Vis daugiau žmonių, užuot pildę spintas nereikalingais daiktais, renkasi kokybiškus produktus ir su nedideliu drabužių kiekiu kuria stilingus derinius. Tad kokie tie baziniai drabužiai, kurių pagalba palengvintumėme sau kasdienybę bei pasirinkimą?

Pagrindinis aspektas – visi drabužiai turi derėti tarpusavyje ir būti universalūs. Rinkitės subtilesnius raštus, solidesnes spalvas, tokias kaip juoda, pilka, balta.

Puikiai tiks ir pastelinės spalvos, kurios derės tiek su ryškesniais, tiek su tamsiais tonais. Šios spalvos visuomet bus madingos, tad būsite užtikrintos, jog drabužis spintoje užsibus tikrai ne vieną sezoną.

Švarkas ir paltas

Neatsiejama mūsų garderobo dalis, nepriklausomai nuo stiliaus. Juos renkasi tiek laisvalaikio stilių propaguojančios moterys, tiek klasikos gerbėjos. Siūloma rinktis klasikines, monochromines spalvas, kurios puikiai derės net tada, jei pasirinksite ryškesnes kelnes ar spalvingesnius aksesuarus.

Megztiniai

Šie universalūs drabužiai neretai tampa pagrindiniais garderobe. Vienspalviai megztiniai, puošti įvairiomis pynėmis ir išmegztais raštais, visuomet ras vietos mūsų spintose ir bus lengvai pritaikomi įvairiuose stiliuose tiek prie paprastų džinsų ar kostiuminio stiliaus kelnių, tiek prie klostuotų sijonų. Megztinius renkamės pagal savo poreikį – vienos renkasi klasikinius ar „oversize“ stiliaus modelius, o kitoms labiau patinka kardiganai.

Marškiniai ir palaidinės

Balti marškiniai – bene svarbiausia stiliaus kapsulės dalis. Šiuos marškinius dažniausiai renkasi ofisinį darbą dirbančios moterys, tačiau šis drabužis tampa tokiu universaliu, kad juos pastebime ir laisvalaikio ar sportinio stiliaus gerbėjų įvaizdžiuose, juos noriai derina prie mėlynų džinsų ir sportinio stiliaus batelių.

Balti marškiniai

Kelnės ir sijonai

Vienos dievina kostiuminio tipo kelnes, kitos neįsivaizduoja savo gyvenimo be džinsų – ir tai abiem atvejais yra teisinga. Svarbiausia, kad kiekvienas kelnių siluetas būtų parinktas pagal kiekvienos figūros tipą. Juk tinkamai parinktos kelnės sukuria komforto jausmą, tiesa? Sijonai taip pat turi būti puikiai parinkti pagal kiekvienos figūrą: vienos dievina pieštuko formą, kitos – laisvesnius modelius.

Suknelė

Suknelės – vienas moteriškiausių drabužių, kuriuos rasime kiekvienoje moters spintoje. Klasikiniai ar minimalistiniai siluetai leidžia kurti įvairiausius drabužių derinius, nepriklausomai nuo stiliaus. Dieną turėjote susitikimą, o po jo – tiesiu taikymu į kiną? Šokite iš aukštakulnių į sportinius batelius ir jūsų įvaizdis stilingai transformuosis.

Batai

Batus visuomet renkamės priklausomai nuo oro ir progos, tad klasikiniame garderobe galime sutikti tiek lygiapadžius batelius ar klasikinius aulinukus ant storo kulno, tiek aukštakulnius batelius, kurie papuoš esant progai. Bateliai gali būti dekoruoti subtiliais akcentais, kurie įneš nemažai išskirtinumo jūsų eilutei, tačiau išliks tokie pat lengvai derinami ir kituose įvaizdžiuose.

Amal Clooney
Londono mados savaitės gatvės stilius

Rankinė

Mėgstamiausias aksesuaras, be kurio gatvėje nepastebėsite nė vienos stilingos moters. Baziniame garderobe užtenka vos dviejų – didesnės, kurią nešiosite kasdien, ir mažesnės, tinkančios vakaro programai. Kasdienai rinkitės tamsesnes spalvas, na, o mažesnė rankinė-delninė drąsiai gali būti tiek ryškesnė, tiek spalvingesnė ar subtiliai dekoruota.

Batai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)