Kai perkate moteriškus didelių dydžių drabužius, svarbiausia yra sutelkti dėmesį į jų siluetą – jis turėtų versti nužiūrėti jus nuo viršaus į apačią, o ne iš vieno šono į kitą. Tam reikia atkreipti dėmesį į tai, kokias detales naudojate ir kaip derinate savo drabužių spalvas.

Lyginant su smulkaus sudėjimo moterimis, jūs turite daugiau „darbinės erdvės“, taigi, galite rinktis didesnes detales, vis dėlto, labai svarbu rinktis tokias detales, kurios yra proporcingos jūsų kūno dydžiui. Kitaip tariant, jeigu užsidėsite smulkius karolius, jie pabrėš jūsų dideles proporcijas.

Kita vertus, jūs galite strategiškai užsidėti keletą papildomų karolių sluoksnių, kas sukurs pilnesnį vaizdą ir atitiks jūsų kūno mastą. Iš esmės, jūsų plius dydžio mados mantra turėtų remtis trimis pagrindinėmis auksinėmis strategijomis:

1. Rinkitės tinkamą dydį. Kartais apvalesnių formų moterų neapleidžia pagunda slėpti savo kūną po keliais sluoksniais ar per didelio dydžio drabužiais, tačiau dėl to atrodysite tik dar stambesnė! Jeigu pasirinksite tinkamo dydžio drabužius, tikrai neatrodysite gremėzdiškai. Nes tas gremėzdiškumas – pasenęs dalykas. Be to, labai svarbus vaidmuo tenka jūsų liemenėlei. Ji taip pat privalo būti tinkamo dydžio, kad atrodytumėte pasitempusi ir išvengtumėte silueto netolygumų, kurie gadins bendrą vaizdą.

2. Laikykitės proporcijų. Proporcingai jūsų apimtims parinkti raštai ir aksesuarai užtikrins, kad neatrodytumėte stambesnė, nei esate iš tikrųjų.

3. Strategiškai dirbkite su raštais, formomis ir detalėmis, kad žvilgsnis būtų priverstas judėti vertikaliai, o ne horizontaliai. Vertikalios detalės – geriausias apvalių formų moterų draugas.

Jūsų kojos trumpos ar ilgos?

Kitas esminis veiksnys, norint apvalių formų moteriai gerai apsirengti – kojų ilgis. Kitaip tariant, labai svarbi vertikali linija – viršutinės kūno dalies (galva ir liemuo) proporcija su apatine kūno dalimi (klubai ir kojos). Gali būti ilgesnės ar trumpesnės kojos nei viršutinė kūno dalis, arba atvirkščiai – tai taip pat reikalauja tam tikrų aprangos koregavimo subtilybių.

Nors įvaizdžio konsultantai pamokslauja apie subalansuotas kūno proporcijas, ilgos kojos visada laikomos patrauklumo garantu, nes tai ištempia jūsų kūną ir gali priversti atrodyti lieknesne ir aukštesne, nei esate iš tikrųjų. Vien dėl trumpų kojų galite atrodyti kresna. Vis dėlto, ypatingai ilgos kojos ir ypač trumpas liemuo taip pat gali pažeisti proporcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)