Savo patirtį ir įžvalgas ji surašė knygoje „Elegancijos gidas“, kuri šiandien mados ekspertų vadinama Stiliaus Biblija. Laikui ir mados tendencijoms nepavaldūs autorės patarimai – nuo aksesuarų iki elgesio manierų – skirti įvairiausioms moters gyvenimo situacijoms.

Šios knygos tikslas ne pristatyti skirtingus ir madingus įvaizdžius, o aptarti tą vienintelę – savęs puoselėjimo – eleganciją ir jos santykį su mada.

DELFI Stilius pristato ištrauką iš G. Antoine-Dariaux knygos „Elegancijos gidas“, kurią išleido leidykla „Vaga“.

AKSESUARAI

Prie aprangos priderinti aksesuarai, tokie kaip pirštinės, kepurė, batai ar rankinė, yra vieni svarbiausių elegantiškos išvaizdos elementų. Kuklios suknelės ar kostiumėlio vertė gali išaugti trigubai, kai priderinama elegantiška skrybėlė, rankinė, pirštinės ar batai, o nerūpestingai parinkus aksesuarus, autentiškas dizainerio kūrinys gali prarasti nemažai žavesio.

Labai dažnai moteris nusiperka paltą ar kostiumėlį ir net nesusimąsto, kad jų kaina padvigubės, jeigu ji turės nusipirkti prie naujo drabužio derančius tokios spalvos aksesuarus, kokios šiuo metu jos spintoje nėra.

Būtina turėti juodos ir, esant galimybei, rudos spalvos aksesuarų rinkinį, taip pat smėlinės spalvos batelius ir tokios pat spalvos šiaudinę rankinę vasarai. Su šiais pagrindiniais aksesuarais beveik visi deriniai bus patrauklūs. Pamenu, kaip tai atrodė drąsu, kai „Dior“ pirmą kartą viename ansamblyje suderino rudą ir juodą spalvas, o dabar šis derinys laikomas klasika, kaip ir tamsiai mėlyna su juoda.

Žinoma, būtų idealu turėti po dvi kiekvieno aksesuarų rinkinio versijas – vieną laisvalaikio, o kitą puošnesnį. Šioje vietoje negaliu susilaikyti nepasakiusi, kokį susirūpinimą jaučiu, kai matau moterį, kuri prie puošnaus ansamblio priderina krokodilo odos rankinę tik todėl, kad už ją sumokėjo milžinišką sumą pinigų. Krokodilo oda griežtai skirta tik laisvalaikiui ar kelionėms – tai galioja ir batams, ne tik rankinėms. Po penktos valandos vakaro šis pagarbos vertas roplys turi ilsėtis.

Ryškių spalvų batai gražiai atrodo tik vakare, dirbtinėje šviesoje, priderinti prie ilgos arba trumpos vakarinės suknelės. Kalbant apie baltus batus, norėčiau, kad jie iš viso dingtų iš miesto gatvių (žinoma, išskyrus tropinės juostos miestus), juos visais atvejais galima avėti tik vasarą ir tik prie baltos suknelės. Smėlinės spalvos rankinė ir batai visada yra daug geresnis pasirinkimas nei balti.

Man asmeniškai nepatinka baltos rankinės, na, išskyrus vienspalvę ar karoliukais puoštą vakarinę balto satino delninukę (kai kurios moterys vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams negali joms atsispirti). Balta rankinė puikiai tinka paplūdimyje ar vasarą kurorte, tačiau miesto gatvėse kažkodėl atrodo provincialiai net rugpjūčio viduryje.

Geneviève Antoine-Dariaux

Ponia Bricard, viena iš gražiausiai besirengiančių moterų Paryžiuje, įkvėpusi Christianą Diorą sukurti daugybę išskirtinių ansamblių, niekada nenešiojo rankinės. Vietoj to ji turėjo daugybę kišenių, meistriškai paslėptų palto pamušale. Tačiau nėra reikalo pulti į kraštutinumus!

Kalbant apie tas smulkmenėles, kurias mes nešiojamės savo rankinėse... jos gali būti labai žavingos, ypač, jei dera viena su kita. Taigi nuspręskite, kokios spalvos ir medžiagos norite, ir žingsnis po žingsnio stenkitės įsigyti visą rinkinį: piniginę, smulkių monetų piniginę, šukų dėklą, raktų dėklą, akinių dėklą ir t. t. (Tai ideali tema, ieškant mažų mielų dovanėlių!).

Jūsų pudrinės stilius priklausys nuo piniginės storio, bet, nežiūrint to, ar ji paprasta, ar antikinė aukso dėžutė, pasistenkite turėti derantį lūpdažio dėklą ir – turbūt net nereikia priminti – kiekvieną rytą švarią nosinaitę. Aš asmeniškai teikiu pirmenybę baltoms plonos drobės nosinaitėms, ant kurių išsiuvinėti mano inicialai.

Trumpai tariant, visada būtina gerai apmąstyti, kokių aksesuarų jums reikia ir niekada impulsyviai nepirkti daiktų, kurie neras vietos gerai suderintame jūsų garderobe. Posakis „negaliu sau leisti pigių daiktų“ yra šventa tiesa! Nors tikrai nesu labai turtinga, bet pirkau tokias rankines kaip „Hermès“, „Germaine Guerin“ ir „Roberta“, kurios man tarnavo ilgus metus. O visas naujas ir pigias rankines be jokių išimčių išdalijau, nors iš pradžių ir negalėjau joms atsispirti. Tas pats tinka batams ir pirštinėms.

Suprantu, kad visa tai galėjo nuskambėti gana griežtai, o gal net pasirodyti labai brangiai, tačiau šios pastangos yra vienas iš raktų, vienas iš tų „Sezamai, atsiverk“ momentų, kurie atrakina elegancijos duris.

Laukite tęsinio.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)