Tačiau anot stilistės ir mados tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorės Viktorijos Šaulytės, nuo šiol kompromisus pamirškite, nes grubumas ir masyvumas – tai jūsų aprangos vizitinė kortelė. Bjaurusis „ugly“ avalynės stilius tampa būdingas ne tik sportiniams bateliams, bet ir mėgstamiausiems žiemos aulinukams, rašoma pranešime spaudai.

„Vienintelis avalynės modelis, kuris dažnam atrodo „bjauriau“ už kojinių ir sandalų derinį – tai masyvūs ir didžiuliai sniegbačiai. Štai kodėl daugelis moterų, net ir kovodamos su žiemos šalčiais, renkasi jiems visai nepritaikytus rudeninius plonus aulinukus. Juk nenorime, kad koja atrodytų „griozdiškai“ tuose masyviuose auliniuose su gausybe pašiltinimų?

Tačiau šį sezoną turime jums gerų naujienų – „bjaurumas“, grubumas ir masyvumas tampa pagrindiniais akcentais! Belieka pasirinkti stilingą avalynę, su kuria per pusnis žygiuotumėte lyg per podiumą“, – teigia stilistė ir išskiria tris madingiausius šaltojo sezono avalynės modelius.

Sniegbačiai – bet kokiu oru

Sniegbačius, ko gero, daugelis asocijuotų su slidinėjimo avalyne ar žygiais į kalnus. Tačiau, anot V. Šaulytės, laikas paneigti visus mitus, jog sniegbačių tipo avalynė yra tinkama tik laiko leidimui gamtoje – su šiais batais žygiuokite ne tik kalnuose, bet ir miesto gatvėse.

„Mada pagaliau atsigręžia į patogumą – laisvi siluetai, „žvejo“ kepurės, plačios striukės, o dabar dar ir grubūs aulinukai – sniegbačiai – atsiduria populiariausiųjų gretose. Tad savęs nevaržant ir nešąlant galima atrodyti stilingai. Šio stiliaus „eskimo“ aulinukai išpopuliarėjo dar 2010 metais, kadangi buvo itin pamėgti garsenybių kaip Sarah Jessica Parker ar Gwen Stefani. Tačiau vėliau šie batai buvo vertinami kaip nestilingi ar net „bjaurūs“, nes neatrodė itin elegantiškai. Bet, kaip žinia, bjaurioji mada grįžta su trenksmu, o kartu su ja – ir garsieji sniegbačiai“, – teigia stilistė.

Drąsiai rinkitės įvairiausių spalvų bei atspalvių sniegbačius: rožinius, pilkus, melsvus ar rudus, o saugumo mėgėjoms, žinoma, rekomenduojama rinktis juodus. Eskimo tipo avalynę derinkite su dideliais megztiniais, pončais ar liemenėmis. Tačiau, anot V. Šaulytės, tokie sniegbačiai gali būti drąsiai derinami ir prie jūsų biuro ar pasivaikščiojimo mieste aprangos, nes šio sezono svarbiausia taisyklė – derinti nesuderinama.

Sportinio tipo bateliai net žiemos sezonu

Gera žinia sportbačių gerbėjoms – dizaineriai pasirūpino, kad sportinio stiliaus avalyne galėtume džiaugtis net ir šaltuoju sezonu. Galime rinktis lakinio paviršiaus sportinio stiliaus aulinukus, kurių medžiaga apsaugo koją nuo drėgmės, o storas ir grubus padas – nuo šalčio.

„Sportiniai aulinukai grubiu ir storu padu – tai šio sezono žvaigždė. Nors ši avalynė iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sunkiai pritaikoma, tačiau iš tiesų ji lengvai derinama prie kasdienės aprangos – sijonų, kelnių ir netgi dirbtinio kailio švarkelių bei kailinių. Tad sportinio stiliaus akcentai nepaleis mūsų net ir šaltuoju sezonu“, – komentuoja stilistė.

Jeigu norite sportinio stiliaus avalynę pašiltinti papildomai, į batus įsidėkite kailinius padelius, taip pat nepamirškite jos apsaugoti nuo drėgmės impregnuodami.

Žiemos klasika tapę „darbininko“ batai

Masyvūs aulinukai, dar žinomi kaip „darbininko“ batai, yra tapę žiemos sezono klasika, kadangi jau keletą metų šio tipo avalynė nesitraukia iš populiariausiųjų sąrašų. Nors istoriškai tai amerikiečių darbininkų batai, pasaulyje su hiphopo kultūra išpopuliarėję dar vėlyvais 80-aisiais, šiandien juos renkasi daugelis stileivų. Tačiau nors tokius aulinukus matėme parduotuvių lentynose jau ne vienerius metus, šiemet žvalgykitės modelių aukštesniais padais ir ryškiomis spalvomis.

„Turbūt skambus pavadinimas gali šiek tiek išmušti iš vėžių, bet „darbininkų“ tipo avalynė vis dar labai populiari. Tokius aulinukus drąsiai galima derinti kuriant stiliaus kontrastus, nes romantiškos suknelės ir grubių aulinukų derinys – tai vakarėlio vertas įvaizdis. Tačiau šiemet šio stiliaus avalynei būdingas aukštesnis ir masyvesnis padas bei skirtingos spalvos – rožinė, violetinė, mėlyna ar alyvinė. Vadinasi, tokius aulinukus derinti prie kasdienės ar net oficialios aprangos tampa itin paprasta“, – aulinukų privalumus vardina tinklaraštininkė.

Ši avalynė tinka tiek prie tiesaus kirpimo kelnių ar džinsų, tiek prie klasikinio ar pūkinio palto. Taip pat šiuos batus galite derinti su didelėmis, megztinių tipo suknelėmis. Anot V. Šaulytės, nebijokite drabužių sluoksniavimo bei spalvingų ir ryškių kojinių, kurios gali išlįsti virš avalynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)