DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Iš visų drabužių labiausiai mėgstu paltus ir apsiaustus. Jie gali būti iš bet kokios medžiagos, na, išskyrus minkštus audinius, kurie nelaiko formos. Platūs ar siauri, ilgi ar trumpesni, kiekvienam figūros tipui galima rasti tinkamą modelį.

Aukštoms ir lieknoms moterims: klasikiniai įliemenuoti, vilnoniai švarko tipo, neįliemenuoti kampuotos formos, susiaučiami, vamzdelio formos paltai, susegami dviem sagų eilėmis modeliai, pavasariniai lietpalčiai, trijų ketvirčių, su paslėptomis rankovėmis, trumpi ar ilgi paltai. Joms tinka visų tipų iškirptės, įskaitant aukštas, apvalias, megztinio tipo apykakles ar visai be apykaklės.

Žemoms ir apkūnioms moterims: viena sagų eile susegami modeliai, įliemenuoti, vertikaliomis siūlėmis susiūti paltai, neįliemenuoti vilnoniai švarko tipo paltai, trapecijos formos paltai, kurių siauri pečiai platėja į apačią, apsiaustai, trumpo plauko kailiniai. Apykaklė, kuri baigiasi ties raktikauliu. Ilgos rankovės (tokie paltai visas jaunina, o žemoms moterims prailgina siluetą), tačiau jokiu būdu nesirinkite įliemenuoto palto su diržu.

Patys paprasčiausi paltai dažniausiai būna ir patys gražiausi, o jų elegancija iš esmės priklauso nuo audinio kokybės, spalvos ir to, kaip kruopščiai ištobulintos pagrindinės linijos. Esminės dizainerių klaidos, kurių kiekviena pirkėja turėtų skrupulingai vengti, yra siūlės ir įsiuvai, kurie neatlieka jokios funkcijos, ir, žinoma, netinkamai parinktas palto užsegimo tipas.

Nuo kašmyrinio susiaučiamo paltuko iki šilkinio lengvo apsiausto be sagų – kiekvienai progai ir kiekvienam sezonui galima rasti tinkamą paltą.

Gerai besirengiančios moters garderobe turėtų būti bent jau šie pagrindiniai paltai:

1. Šiltas žieminis paltas su apykakle, o jeigu paltas be apykaklės, reikia derančio šaliko ar šalio.

2. Plonesnės vilnos paltas pavasariui ir rudeniui ar net vėsesnėms vasaros naktims; pilka, balta ar smėlinė spalvos yra tikrai geras pasirinkimas, o audinys turėtų būti nereikalaujantis daug priežiūros.

3. Lietpaltis.

4. Šilkinis paltukas vakarui (mano nuomone, su vakarine suknele jis atrodo daug stilingiau negu ilgi kailiniai ir tikrai elegantiškiau už trumpus kailinukus).

Labai ryškių spalvų paltą galima vilkėti bet kuriuo paros metu, na, o žiemą ypač madingai atrodo pastelinės spalvos, pavyzdžiui, koralų ar šviesiai žydros spalvos vilnonis paltas, suderintas su rudais aksesuarais.

Juodos spalvos paltas – puiki investicija, tačiau, kad atrodytų elegantiškai, turi būti ypač gerai sumodeliuotas ir pasiūtas.

Visgi ryškiaspalviai paltai pagyvina pilką miesto vaizdą, o jūsų veide kas kartą nušvinta šypsena, akies krašteliu pamačius savo atvaizdą parduotuvės lange.

Norėčiau, kad niekada nereikėtų jų nusivilkti.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)