Griežtos etiketo taisyklės ir reikalavimai labai apriboja bet kokį didelį išsišokimą. Tad, pasmalsaukim, kokios jos?

Kate Middleton

Nevalia dėvėti berankovių suknelių ar pernelyg trumpų drabužių, kadangi viešumoje gali tekti pasilenkti ar prisėsti. Batelių kulnas neturėtų viršyti nustatyto protokole aukščio. Beje, Karalienė Elizabeth II nemėgsta batelių ant platformos, todėl jokia moteris negali avėti tokių batelių, kai susitinka su karaliene.

Oficialiuose renginiuose privalu dėvėti pėdkelnes, tačiau, kai Meghan Markle su princu Harry pozavo oficialiai sužadėtuvių fotosesijai, ši nerašyta taisyklė buvo sulaužyta. Pagal protokolą, šiai taisyklei nedaromos išimtys nei dėl oro sąlygų, nei dėl renginio tipo.

Manikiūro spalva turi būti natūrali ir neiššaukianti, tačiau britų hercogienės kartais sau leidžia nusižengti protokolui ir įneša savų stiliaus akcentų. Taip pat yra ir pirštinaičių dėvėjimo standartas – jas privalu dėvėti einant į iškilmingus renginius, spaudžiant ranką ar šokant. Nusimauti būtina valgant ar užkandžiaujant. Princesė Diana buvo viena pirmųjų atsisakiusių šio stiliaus atributo. Ji mėgo gyvą kontaktą su žmonėmis.

Karališkasis protokolas galioja ne tik drabužių, bet ir šukuosenos stiliui. Kate Middleton mėgsta nepriekaištingai banguotų plaukų šukuoseną, o kai juos riša ar suka į kuodą, pasirūpina, kad šis būtų itin tvarkingas.

Čia tik keletas protokolo taisyklių, kurios nurodo, kaip prisilaikyti karališko stiliaus. Na, o dabar pasidalinsiu, kaip karališka įvaizdį susikūriau aš ir kaip tą galite padaryti jūs.

Roberta Gudžiauskaitė-Lekavičienė

Ne tik daugybės moterų simpatijas, bet ir mados ikonos statusą yra pelniusi princesė K. Middleton, kurios stilius klasikinis, subtilus, racionalus ir nepretenzingas. Kadangi pati labai mėgstu klasiką, Kate man taip pat imponuoja, tad su mielu noru pasistengiau įgyvendinti hercogienės įvaizdį.

Pirmasis, kurio eilutę sudėliojau – šio sezono trendas – bordo spalvos paltukas, kurį papuošiau plonu odiniu dirželiu. Dirželis efektingai pabrėžia ploniausią talijos vietą ir suteikia povyzai grakštumo. Žaiskite kontrastais: akį visada patraukia plonytis diržas, subtiliai derantis su grubiu ir sunkiu audiniu, pavyzdžiui, tvidu ar vilna.

Juodi aukštakulniai – amžina klasika, jie tinka ir prie suknelės, ir prie elegantiško kostiumėlio ar palto. Tokiam įvaizdžiui geriausia rinktis vidutinę ir aukštesnę pakulnę, suteikiančią siluetui grakštumo, ką padariau ir aš pasirinkdama juodus veliūrinius batelius ir suderindama juos su juoda suknele.

Numeris vienas Kate spintoje – konservatyvi suknelė trijų ketvirčių arba ilgomis rankovėmis, su ties keliais besibaigiančiu sijonu. Pagalvojau, kad būtinai tokio stiliaus variantą reikia parodyti ir jums.

Karališkus reikalavimus atitinkančią ir tuo pačiu puošnaus dizaino suknelę sukūrė talentinga kūrėja, kuri parinko visuomet madingą mėlyną suknelės spalvą, įmantrios tekstūros audinį ir pritaikė bordo detales, kurios prideda elegancijos ir išskirtinumo. Makiažas – švelnus, skruostus švelniai paryškinant ružu. Na, o šukuosenų meistrė labai taikliai išpildė hercogienės dažnai atliekamą ir mėgstamą šukuoseną.

Tapkime princesėmis ir mes!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)