Plaukų tiesinimo žnyplės. Iš padėties išsisukti galima ir su plaukų tiesinimo žnyplėmis. Jos tiks, jei norite užlyginti ant drabužio susidariusias nedideles raukšles, susilamdžiusius kraštus.

Tačiau prieš atlikdami šį veiksmą, pabandykite maksimaliai įkaitintomis žnyplėmis išlyginti mažiau matomą drabužio vietą – pažiūrėkite, ar žnyplės nepalieka žymių.

Drabužių džiovyklė. Sušlapinkite rankšluostį, lengvai jį išgręžkite ir įdėkite į skalbimo mašiną kartu su drabužiais, 10 minučių nustatydami maksimalų džiovinimo režimą (vilnoniams drabužiams – 5 minutes vidutiniu režimu). Vanduo iš rankšluosčio virs garais ir džiovinimo metu drėgmė išlygins susiglamžiusius drabužius.

Kuo aukštesnė džiovinimo temperatūra, tuo greičiau išsilygins drabužiai. Ir kuo mažiau drabužių įdėsite į džiovyklę, tuo efektyvesnis bus procesas.

Vonios garai. Dar vienas efektyvus sprendimas - pakabinti drabužius virš karšto vandens pripildytos vonios. Kol vanduo atvės, drabužiai nuo garų įsigers drėgmės. Kol drabužiai drėgni, išlyginkite raukšles ir susiglamžymus ranka ant kokio nors tvirto paviršiaus, pavyzdžiui, stalo. Palaukite, kol drabužiai išdžius arba išdžiovinkite plaukų džiovintuvu.

Vanduo. Jei drabužis turi atrodyti nepriekaištingai, o po ranka nėra lygintuvo (pavyzdžiui, komandiruotėje), galima jį iš išvirkščios pusės apipurkšti karštu vandeniu ir džiovinti plaukų džiovintuvu 5 centimetrų atstumu.

Galite pasigaminti specialų tirpalą, veiksiantį geriau nei paprastas vanduo iš purkštuko. Lygiomis dalimis sumaišykite vandenį, skalbinių minkštiklį ir 9 proc. actą. Pakabinkite drabužį ant pakabos ir mišiniu lengvai sudrėkinkite audinį. Leiskite išdžiūti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)