „Europa“

5. Mokasinai

Nepriekaištingos kokybės batai – puiki investicija išpardavimų metu, įsitikinęs J. Šatas. Stilistas pataria kiekvienam vyrui ir moteriai savo batų spintelėje turėti bent vieną porą mokasinų.

„Tai avalynė, kurią priderinsite tiek prie džinsų, šortų, klasikinio kostiumo ir net suknelės. Šie batai puikiai derės prie jūsų įvaizdžio ir dieną, ir vakare. Kokybiški mokasinai yra ne tik patogūs, bet ir tarnaus jums ilgą laiką“, – kalbėjo stilistas.

Rinktis galite tiek odinius, tiek mokasinius iš zomšos. Pastarieji įvaizdžiui suteiks šiek tiek švelnumo, o odiniai atvirkščiai – atrodys grubesni.

Mokasinai iš PC „Europa“

6. Akiniai nuo saulės

Geri, o ypač vardiniai, akiniai nuo saulės – brangus malonumas, todėl stilistas ragina šia įvaizdžio detale pasirūpinti didžiųjų išpardavimų metu. Neverta sukti galvos dėl to, kokios akinių mados bus aktualios kitą sezoną. Tai individualus aksesuaras ir nėra būtinybės vaikytis karščiausių tendencijų – rinkitės modelį, kuris tinka prie jūsų veido formos.

„O visų svarbiausia, rinkitės kokybiškus akinius, kurie apsaugotų jūsų akis. Ne ženkliukas ant akinių ir ne užrašas turi nulemti jūsų sprendimą pirkti, o tinkama stiklų apsauga nuo saulės ir patogumas“, – kalbėjo stilistas.

Akiniai nuo saulės iš PC „Europa“

Straipsnyje nurodytus drabužius ir aksesuarus stilistas rado prekybos centre „Europa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)