Natūralu, jog spintos revizijas moterys atlieka vos prasidėjus naujam sezonui, juk atsinaujinus parduotuvių asortimentui, kiekviena moteris nori į savo spintą įnešti naujų vėjų, rašoma pranešime spaudai.

„Aš asmeniškai siūlau apsižiūrėti savo spintą prieš kiekvieną naują sezoną. Tačiau, revizijos metu jokiu būdu nereikia išmesti visų rūbų tam, kad nusipirktumėte naujus iš parduotuvių lentynų. Megztinius, kuriuos nešiojote žiemą, puikiai galite panaudoti ir pavasarį, o jeigu norisi juos atgaivinti – sužaiskite su naujomis detalėmis: skarelėmis ar masyvesniais papuošalais.

Taip ilgai nešiotas megztinis atgis jūsų ir aplinkinių akyse. Nepaslėpkite ir golfų jie puikiai tiks dar neįšilusiam pavasariui prie sijonų, šviesių kelnių ar pačių džinsų“, – pataria stilistė.

Nuo ko pradėti spintos reviziją?

Stilistė pripažįsta, jog kartais neužtenka vienos dienos, norint tinkamai atlikti spintos reviziją. Nebijokite leisti sau pagalvoti, ar tikrai šis rūbas man yra reikalingas, nors ir kelias dienas.

„Visą savo drabužių spintą padalinkite į tris skirtingas krūveles. Vienoje tegul būna drabužiai, kurie tikrai jums patinka ir nekyla abejonių dėl jų pritaikymo jūsų aprangoje. Kitoje tie, kurie jau galbūt pagyveno jūsų spintoje ilgą laiką, nusibodo ar yra sunkiai priderinami prie tų, kurie jums patinka. O paskutinėje, trečioje tie, dėl kurių abejojate.

Pirmąją krūvelę grąžinkite į spintą, antrąją, nenaudojamų rūbų krūvelę parduokite arba paaukokite, kitaip sakant, prikelkite antram gyvenimui. Na, o jeigu jums rūpi gamta – nuneškite perdirbti. Trečią krūvelę, dėl kurios abejojate, patariu peržiūrėti kitą rytą, nes ne visada pavyksta rasti teisingus atsakymus tą pačią dieną“, – kaip atlikti spintos reviziją pasakoja V. Šaulytė.

Žvaigždės pasidalino, kaip prižiūri plaukus: dalyvavo plaukų kosmetikos pristatyme

Nebūkite sentimentalios drabužiams, kurių nebemylite

Visos moterys neabejotinai sutiks – sunku išmesti tuos daiktus, kurie kelia malonius prisiminimus: galbūt keliones, pasimatymus, pergalingus įvykius karjeroje. Stilistė šiuo atveju ragina būti racionalioms ir neleisti spintose dulkėti rūbams.

„Drabužis turi galią. Žmogus nusipirkdamas naują drabužį turi jam kažką duoti kaip ir drabužis jam. Vyksta mainai. Pavyzdžiui: galbūt turite marškinius, su kuriais visada eidavote į svarbius susitikimus, tačiau dabar nustojote juos nešioti dėl pablukusios spalvos. Ar verta juos dar laikyti spintoje?

Net jeigu rūbas vis dar nepriekaištingos kokybės – pabandykite su tuo drabužiu sugalvoti bent 3 skirtingus derinius. Jeigu nepavyksta, vadinasi jūsų spintoje jam vietos nebėra – leiskite jam gyventi kitą gyvenimą“, – teigia V. Šaulytė.

Batų ir aksesuarų revizija

Jeigu sutvarkyti rūbų spintą atrodo didelis iššūkis, štai batus ir aksesuarus, pagal stilistę, sutvarkysite be didelio vargo.

„Su avalyne galime susitvarkyti labai paprastai. Pasižiūrėkite, ką turite. Visada pravartu turėti ilgus aulinukus, smailianosius aukštakulnius, paprastus aulinukus bei laisvalaikio batelius. Šiuos batus galėsite pritaikyti prie bet kokio įvaizdžio. Kalbant apie aksesuarus, pasilikite diržus, jie gali tapti didžiausiu pagalbininku.

Puikiai atnaujinsite paltą, pagyvinsite suknelę ar sluoksniuotą įvaizdį, jeigu užbaigsite jį diržu. Nepamirškite ir kojinių, jos gali būti puiki įvaizdžio detalė. Tad spalvotas, raštuotas ar blizgančias kojines rekomenduoju išsitraukti į lentynos priekį“, – sako Viktorija Šaulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)