Aplinkosaugininkė ir kompanijos „TexTale” atstovė Viktorija Nausėdienė dalijasi patarimais, kaip galima paprastai ir nebrangiai atnaujinti atsibodusius, nudėvėtus, nebemadingus arba širdžiai mielus, tačiau trūkumų turinčius drabužius antram gyvenimui, rašoma pranešime spaudai.

1. Šviesių atspalvių drabužius atnaujinkite tekstiliniais dažais. Dažymams ypač tinka šviesūs džinsai ar medvilniniai, šviesių atspalvių marškinėliai.

2. Nebijokite raštų – rūbus galite marginti šiemet itin madingais gamtiniais motyvais: lapais, šakelėmis ar gyvūnų raštais.

3. Tamsius drabužius atnaujinkite ryškių siūlų įsiūvais, naudodami siuvinėjimo arba mezgimo siūlus, aplikacijas, karoliukus ar sagas.

4. Sujunkite du drabužius į vieną, pavyzdžiui, marškinėlius ir sijoną arba liemenę ir kelnes. Šitaip sukursite neįtikėtinai įdomių derinių.

5. Panaudokite net ir mažiausias atraižas. Iš mažų detalių galima pasidaryti išties nuostabų aksesuarą ar namų dekoro elementą, o smulkius likučius visada galima panaudoti kamšalams.

6. Nepamirškite drabužių karpymo, plėšymo bei rišimo technikų! Ilgas palaidines tiesiog patrumpinkite žirklėmis ar nupirkite rankoves, įkirpkite nugaroje ir suriškite kaspiną – kartais reikia tiek nedaug, kad drabužis vėl stebintų ir džiugintų.

Balandžio 13-14 dienomis, sostinėje vyks nemokamas „Vintage bazaar” blusturgis, kuriame bus galima mainytis ir prekiauti gausybe vintažinių, išskirtinių dėvėtų rūbų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)