DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Pradėkime nuo klastingiausių drabužių. Visada venkite:

1. Ilgų aptemptų sijonų. Po mados namus nesaugiai strikinėjančio manekeno vaizdas visada sukelia kreivas šypsenas, taigi galite tik įsivaizduoti savo draugų krizenimą, kai jie stebės, kaip jūs mažais ir atsargiais žingsneliais stypčiojate po jų svetainę.

2. Tokių plačių rankovių, kurios nušluoja viską, kas pasitaiko kelyje. Taip pat tokių siaurų rankovių, kurios neleidžia pakelti rankų ir susišukuoti plaukų ar nusiimti kepurės.

3. Tokio siaurumo sijono, kad norėdama įlipti į autobusą turite jį užsitempti iki pat šlaunų. Ir sijonų, kurie einant lipa į viršų, lyg juos veiktų kažkoks velniškas įtaisas. (Moralas – prieš pirkdama drabužius, pamėginkite su jais šiek tiek pasivaikščioti, atsisėsti.)

Jeigu judėdama norite išlikti tokia pat elegantiška, kaip ir stovėdama ar sėdėdama, visus aukščiau išvardytus daiktus negailestingai išmeskite iš savo spintos.

Ar derėtų eiti dar toliau ir užsiminti apie tuos nemalonius poelgius, kurie akimirksniu ištrins bet kokį puikios aprangos sukeltą įspūdį? Esu tikra, kad jūs niekada nenusileistumėte iki tokio lygio, bet visgi...

Be jokios abejonės, esate mačiusi moterį, kuri sunaikino bet kokias elegancijos užuomazgas, nes elgėsi taip:

Burnoje pirštu kruopščiai ieškojo įvairių nepageidaujamų svetimkūnių, kasėsi galvą, veržėsi diržą, pasitempė liemenėlės petnešėles, pudrinės veidrodėlyje įdėmiai tyrinėjo veido ir dantų būklę, kramtė nagus, šleivai stovėjo ar vaikščiojo, sėdėjo praskėtusi kojas, prie stalo šukavosi plaukus, viešoje vietoje per garsiai kalbėjo.

Visos šios detalės akimirksniu sunaikina malonų įspūdį. Elegancijos pamatus – žavesį ir graciją – sudaro grakštūs judesiai ir savitvarda, kuriuos ugdomės nuo pat vaikystės.

Gatvės mada

Vis dėlto lygiai taip pat nepatraukliai atrodo ir kiti kraštutinumai:

1. Sėdėti lyg mietą prarijus ir bijoti suglamžyti suknelę.

2. Pakelti paltą, bijant prisėsti kraštą, ar kas kartą atsisėdant kilstelėti viršun sijoną.

3. Daryti tokius gracingus judesius rankomis, kurie labiau tiktų šokėjai iš Balio.

4. Grožėtis savimi veidrodžiuose.

5. Vaidinti susigalvotą rolę, pasitelkiant iš anksto tobulai atidirbtus judesius (galbūt pirmą kartą jie ir atrodė žavingai).

Moteris visiškai be jokio spontaniškumo nepaprastai erzina ir galų gale tai kenkia elegancijai lygiai taip pat kaip nekultūringas ar nutrūktgalviškas elgesys.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)