1. Aptempti džinsai

Geri džinsai – pati universaliausia apranga pasaulyje. Daug merginų ir moterų renkasi aptemptus džinsus, kurie išryškina jų gražias kojas ir išraiškingus sėdmenis. Deja, tačiau šis drabužis sutrikdo kraujotaką, kas ilgainiui sukelia venų varikozę ir celiulitą. Oda negali „kvėpuoti“, kadangi audinys yra pernelyg arti jos. Dėl tos pačios priežasties sėdmenų ir bikinio zonoje dažnai po oda įauga plaukai.

2. Aukštakulniai

Kai moteris apsiauna aukštakulnius, ji akimirksniu pasikeičia: tampa moteriškesnė ir labiau pasitempia. Tačiau tai nereiškia, kad tokią avalynė turėtumėte nešioti kasdien. Šis madingas garderobo elementas gali sukelti nugaros skausmus, kojų maudimą ir patinimą. Be to, aukštakulniai gali tapti išvaržos ir iškrypusio stuburo priežastimi.

3. Plokščiapadė avalynė

Gali susidaryti įspūdis, kad plokščiapadė avalynė visiškai nekenkia. Vis dėlto, gydytojai tvirtina, kad tokie batai gali kenkti jūsų sveikatai dėl to, kad pėdai tenkantis krūvis nėra tolygus. Ėjimo metu smūgis neabsorbuojamas. Dėl to išsiplečia kraujagyslės, jos praranda elastingumą, o pačios pėdos tampa plokščios. Tai gali sukelti pėdų ir nugaros skausmus. Kitas nemalonus padarinys – pėdos persikreipia į vidų, deformuojasi keliai ir klubai.

4. „Push-up“ liemenėlės

Tokios liemenėlės yra itin populiarios. Vis dėlto, nors dėl jų krūtys atrodo apvalesnės ir yra tinkamame aukštyje, iš tikrųjų ilgainiui tokios liemenėlės deformuoja krūtinę ir ji tampa priklausoma nuo dirbtinio prilaikymo. Ne gana to, „push-up“ liemenėlės blokuoja kraujagysles ir šis nuolatinis krūtų spaudimas gali netgi sukelti vėžį.

5. Akiniai nuo saulės

Akiniai nuo saulės yra ne tik madingas aksesuaras, bet ir būtinybė lauke šviečiant akinančiai saulei. Tačiau negalima nešioti akinių nuo saulės vakarais ar patalpose, kai šviesa nėra pakankamai ryški. Tai jūsų akims sukuria papildomą įtampą, dėl ko išauga kataraktos išsivystymo tikimybė. Dar daugiau, jūsų akiniai nuo saulės visada privalo būti švarūs, tai pat nenešiokite akinių, kurie neturi šimtaprocentinės apsaugos nuo ultravioletinių spindulių, nes tokie gali pakenkti jūsų akims.

6. Pėdkelnės

Tai būtinas drabužis bet kuriai moteriai. Pėdkelnės suteikia elegantiškumo, kojos vizualiai atrodo gražiau. Deja, jeigu pėdkelnes mūvėsite per dažnai, jos gali pakenkti. Sintetinis pėdkelnių pluoštas sulaiko drėgmę, dėl ko susiformuoja šiltnamio efektas. Dėl to gali prasidėti įvairios vaginos infekcijos, o kai kurios pėdkelnės neigiamai atsiliepia kraujotakai, todėl gali išsivystyti venų varikozė ir celiulitas.

7. Ant vieno peties nešiojamos didelės rankinės

Moters rankinė yra tikras sandėlys, kuriame galima rasti viską, pradedant kosmetikos priemonėmis ir baigiant nešiojamu kompiuteriu. Rankinės iš tiesų yra patogus aksesuaras, tačiau kartais jos kelia grėsmę moterų sveikatai. Kadangi rankines nuolat nešiojame ant vieno ir to paties peties, jam ir stuburui tenkanti įtampa tampa per didelė, dėl ko gali išsivystyti skoliozė ir osteochondrozė. Dėl atsiradusio disbalanso gali prasidėti raumenų spazmai, kimštis kraujagyslės ir užsispausti nervai.

8. Pižama

Gyvenimo be patogios pižamos dažnas neįsivaizduoja, ypač šaltuoju metų laiku, tiesa? Atrodo, ir kaip šis drabužis galėtų pakenkti sveikatai? Tačiau esmė slypi tame, kad dažnai pižamos yra per daug aptemptos ir per šiltos, dėl ko paskatinamas bakterijų augimas, o tai gali sudirginti odą, niežėjimą ir mielines infekcijas. Lėtinių mielinių infekcijų kamuojamoms moterims rekomenduojama miegoti be pižamų, dar geriau – ir be apatinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)