Kai kurie madingi moteriški apdarai iš pažiūros niekuo nesiskiria nuo įprastų vyriškų drabužių, tačiau pastarieji – pigesni, o neretai ir aukštesnės kokybės. Tarkim, vyriškų marškinių modeliai įvairove tikrai nepasižymi, todėl tai, ką pavyksta sutaupyti naudojant tas pačias iškarpas, gamintojai skiria medžiagai.

Atvejai, kai konkrečiai moterims skirtos prekė ir paslaugos kainuoja brangiau nei visa, kas skirta vyrams, priskiriami tam tikrai lyčių nelygybės formai. Kai kuriose kalbose vartojamas net specialus terminas moteriškų prekių (ypač – asmeninės higienos reikmenų ir drabužių) apmokestinimui įvardyti. Angliškai tas antkainis vadinamas „pink tax“ (rausvasis mokestis).

Laimei, yra būdas, kaip apeiti šią ydingą sistemą. Tiesiog panorus įsigyti tam tikrų daiktų, tereikia pasižvalgyti po vyrams skirtų prekių skyrių. Kokie gi tai daiktai?

Kojinės

Ar vyriškos ir moteriškos kojinės kuo nors skiriasi? Tikrai taip. Vyriškos kojinės dažnai yra minkštesnės, tankesnio mezgimo ir, aišku, pigesnės nei moteriškos. Todėl net nedvejodamos čiupkitės vyriškas vilnones kojines ir nesibaiminkite, kad kerziniai žygio batai pritrins eilinę pūslę.

Patys tikriausi „boyfriend“ džinsai

Jei imponuoja laisvoki drabužiai arba užsigeidėte susikurti kiek atsainų, neįpareigojantį įvaizdį, pasimatuokite vyriškus į apačią siaurėjančius džinsus. Tikėtina, kad su jais ne tik patogiai jausitės, bet ir puikiai atrodysite. Vyriškų džinsų skyriuje tikrai pavyks rasti skirtingų juosmens apimčių ir ilgių modelių. Svarbiausia, kad ant etiketės užrašyta kaina tikrai bus žemesnė nei mums, moterims, įprasta matyti.

Megztiniai

Išties kokybiški platūs megztiniai paprastai yra gana brangūs, todėl juos įsigyjant guodžia nebent žinojimas, kad tai – ilgus metus tarnausiantis drabužis. Deja, panašios viltys ima ir neišsipildo – jau po kelių mėnesių megztinis nusipumpuruoja. Tikrai išlošite, jei platų megztinį išsirinksite iš vyrams skirto asortimento. Net kašmyro gaminiai vyriškų drabužių skyriuje kainuoja pigiau nei moteriškų.

Priekyje susagstomi marškiniai

Elementarūs marškiniai – tiesiog būtinas tipinio vyriško garderobo atributas, todėl jų pasiūla – didžiulė, kainos, savaime suprantama, – žemesnės nei beveik tokių pat moteriškų, o išvaizda dažnai net lenkia pastaruosius.

Laikrodžiai

Užuot pirkusi vyriško stiliaus laikrodį, daug labiau apsimoka išsirinkti tikrai vyrišką. Jo ciferblatas didesnis, stilius lakoniškesnis, o kaina – mažesnė. Kadangi apyrankės dydį paprastai galima koreguoti, atsižvelgiant į savo riešo apimtį, pavyks nesunkiai pašalinti kelias grandis ir taip ją sumažinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)