Pavyzdžiui, net jeigu dievinate „Burberry“ langučius, neturėtumėte tirpti iš malonumo, sužinojusi, kad galite nusipirkti beretę, pirštines, šaliką, megztinį, rankinę ir net akinių rėmelius, papuoštus tokiais pat langučiais kaip naujasis jūsų kostiumėlis! Bandykite pasitenkinti tik vienu derančiu aksesuaru, na, o šią auką atpirks elegantiškesnė jūsų išvaizda.

Vienspalviams audiniams pakartojimai labiau tinka nei raštuotiems. Tačiau net ir vien tamsiai mėlynos ar smėlinės spalvos ansamblis atrodytų ne toks monotoniškas ir stilingesnis, jeigu jį pagyvintume nedidele kitos spalvos ar bent jau kito atspalvio detale. Tai tikrai nesudėtinga ir visada pasiteisinanti formulė.

Nors ir patariau nepersistengti „piršliaujant“ mados srityje, tačiau turėčiau pridėti, kad yra daugybė situacijų, kuriose derinimas neabejotinai pasiteisina. Visada atrodysite madingai derindama:

- lietpaltį, lietaus kepurę ir skėtį;

- chalatą ir miegamojo šlepetes;

- visus savo lagaminus ar bent jau atskiras bagažo dalis;

- prie kostiumėlio dėvimą palaidinę su švarkelio pamušalu;

- labai puošnų paltą ir suknelę.

Jūsų pačios geras skonis ir objektyvus vertinimas yra geriausi teisėjai, nes nėra aiškių taisyklių, kurios nustatytų ribą, iki kurios derindama įvairius madingo ansamblio elementus vis dar atrodysite elegantiškai. Be to, pernelyg kruopštus drabužių derinimas ne tokia jau didelė klaida. Iš anksto suderinti drabužių ir aksesuarų ansambliai gerokai palengvina daugelio su mada susijusių problemų sprendimą, o ir rezultatas paprastai atrodo patraukliai. Tačiau tokie deriniai kartu parodo ir juos dėvinčios moters pastangų ir vaizduotės stoką.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)