DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Klasikinis kostiumėlis yra dažniausiai Paryžiaus aukštosios mados drabužių salonuose užsakomas drabužis. Pirkėjos, kurios sukneles nusiperka pigesnėse parduotuvėse, trokšta, kad jų kostiumėliai būtų tiesiog nepriekaištingi. Turbūt todėl siuvimo ateljė dažnai susidaro eilės ir moterims tenka palaukti bent šešias savaites, kol patenka pas savo mėgstamą siuvėją.

Nesvarbu, ar kostiumėlis iš tvido, lino ar vilnos, svarbiausi reikalavimai, keliami geram kostiumėliui, yra labai geras sukirpimas, tvirtas audinys ir standus švarko pamušalas.

Siuvant kostiumą, pats subtiliausias dalykas yra įdurtinės rankovės, kurios turi būti nepriekaištingai lygiai pridaigstytos prie rankovei įsiūti skirtos prakarpos, kad neatsirastų raukšlių ar nesusidarytų pūstų rankovių efektas. Jeigu matuodamasi pastebėjote, kad rankovės susiraukšlėjusios arba išsikraipiusios, turėtumėte nedvejodama pareikalauti, kad jas nuimtų ir tinkamai prisiūtų. Jau geriau per trumpos, nei ties petimi nedailiai įleistos rankovės.

Vida Press nuotr.


Per giliai iškirpta pažastis gali labai apriboti jūsų judesių laisvę, o tai jau rimtesnė problema, kuri gali būti sprendžiama vieninteliu būdu – reikia pakeisti visą drabužio priekį, o tai, deja, pareikalaus nemažai atkaklumo!

Švarko ilgis, sijono ar apykaklės dizainas, taip pat tokios detalės kaip sagos ar dirželiai priklauso nuo vyraujančios mados ir gali kisti. Tačiau, jeigu pasirūpinote išsirinkti modelį, kuris atitinka pagrindines ilgalaikės, o ne tuo metu vyraujančios mados tendencijas, gerai pasiūtas kostiumėlis tarnaus penkerius metus ar net ilgiau, ypač „Balenciaga“ modeliai, kurie kartu ir žengia koja kojon su mada, ir yra nuo jos visiškai nepriklausomi.

Nesvarbu, kokios vyrauja mados tendencijos, ilgi švarkai labiau tinka moterims su didesniu užpakaliuku, o kuklesnės apykaklės ir atlapai vizualiai suplonina iškilią krūtinę. Kita vertus, moteris su labai maža krūtine visada atrodo elegantiškiau vilkėdama megztus sagutėmis susagstomus švarkelius be apykaklės, ypač trumpus, kurie yra dar ir labai jaunatviški.

Vida Press nuotr.


Nors iš esmės kostiumėlis gana kasdienis drabužis, tačiau nėra jokių apribojimų, iki kokio lygio jį galima išpuošti. Norint sukurti formalų vakaro ansamblį, galima rinktis net ir iš siuvinėto šilko pasiūtą kostiumėlį ir derinti jį su ilgu sijonu. Tačiau prie vilnonio kostiumėlio nevalia derinti labai puošnių batelių, pavyzdžiui, atlasinių aukštakulnių. Vos viena gėle papuošta paprasta šiaudinė ar fetrinė skrybėlė vasarą ir aksominė arba vilnonė skrybėlė žiemą būtų iš tiesų stilingas pasirinkimas.

Prie pastarųjų dar galite priderinti blyškias minkštos odos pirštines, blyškią šilkinę palaidinę (galbūt tokios pat spalvos kaip gėlė ant skrybėlės), dailią akmenukais papuoštą sagę, paprastus auskarus ir perlų vėrinį – tai jau riba, kurios neturėtumėte peržengti, norėdama papuošti kasdienį kostiumėlį. Elegantiška moteris nevilki vien tik kostiumėlių, tačiau tai yra vienas patikimiausių drabužių, ir, jeigu drabužių moters spintoje nėra labai daug, kostiumėlis yra nuostabiausias ir universaliausias pasirinkimas.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)