Rudens ir žiemos sezonai fashionistoms – puikus laikas pademonstruoti visą savo išmonę, tačiau aš ne ypatingai žaviuosi vėsiuoju metų laiku – man visada šalta ir, dievaži, kai pusmečiui išnyksta saulė, gyvenimu mėgautis kur kas sunkiau. Todėl mano pirkinių sąrašo viršuje visuomet atsiduria jaukus ir stilingas paltas.

Kadangi, mada tampa vis liberalesnė, šį sezoną renkantis viršutinį drabužį prašauti sunku – galite drąsiai vilkėti ir vilnos, ir kailinius, ir odinius paltus. Na, o kalbant apie spalvas – jų paletė išties plati: nuo šviesių bei neutralių atspalvių iki ypač ryškių. Nederėtų pamiršti ir svarbias pozicijas mados olimpe užimančių gyvūnų raštais, langeliais, gėlėmis margintų bei aplikacijomis ar kutais dekoruotų. Tačiau, prieš koralinį pavasario žaismą, man norisi nuosaikesnių, gilesnių spalvų, o mano favoritai šį sezoną – „meškiukai“, geriau žinomi „teddy coat“ pavadinimu.

Redita Survilaitė

Jau prieš kelerius metus pirmą kartą pademonstruoti ant „Max Mara“ podiumo, šio stiliaus paltai tebėra madingi, na, o šiemet įvairių spalvų, ilgių bei masyvumo „tedžiai“ pagaliau pasiekė ir paprastų mirtingųjų parduotuves.

Kuomet fotografei Karolinai Mažylei pasakiau, ką šį kartą fotografuosime, ji man mirktelėjo akį ir patarė atsargiai rinkis kitus įvaizdžio elementus. Ir iš tiesų – su šiuo paltu be vargo gali ir pati tapti meška. Kad taip nenutiktų, noriu priminti kelias pagrindines derinimo taisykles.

Redita Survilaitė

Bene svarbiausioji yra jog, po „teddy coat“ stiliaus paltu nederėtų rinktis storų audinių drabužių. Antras svarbus momentas – kai vilkite „meškiuką“, nerizikuokite kitais masyvių, plačių ir beformių drabužių siluetais. Taip pat, visuomet atrodysite grakštesnė, jei pasirinksite aulinukus su kulniukais ar sportinius batelius paaukštintu padu. Na, o toliau pasitelkite fantaziją bei drąsiai eksperimentuokite – tiks ir lengvos ar liemenuotos suknelės, ir grubios odinės kelnės ar tiesaus kirpimo „boyfriend“ stiliaus džinsai.

Visgi, jei masyvus „tedis“ su jūsų spintos filosofija nedera, o šilumos ir jaukumo norisi, rinkitės kitą išeitį – tai dailūs kailinukai, kurių variacijų, taip pat apstu – nuo elegantiškų liemenuotų iki progesyvių faktūriškų. Asmeniškai aš, visuomet renkuosi dirbtinio kailio drabužius, tačiau savo nuomonės jums tikrai nebruku – kiekvienas pagal galimybes ir įsitikinimus.

Įvaizdžio inspiracijos:

Stilius: Redita Survilaitė

MUA: Greta Zdanevičiūtė

Nuotraukos: Karolina Mažylė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)