Portalo „PureWow“ leidėjai nutarė paanalizuoti, kokie raštai dominuoja M. Missoni garderobe ir kaip jie derinami tarpusavyje.

Derinkite tai, kas panašu

Jei derinti skirtingus raštus jums dar labai sudėtinga, visų pirma, atminkite, kad labai šauniai dera skirtingi tokių pat spalvų raštai. Jei, tarkim, dėvite pilkomis ir sidabro spalvos juostomis margintą palaidinę, žinokite, kad ji tikrai derės prie pilkų intarpų turinčio megztinio. Šie du drabužiai padės sukurti vaizdą, neperkrautą ir nestokojantį detalių.

Stambų raštą derinkite su smulkiu

Stamboki, griežtų formų ir neutralių spalvų palaidinės audinio ornamentai puikiausiai dera prie smulkių zigzagų raštu margintų šortų. Tikrai verta išmėginti formomis bei pavidalais panašių, bet stambumu besiskiriančių raštų derinius. Tai gali būti smulkios gėlytės ir stambūs žiedai arba plačios horizontalios juostos ir smulkučiai dryželiai. Jei vadovausitės šiuo principu, jūsų apranga niekada neatrodys chaotiška.

Mąstykite abstrakčiau

Atrodytų, kas gali būti bendro tarp violetiniais langeliais marginto audinio ir mėlynos bei žalios spalvų raštų? Vis dėlto tarpusavyje šiedu variantai kuo puikiausiai dera. Taip yra todėl, kad abiem atvejais – tai aiškių geometrinių figūrų kartojimas, o dominuojantys tonai priklauso tai pačiai spalvų schemai.

Drąsiau eksperimentuokite

Jei raštų derinimo ABC jums praeitas etapas, išlaisvinkite fantaziją ir pamėginkite paeksperimentuoti. Drąsiau derinkite iš pažiūros mažai ką bendro turinčius raštus. Tarkim, švarkas tikrai tinka prie laisvoko kombinezono, jei ant jo išsiuvinėti raudonų gėlių žiedai yra tokio pat dydžio ir formos kaip, pavyzdžiui, baltos ir juodos spalvų kombinezono ornamentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)