Politikų išvaizda beveik visada apgalvota iki smulkmenų, tačiau retai būna išskirtinė. Gerai pagalvojus, pagal įvaizdį politikus vargiai atskirtume vieną nuo kito – klasikinis kostiumas arba kostiumėlis, šviesūs marškiniais, kruopščiai nupoliruoti batai – tai tradicinis politiko „sąstatas“.

O štai tamsiai mėlyna spalva atrodo tarsi vienintelis tinkamas variantas. Be abejonės, saugus ir laiko patikrintas, tačiau, anot A. Gilytės, tai nereiškia, kad reikėtų save apriboti tik šia spalva.

„Mėlyna – ne vienintelė tamsi spalva, kurią galima vilkėti. Be abejo, į debatus ar sakant viešą kalbą oranžinės spalvos kostiumėlio nerekomenduojama rinktis“, – teigė stiliaus žinovė.

Kaip vieną galimų variantų, stilistė išskiria pilką spalvą, tačiau verta prisiminti, kad ši spalva kuria atstumą. Tad jei tikslas – pritraukti, o ne atstumti žmones, jokiu būdu nerekomenduojama rengtis nuo galvos iki kojų pilkai, įvaizdį būtina papildyti ryškesniais akcentais.

Raudona spalva traukia akį, priverčia susifokusuoti. Ar pastebėjote, kad JAV prezidentai balotiravimosi metu neretai ryši raudoną kaklaraištį? Tai – apgalvotas ėjimas, nes raudona spalva nes simbolizuoja pergalę, jėgą, norą valdyti ir tarsi rėkte rėkia – balsuokite už mane!

Žalia spalva, pasak stilistės, šilumą skleidžianti spalva, į ją aplinkiniams malonu žiūrėti, tai taip pat yra raminanti spalva.

Žydra – ramybės, stabilumo spalva. Tai taip pat be galo moteriška spalva, todėl moterims politikėms A. Gilytė rekomenduoja vilkėti žydrą švarkelį arba ryšėti žydrą skarelę.

O štai baklažano spalva simbolizuos nepriklausomybę, pasitikėjimą savimi.

Spalvos taip pat neša tam tikras žinutes, todėl svarbu pagalvoti – kokia toji žinutė bus?

„Siūlau rinktis ne tik klasikinius derinius, pavyzdžiui, vyrų pamėgtą trio – mėlyną, baltą, rudą spalvas. Formalioje aplinkoje su raštais nepažaisi, tačiau galima rinktis vienspalvius marškinius, kaklaraiščius, kurių spalvos neš tam tikrą žinutę.

Pavyzdžiui, jei politinėje programoje skirta daug dėmesio švietimui, vaikų gerbūviui – reikėtų pasidomėti, kokia spalva asocijuojasi su stabilumu, saugumu“, – teigė stilistė.

Vis dėlto, padrikai spalvų rinktis nepatariama. Ne ką mažiau svarbu įvertinti, ar pasirinkta drabužio spalva tinka prie veido odos, plaukų ir akių atspalvio.

„Spalvos veikia dviem principais – arba papildo jūsų įvaizdį, arba atvirkščiai, jus blankina, tarsi į pirmą planą ištraukia visus minusus. Pavyzdžiui, juoda spalva, kaip bebūtų keista, yra pastarasis variantas. Juoda spalva, be to, sukelia atmetimo reakciją, signalizuoja apie slegiantį psichologinį sunkumą.

Atlikite štai tokį pratimą. Ilgai žiūrėkite į raudoną spalvą, užsimerkite – iškart matysite daug žalios spalvos. Tai – tarsi kompensacinis kontrasto principas. Tad jei užsivilksite juodą švarką, o ant veido bus spuogelių ar paraudimų, jūsų veido oda gali atrodyti pilkšva ar net žalsva, o visi netobulumai bus tarsi ant delno“, – pasakojo A. Gilytė.

Plačiau – DELFI Stilius konferencijos vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)